Galatasaray, Fenerbahçe derbisine lider gidiyor! (ÖZET) Galatasaray-Gaziantep FK maç sonucu: 3-1

Rizespor karşısında 5 golle şov yapan Galatasaray, erteleme maçında Gaziantep FK’yı ağırladı. Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Michy Batshuayi'nin golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılan Cimbom, 5'te 5 yaparak Fenerbahçe derbisi öncesi liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantep'in tek sayısını ise orta sahadan Fernando Muslera'yı orta sahadan avlayan Furkan Soyalp kaydetti.

Aslan derbiye lider gidiyor!

Galatasaray, Süper Lig 3. hafta erteleme maçında konuk ettiği Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti ve 5'te 5 yaparak 15 puanla Fenerbahçe derbisi öncesi liderlik koltuğuna oturdu. Cimbom'un golleri; Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Michy Batsuayi'den gelirken 3 puanda kalan Gaziantep'in tek sayısını orta sahadan Fernando Muslera'yı avlayan Furkan Soyalp kaydetti.

GOL | Orta sahadan Muslera'yı avladı!

Torreira'nın top kaybında kontrolü sağlayan Furkan Soyalp, Muslera'nın kalesini terk ettiğini gördü ve orta sahadan attığı muhteşem şutla ağları sarsmayı başardı.

Haberin Devamı
GOL | Üçüncü gol Batshuayi'den

Hızlı gelişen Galatasaray atağında Kerem Demirbay, ceza sahasına koşu yapan Barış Alper'e pasını aktardı. Milli futbolcunun içeri çevirdiği topu boş kaleye gönderen Batshuayi, farkı 3'e çıkaran isim oldu.

Berkan'ın açtığı ortada seken topa hareketlenen Kaan Ayhan'ın vuruşunda top Ertuğrul'dan kornere çıktı. Galatasaraylı futbolcular penaltı itirazlarında bulunsa da oyun devam etti.

Abdülkerim uzaktan denedi

Savunmadan hücuma çıkan Abdülkerim Bardakcı'nın uzak mesafeden attığı şutta top üstten auta çıktı.

Haberin Devamı
İlk yarı: Galatasaray 2-0 Gaziantep FK

Galatasaray, ilk 45 dakikayı Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün'ün golleriyle 2-0 önde tamamladı.

GOL | Batshuayi bıraktı, Yunus bitirdi

Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Mertens'in sağ kanattan çevirdiği topa koşu yapan Batshuayi, şık bir dokunuşla Yunus Akgün'e bıraktı. Yunus, yakın mesafeden sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Yunus isabeti bulamadı

Kaan Ayhan'ın sağ kanattan çevirdiği topu kontrol eden Yunus'un yakın mesafeden vuruşunda top savunmadan sekti ve kornere gitti. Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşunda top auta çıktı.

Haberin Devamı
Barış Alper için bir ilk!

Barış Alper Yılmaz, profesyonel kariyerinde ilk kez üst üste dört lig maçında gol attı.

GOL | Barış Alper Yılmaz sahnede!

Emre Taşdemir'den şık bir vücut çalımıyla sıyrılan Barış Alper Yılmaz'ın yerden sert vuruşunda top ağlarla buluştu ve Galatasaray öne geçti. 

Dioudis'ten geçit yok!

Galatasaray tehlikeli geldi. Kaan Ayhan'ın pasında Batshuayi tek dokunuşla Mertens'i gördü. Belçikalı yıldızın sağ çaprazdan vurduğu top kaleci Dioudis'ten döndü ve Sara'nın önünde kaldı. Sara'nın sağ ayağıyla yaptığı vuruşta Dioudis bir kez daha gole izin vermedi.

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI! CANLI AKTARIYORUZ

Rams Park'ta ilk düdük çaldı. Cihan Aydın'ın yönettiği Galatasaray-Gaziantep FK maçının canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde.

Okan Buruk'tan sürpriz tercih!

Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu. Jelert'le başlaması beklenen Okan Buruk'tan sürpriz bir tercih geldi. Cimbom'da sol bek Berkan Kutlu başlıyor. Statü gereği kadroda olmayan Osimhen'in yerine ise Batshuayi görev alacak.

Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Kaan, Abdülkerim, Sanchez, Berkan, Torreira, Sara, Barış Alper, Mertens, Yunus Akgün, Batshuayi

Gaziantep FK'nın ilk 11'i: Dioudis, Ömürcan, Ertuğrul, Viana, Saborit, Emre Taşdemir, Sorescu, Kozlowski, Maxim, Mirza, Kodro

Galatasaray sahaya parçalı formayla çıkacak
Haberin Devamı
VAR hakemi açıklandı

Galatasaray-Gaziantep FK maçının VAR hakemi belli oldu. Hakem Cihan Aydın'ın yöneteceği karşılaşmaya VAR hakemi olarak Çağdaş Altay atandı.

Taraftarlar şova hazır

Çaykur Rizespor maçında takımla hasret gideren Galatasaray taraftarı, hafta içinde olmasına rağmen Gaziantep karşılaşmasına da büyük ilgi gösteriyor. Bilet satışlarının hedeflenen seviyede gerçekleştiği ve Rams Park’ta yine 40 binin üzerinde seyirci olmasının beklendiği açıklandı.

Galatasaray: 8 Gaziantep: 1

Süper Lig’de Galatasaray ile Gaziantep daha önce 10 kez karşılaştı. Cim Bom biri hükmen olmak üzere 8 galibiyet aldı. Bir maç berabere sonuçlanırken, Gaziantep de bir galibiyet elde etti. Aslan’ın 23 golüne Gaziantep 10 golle cevap verdi. İki takımın İstanbul’da oynadığı 6 maçın 5’inde Cim Bom kazandı, 1’inde Gaziantep güldü.

Taktik prova tamamlandı

Sarı-Kırmızılı ekip, Gaziantep FK maçına yönelik çalışmalarını dün akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan antrenmanla tamamladı. Teknik patron Okan Buruk yönetimindeki bu antrenmanda zorlu mücadelenin taktik provası yapıldı.

Selçuk İnan: İşimiz zor

Transfer döneminde 15 oyuncu gönderip, 15 yeni oyuncu aldıklarını belirten Selçuk İnan, Galatasaray deplasmanından puan veya puanlarla dönmek istediklerini belirterek, “İşimiz tabii ki kolay değil. Yeni bir takım yaratmak, istediğiniz oyunu sahaya yansıtmak hep bir süreç. Oyuncularımız bu adaptasyon sürecini atlattıktan sonra izlenilesi, heyecanlı bir takım olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Gaziantep’te Okereke yok

Konuk ekipte erteleme maçından sonra transfer olan isimler statü gereği forma giyemeyecek. Galatasaray’dan kiralanan Halil Dervişoğlu’nun yanı sıra Okereke, Ndiaye ve Lungoyi, bugünkü mücadelenin kadrosunda yer almayacak. Gaziantep Teknik Direktörü Selçuk İnan, ligdeki son Sivas deplasmanında kanatlarda Okereke ve Lungoyi’yi ilk 11’de oynatmıştı.

Galatasaray-Gaziantep FK muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Jelert, Torreira, Sara, Yunus, Mertens, Barış Alper, Batshuayi

Gaziantep FK: Dioudis, Ertuğrul, Bruno, Saborit, Emre Taşdemir, Mandouki, Ogün, Sorescu, Maxim, Kozlowski, Kodro

Galatasaray-Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Rams Park'ta oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak Galatasaray-Gaziantep FK maçı beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Cihan Aydın'ın yöneteceği 90 dakikanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Jakobs’un yerine Jelert

Sol bekte ise Jakobs’un yerine bir başka yeni transfer Elias Jelert’in görev alması bekleniyor. Aslan’ın hocası Okan Buruk, bu tip mecburi değişiklikler dışında, Rizespor’u mağlup eden kadroyu bozmamaya kararlı.

Görev Michy Batshuayi'nin

Osimhen ve Icardi gibi çok önemli iki golcüsünün yokluğunda Galatasaray’ın skor yükünü ise Michy Batshuayi üstlenecek. Sezon başında ezeli rakip Fenerbahçe’den transfer edilen 30 yaşındaki santrfor, SarıKırmızılı formayla çıktığı 7 resmi maçta 3 gol 1 asistle oynadı.

Osimhen tribünde olacak

Yokluğu en çok aranacak isim hiç şüphesiz, 100 milyon Euro’luk golcü Victor Osimhen olacak. Nijeryalı yıldız, Gaziantep karşılaşmasını tribünden takip edecek. Taraftarların 26 yaşındaki santrfora yine büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Aynı şekilde Roland Sallai ve Ismail Jakobs da ertelenen Gaziantep maçından sonra transfer edildikleri için kadroda yer almayacak. Bu iki oyuncunun da Osimhen’le birlikte tribünde takım arkadaşlarını yalnız bırakmayacağı bildirildi.

Süper Lig’de Avrupa kupası maçları nedeniyle ertelenen Gaziantep sınavına çıkacak olan Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrılması durumunda liderlik koltuğuna oturacak. Sezona 5’te 5’le başlamak isteyen Sarı-Kırmızılılar, iç sahadaki son Çaykur Rizespor galibiyetinden sadece birkaç gün sonra bir kez daha taraftarıyla buluşuyor. Ancak bu kez takımda çok önemli eksikler var. Sakatlıkları süren Mauro Icardi ve Hakim Ziyech dışında, Galatasaray’ın kadrosuna yeni kattığı 3 yıldız, statü gereği bu akşamki mücadelede forma giyemeyecek.

YORUM YAZ