(ÖZET) DERBİDE KAZANAN GALATASARAY! Galatasaray-Beşiktaş maçı sonucu: 2-1

Trednyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maç Rams Park'ta oynandı. Dev maçı ev sahibi Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılılar ligdeki yenilmezliğini sürdürürken, siyah-beyazlı ekip ise ilk mağlubiyetini aldı.

3 PUAN GALATASARAY'IN

Rams Park'ta oynana maçı Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 13'te Davinson Sanchez ve 67'de Victor Osimhen kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 90+4'te Muçi'den geldi.

Bu sonucun ardında Galatasaray ligdeki puanını 28 yaparak liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise ligdeki ilk mağlubiyetini alarak 20 puanda kaldı.

MUÇI'DEN MUHTEŞEM GOL

Ceza sahası dışında yopla buluşan Muçi, köşeye doğru şutunu çekti ve fileleri sarstı. Fark 1'e indi.

IMMOBILE'YE SARI KART

Beşiktaş'ta Immobile, Davinson'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Haberin Devamı
OSIMHEN SAHNEYE ÇIKTI

Galatasaray'da Gabriel Sara, serbest vuruştan ortasını yaptı, Victor Osimhen topa çok iyi yükseldi ve kafayı vurarak farkı 2'ye çıkardı.

SANCHEZ SARI KART GÖRDÜ

Galatasaray'da Davinson Sanchez, Immobile'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

SON ANDA MUSLERA

Savunma arakasına koşu yapan Beşiktaş'ta Immobile topu önüne tam alırken kaleci Muslera kalesinden çıktı ve meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
SAVUNMA GOLÜ ENGELLEDİ

Ceza sahası içinde topla buluşan Rafa Silva, topuk pasıyla topu Mario'ya bıraktı. Mario şutunu çekti fakat savunmada Abdülkerim gole izin vermedi.

KAAN OYUNA DEVAM EDEMİYOR

Galatasaray'da sakatlanan Kaan Ayhan, oyuna devam edemedi. Kaan'ın yerine Jelert oyuna dâhil oldu.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

BARIŞ'A SARI KART

Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz, Immobile'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

SON ANDA MUSLERA

Beşiktaş'ın atağında sağ çaprazdan içeri giren Rafa Silva şutunu gönderdi. Muslera gole izin vermedi.

Haberin Devamı
KAAN AYHAN'A SARI KART

Derbinin ilk sarı kartı Semih Kılıçsoy'a yaptığı faulün ardından Kaan Ayhan'a çıktı. Kaan Ayhan, Samsunspor maçında cezalı duruma düştü.

OSIMHEN DOKUNAMADI

Galatasaray'ın atağında sol kanattan içeriye doğru giren Yunus Akgün, ceza sahasında bulunan Osimhen'e topu attı, fakat meşin yuvarlak Osimhen'i geçerek taca gitti.

SARA KALEYİ DENEDİ

Galatasaray'ın hücumunda Sara ceza sahası dışı sağ çaprazından gelişine sert vurdu, Ndour'a çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı
GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

Sağ kanattan serbest vuruşu kullanan Sara, ceza sahası içine ortasını yaptı. Davinson Sanchez topa iyi yükseldi ve kafayı vurarak fileleri sarsmayı başardı. Galatasaray dev maçta 1-0 öne geçti.

YUNUS, ERSİN'İ GEÇEMEDİ

Galatasaray gole çok yaklaştı. Sallai'nin ortasında Yunus Akgün arka direkte vurdu, kaleci Ersin Destanoğlu  son anda gole engel oldu.

TOP YAN AĞLARDA KALDI

Sağ kanattan gelişen atakta Rafa Silva ortasını yaptı, Semih Kılıçsoy'un altıpasın sol çaprazından yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı

'F.BAHÇE DERBİSİ GİBİ OLSUN'

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk da dev derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye için yarın çok önemli bir gün. Cumhuriyeti ilan edeceğimiz bir gün tekrar. Hepimiz için değerli olan 29 Ekim'i kutlayarak başlamak istiyoruz.İyiyim, ani bir operasyon oldu. Çok şükür iyi geçti. Dün takımla antrenmana çıktım. Bugün de hazırlıklarımızı tamamladık. Dikkatli şekilde buradayım.Bu maçlar çok önemli, değerli ama bu tür maçlar sadece 3 puan değil. Herkes için çok daha önemli galibiyet. Birincisi oyuncularıma çok inanıyorum, taraftarlarımıza inanıyorum.Karşımızda ligin iddialı ve iyi takımlarından biri var. Hem oyun hem sonuç olarak iyi yerdeler. Moralli geldiler Avrupa'da kazanarak. Amacımız kendi oyunumuzu oynamak ama rakibimizin artılarını eksilerini analiz edip oyuncularımıza anlattım. Genel anlamda iki takım da ofansif anlamda güçlü. Skor üretmek, kazanmak istiyoruz. Birinci düşüncemiz kazanmak. Zor maç olacak, biliyoruz. İki takımın da futbolun içinde olduğu bir maç olsun. Fenerbahçe derbisi gibi olsun. Taraftar, futbolcular futbol içerisinde kaldı. Kazanmak, skor üretmek, goller atmak istiyoruz.Avrupa maçında da ilk yarıyı etkili oynadık. Birçok maçta ilk yarıları etkili oynadık. Bunu tüm maça yaymak istiyoruz. Değişik sistemler üzerinde duruyoruz. Maçın gidişatına göre kararlar vereceğiz. İlk isteğimiz kazanmak.

'BARIŞ'IN SOL BEK PERFORMANSLARI'

Mertens çok önemli ve değerli. Önde iki forvetle başlıyoruz. SOn maçta 3-4-1-2 oynadık. Bugün buraya 4-4-2 olarak döndük. Barış'ın sol bek performansları var. Bunu çok iyi yaptı. 5-6 maç geçen sezon çok iyi oynadı. Hafızası var. Hızı var, ikili mücadeleye giriyor. Beşiktaş'ın hücum geçişleri çok etkili. Barış sol bek oynayacak, birincil rolü bu. Bizim gibi takımlar beklerini hücumda kullanır, biz hem hücumda hem savunmada kullanacağız. Önemli olan takım oyunu. Tüm takım her şeyini vermeli. Takımın golcü oyuncularından biri ve sol bek başlıyor Barış, sol bek oynayınca da skora katkı yaptı. Önemli olan verdiğimiz görevleri uygulaması. İki forvet başlıyoruz ama bu iki forvet savunma da yapacaklar.

'ZOR BİR MAÇ'

Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, mücadele öncesi açıklamalarda bulundu:

Derbi maçları her zaman özeldir. Bunu birkaç gün öncesinden hissetmeye başladık. Maçın büyüklüğü tartışılmaz. Zor bir maç. Zor bir maç olmasını bekliyoruz. Yoğun ve tempolu olacaktır. Savaşa hazırız. İki takım henüz yenilmedi. Biz olumlu sonuç için özgüvenliyiz. Her şeye karşı güçlü, kendi oyunumuzu oynama isteğini göstereceğiz. Galatasaray için işleri zorlaştıracağız.

'HAZIR OLMALIYIZ'

Son maçlarını izledik Galatasaray'ın, çok hücumcu 11'leri var. Avrupa'dakine benzer bir 11'le çıktılar. Hücumdaki tehlikelere karşı hazır olmalıyız. Top bizdeyken özgüvenli olmalıyız. İyi hücum etmeli ve fırsatlar üretmeliyiz. Defansif olarak güçlü, ofansif olarak cesur olmak istiyoruz. Bu maçta gol atacak kalitemiz var.

BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao Mario, Rafa Silva, Semih, İmmobile

GALATASARAY'IN İLK 11'İ

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Abdülkerim, Davinson, Kaan, Sallai, Torreira, Sara, Yunus, Osimhen, Icardi.

Galatasaray'ı derbiye taraftarları uğurladı

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki hazırlıklarını tamamlayan Galatasaray kafilesine, yola çıkış esnasında taraftar destek oldu. Kafile tesislerden çıkarken meşale yakan ve tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını stadyuma uğurladı.

Beşiktaş taraftarı, Galatasaray derbisi için yola çıktı

Süper Lig'in 10'uncu haftası Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi mücadelesine sahne olacak. Bu maçta deplasman tribününde yer alacak olan Beşiktaş taraftarı, Tüpraş Stadyumu'nda toplandı. Toplanma alanında bilet ve güvenlik kontrolü yapıldı. Daha sonra otobüslere binen yaklaşık 2500 siyah-beyazlı taraftar, derbinin oynanacağı RAMS Park'a gitmek için yola çıktı.

RAMS Park dev derbiye hazır
Derbiye hangi süper golcü damgasını vuracak?
Beşiktaş derbiye çubuklu formayla çıkacağını açıkladı
Beşiktaş'tan derbi paylaşımı
Galatasaray'ın derbi forması belli oldu

Galatasaray, Beşiktaş derbisine parçalı formasıyla çıkacak.

Galatasaray-Beşiktaş muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson Sanchez, Berkan, Barış Alper, Sallai, Torreira, Sara, Yunus, Icardi, Osimhen (Mertens)

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Felix, Emirhan, Masuaku, Musrati, Gedson, Muci, Rafa, Semih, Immobile

Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Rams Park'ta oynanacak ve Arda Kardeşler'in düdük çalacağı Galatasaray-Beşiktaş derbisi saat 20.00'de başlayacak, beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. Dev maçın canlı takibi haberimizde, tüm detayları fanatik.com.tr'de olacak.

VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, bu akşam RAMS Park'ta karşı karşıya gelecek. Saat 20.00'da başlayacak mücadelede FIFA kokartlı hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler'in yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak.

VAR VE AVAR HAKEMLERİ AÇIKLANDI

Müsabakanın dördüncü hakemi de Muhammet Ali Metoğlu olacak.
Derbide VAR koltuğunda ise Onur Özütoprak oturacak. Özütoprak'a, AVAR'da Serkan Çimen eşlik edecek.

Gizli silah Sara 

Taraftar desteğiyle birlikte maça hızlı başlamayı hedefleyen Okan Buruk, Beşiktaş’ın geri dörtülüsüne önde baskı istiyor. Öte yandan Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında çok şık bir gol atan Sara, ikinci derbisinde de skora etki etmeyi hedefliyor.

Mauro Icardi, rekor için sahada!

Beşiktaş maçlarında sergilediği performansla dikkat çeken Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, tam konsantre bir şekilde derbi hazırlıklarını tamamladı. Ayrıca Arjantinli forvet, derbide gol atması halinde bir rekora imza atacak.

Taraftarların sevgilisi olan Arjantinli süperstar, bugün gol atarsa Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a karşı oynanan derbilerde en çok gol atan yabancı olacak. Hemen hemen her hafta yeni bir rekor için sahaya çıkan Aslan’da gözler bu kez de Icardi’nin üzerinde olacak. Başarılı isim maça tam konsantre bir şekilde hazırlıklarını tamamladı.

 

Son karar teknik ekipte!

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan 3 önemli ismin durumları şöyle... Tedavileri devam eden isimlerden Mert Günok’un derbide forma giymesi beklenmiyor. Stoper Gabriel Paulista ve kanat Milot Rashica’nın durumları, maç saatinde belli olacak. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve sağlık ekibinin yapacağı değerlendirme sonrasında 2 oyuncunun oynayıp oynamayacaklarına karar verilecek.

Barış Alper yine joker

Geçen sezondan beri Okan Buruk’un pek çok farklı mevkide görevlendirdiği Barış Alper, Beşiktaş derbisine sol bekte başlayabilir. Jakobs sakatlığı nedeniyle yok. 3’lüden ziyade 4’lü savunmayla oynamayı düşünen Galatasaray’ın hocasının savunmanın solunda Barış Alper’i denediği öğrenildi. Fakat oyun içinde maçın gidişatına göre Barış’ın rolü değişebilir. Bir diğer alternatif ise sol bekte Berkan Kutlu.

Necip Uysal bu kez yok

Siyah-Beyazlılar’ın mevcut kadrosunda Galatasaray derbisine en fazla çıkan oyuncu Necip Uysal oldu. Beşiktaş’ta A takıma 2009-2010 sezonunda yükselen Necip Uysal, mevcut kadro içinde Galatasaray’a karşı en fazla maça çıkan isim konumunda. Tecrübeli oyuncu, Cim Bom’a karşı 17 maçta görev aldı. Beşiktaş’taki 16. sezonunu geçiren Necip Uysal sezonun ilk haftalarında yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle bugünkü karşılaşmada görev yapamayacak.

Mertens ‘dalya’ diyecek

Galatasaray’da 3. sezonunu geçiren Dries Mertens, bugün ‘dalya’ demeye hazırlanıyor. Sarı-Kırmızılı formayla çıktığı 99 maçta 23 gol, 22 asistlik performans ortaya koyan tecrübeli yıldız, Beşiktaş derbisinde 100. maçına çıkacak. Mertens’in, ilk 11’de olmasa dahi sonradan süre bulması bekleniyor. Cim Bom’da 2 şampiyonluğu bulunan Mertens, bu sezon Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş’a da gol atmak istiyor.

Osimhen için siftah zamanı

Ligdeki son Antalyaspor maçında röveşatayla müthiş bir gol atan, Elfsborg mücadelesinde ise asist yapan Victor Osimhen, Icardi ile birlikte derbide de Aslan’ın en büyük kozu. 25 yaşındaki Nijeryalı yıldız, Kadıköy’de 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında Mertens’e gol pası vermişti. Dünyaca ünlü forvet bu kez ilk derbi golünü atıp, siftah yapmak istiyor. Okan Buruk, tek forvet çıkarsa ileri uçta Icardi ile başlaması bekleniyor. Bu durumda Osimhen kulübe kozu olacak. Veya direkt çift forvet çıkma ihtimali de var Galatasaray’ın.

Deplasman golcüsü Immobile

Bu sezon deplasmanda 7 gol atan Siyah-Beyazlılar, 2 gol yedi. Kara Kartal’da 4 farklı futbolcu deplasmanda gol atmayı başardı. Beşiktaş’ın bu sezonki en önemli transferleri arasında yer alan Ciro Immobile attığı gollerle takımını deplasmanda da sırtladı. Beşiktaş’ın dış sahada kaydettiği 7 golün 3’üne İtalyan yıldız Immobile imza atarken bu sezon kariyerinin en iyi dönemini geçiren Gedson Fernandes 2, Rafa Silva ve Gabriel Paulista ise birer gol attı.

Icardi rekor için sahada

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Icardi, özellikle Beşiktaş maçlarında sergilediği performansla dikkat çekiyor. Deneyimli oyuncu Beşiktaş ile oynanan lig derbilerinde takımını sırtlıyor. Sarı-Kırmızılılar’da geçmiş yıllarda bu şekilde bir Milan Baros performansı vardı. Forma giydiği 8 maçta 5 golü olan Baros’a karşılık, Icardi de 4 maçta 5 gol atmıştı. Taraftarların sevgilisi olan Arjantinli süperstar bugün gol atarsa Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a karşı oynanan derbilerde en çok gol atan yabancı olacak. Hemen hemen her hafta yeni bir rekor için sahaya çıkan Aslan’da gözler bu kez de Icardi’nin üzerinde olacak. Başarılı isim maça tam konsantre bir şekilde hazırlıklarını tamamladı.

Dört futbolcunun ilk derbisi...

Beşiktaş’ta Emirhan Topçu, Can Keleş, Felix Uduokhai, Joao Mario ve Cher Ndour görev almaları halinde Türkiye’deki kariyerlerinde ilk kez Galatasaray’a karşı görev alacak. Bu isimlerin tamamının ilk 11’de yer alma ihtimali yüksek.

Derbide taraftar şov

Rams Park Stadyumu’nda Galatasaray ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek olan derbi öncesi Sarı-Kırmızılılar’ın şov hazırlığı tüm hızıyla devam ediyor. Dev maç için satışa çıkan tüm biletler dün itibarıyla tükenmiş durumda. Kombine kart sahiplerinin de stada gelmesiyle birlikte, derbiyi tribünlerde 50 bin seyircinin izleyeceği tahmin ediliyor. Galatasaraylı taraftarlar, maç önü için kulüp tarafından planlanan organizasyonlara da büyük ilgi gösteriyor. Stat ve çevresinde neredeyse tüm gün devam eden etkinlikler gerçekleştirilecek ve buradan ciddi bir gelir elde edilmesi hedefleniyor. Derbi günü taraftar ürünlerinin satıldığı store mağazasında da büyük bir hazırlık var. Ürün stokları yenilenirken yönetimin yeni ürünlerden de iyi bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Galatasaray'ın Beşiktaş paylaşımı
Aslantepe'de dev randevu: Galatasaray-Beşiktaş

Süper Lig'in 10. haftası derbiye sahne olacak, Galatasaray ile Beşiktaş 3 puan için kozlarını paylaşacak. Cimbom liderlik koltuğunda, Beşiktaş zirve için iddialı. Sarı Kırmızılılar, koltuğunu korumanın hem de Süper Kupa’daki 5-0’lık hezimetin rövanşını almak istiyor. Siyah Beyazlılar ise kazanıp ‘gizli lider’ olmanın hesaplarını yapıyor.

YORUM YAZ