Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten flaş sözler! Fenerbahçe derbisi, Erden Timur ve Cenk Ergün'ün ayrılığı, karaborsa bilet iddiaları... "Uyduruk penaltı olmasa 5-0, 6-0 olurdu"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalarda bulunurken çarpıcı ifadeler kullandı. Hassasiyeti anlayınca meritkingnews ile olan anlaşmalarını hemen askıya aldıklarını vurgulayan Özbek, Fenerbahçe derbisinden Erden Timur'un ayrılığına, Cenk Ergün'ün istifasından karaborsa bilet iddialarına kadar birçok önemli noktaya değindi. 3-1 kazandıklarını Fenerbahçe maçını evde yatarak izlediğini vurgulayan Galatasaray'ın patronu, derbinin hakemi Atilla Karaoğlan'ı eleştirdi, "Uyduruk penaltı olmasa, maç 5-0, 6-0 olurdu. Hakem bunu fark etti." dedi.

Icardi-Osimhen ikilisi...

"Icardi ve Osimhen yan yana bence oynar. İkisi de dünyada ilk 20'ye girer. Tabii bu hocanın takdiri. Futbol oynamış bir adam olarak söylüyorum, futbolun içinde ikisinin beraber oynayacağı sistemler var. Okan Hoca bu transferi onaylarken bu sistemi kurmuştur. Icardi, Batshuayi, Osimhen çok güzel bir üçlümüz var."

"Hakemleri niye tokatlayın falan diyorsun"

"Türk futbolunda üslup sorunu var. Büyük camiaların problemi şu; bir takım düşünün, bir başkan 6 sene şampiyonluk bekliyor olmuyor. O zaman seyirci, sosyal medya baskısı insanları başka bir tavra, söyleme, şekil sergilemeye itiyor. Gerginlik işte burada çıkıyor. Düşünün biz bir maç oynadık. Geçen sezon sonuna doğru... Galatasaray - Fenerbahçe maçı. Sondan bir hafta evvel. Galatasaray 1-0 kaybetti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç bittikten yani 1.5 saat sonra, 2 saat sonra Galatasaray Spor Kulübü Rams Park'a geliyor, oradaki insanları darp ederek içeri giriyor, sahaya çıkmak istiyor bilmem ne bilmem ne. Buna bir gerek var mı, niye yani! Maça gelmemişsin zaten. Galip geldin, bunun sevincini yaşa. Galatasaray Spor Kulübü Stadyumu Görevlisi'nin boynunu niye kırıyorsun? Hakemleri niye tokatlayın falan diyorsun, bunlara gerek yok!"

"Barış Alper için bize teklif gelmedi"

"Barış Alper Yılmaz için benim önüme 25 Milyon Euro'luk teklif gelmedi. Teklif geldiği iddiası doğru değil. Barış Alper için bize teklif gelmedi."

Haberin Devamı
"Bu 60 dönümü bu yüzden önemsiyorum"

"Projeler bittikten sonra bir daha aday olmayı düşünmüyorum. Arkadaşlarımla koyduğum hedefler var, bu hedefleri tamamlamak istiyorum. Florya'nın ihalesinin yapılması, Bankalar Birliği'nden çıkmak, stadyumun yanındaki 60 dönümlük arazide spor salonu yapmayı, projeleri bitti, imar için askıya çıkacak yakında. Galatasaray, tesisleşme sorununu bitirmeden Galatasaray Spor Kulübü olarak beklenen başarıyı sağlaması mümkün değil. Neden? Judo Anadolu Hisarı'nda, voleybol bilmem nerede, bir kısmı Taçspor'da, bir kısmı Burhan Felek'te, basketbol başka yerde, altyapı için bilmem neredeki belediyeden salon yalvarıyorum. Bu 60 dönümü bu yüzden önemsiyorum. Onları bir araya getirirsek orada, stadyuma 5 dakika mesafede. Orayı Aslantepe Vadisi haline getirmek hayalim var."

"Adanın tapusunu aldım! Böyle bir değeri Galatasaray'a kazandırmışım

"Adada tadilat yapmalıyız. 6500 metrekare, 2500 metrekare Galatasaray'ın tapulu malı. Diğer 4000 metrekarenin tapusunu aldım Milli Emlak'tan. Böyle bir değeri Galatasaray'a kazandırmışım. Yönetim kurulu arkadaşlarımın katkısıyla kulübe yük etmeden yapmışız. Erden de parasıyla puluyla, kendi elemanlarıyla çok emek verdi. Dünya güzeli bir yer. Bunlar yapmışız. Rakiplerimiz 'Galatasaray gayrimenkul şirketi mi?' diye bizi eleştirirken, bugün onlar da gayrimenkullerini değerlendirmeye çalışıyorlar."

"Cenk Ergün'e kızgınım"

"Cenk Ergün'ün istifa ediş şeklini tasvip etmiyorum. Ben onun abisi, başkanı ve patronuyum. İstifa böyle edilmez. İnsani olarak kızgınım, kırgın değilim. Cenk'le geçmişte de çalıştım, sevdiğim becerikli bir kardeşim. Gelirsin, oturur konuşuruz. Bunaldın biliyorum ama bunun yolu böyle istifa etmek değildir. Seyahate gitti, döndüğünde görüşeceğiz."

Haberin Devamı
Erden Timur neden ayrıldı?

"Erden ile biz 2 sene beraber çalıştık ve çok başarılı olduk. Kendisiyle konuştuğumda devam etmesinin iyi olacağını söyledim. Erden ile konuştuğumda, kendisi Sportif AŞ'deydi, dernekte seçilmiş yönetici değildi. Devam etmesinin iyi olacağını söyledim. O da işlerinin, kulübe fazla mesai ayırdığı için işlerinin etkilendiğini söyleyerek devam etmek istemediğini söyledi. Erden, Galatasaray sevgisi olan biri, ileride mutlaka hizmet etmeye yönetecektir."

"Galatasaray, oyuncusuna kadar gününde ödeme yapar"

"Galatasaray, oyuncusuna kadar gününde ödeme yapar. En çok iftihar ettiğimiz şeylerden biri finansal yapıyı kendisine yakışır seviyeye getirmesidir. 2 milyara yakın faiz ödemişim, kullanılan kredilerin ana paralarını ödemeye başlamışım. Biz Dursun Özbek yönetimi olarak, söz verdiğimiz her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

"3.5 milyar TL vergi ödedik"

"Bizim için 'Bunlar karaborsadan bilet satıyorlar, vergi vermiyorlar' falan diyorlar. Biz son 2 senede ne kadar vergi vermiş Galatasaray Spor Kulübü; SGK primleriyle beraber 3.5 milyar TL vergi ödemiş. Vergi silinmesi diye bir şey söz konusu değil. 3.5 milyar vergi vermişiz. Galatasaray Spor Kulübü olarak özellikle bu dönemde, şunu iddia ediyorum, vergi boyutunda temerrüde hiçbir zaman düşmedi. Bu dedikodularla, suçlamalarla baktığınız zaman, ben ticaretin içinden geliyorum, bunlar vergi kaçırıyorlar akla gelir. Ben kamuya bilgi aktarıyorum. Biz öyle kulüp değiliz, bu gömlek bize uygun değil, başkalarına uyar mı bilmem, bize uymaz. Ben bu kadar vergi ödüyorum, temerrüde düşmemişim."

Haberin Devamı
"Dursun Özbek yönetimi daha ne yapması lazım ki eleştirilmesin?"

"Dursun Özbek yönetimi, stadyumun hemen dibindeki 62 dönüm arsayı kazandırmış, tüm amatör şubeleri toplamak için proje yapıyor. Dursun Özbek yönetim, Mecidiyeköy'deki binasını rezidansa çevirip başarılı satış dönemi geçirmiş. Dursun Özbek yönetimi, Florya'daki tesislerin 20 dönümü kendisine aitken 45 dönümlük yeri satın almış, burada proje geliştirmek suretiyle Bankalar Birliği Anlaşması'ndan çıkacağım demiş. Finansalları açıklayacağız, iyi bir kar eden Sportif AŞ'si var. Dursun Özbek yönetimi daha ne yapması lazım ki eleştirilmesin? Galatasaray'daki eleştiri kültürünün nihayetsiz olduğunu, Galatasaray'ın başarılarının altında da bu eleştiriler yatar."

"Galatasaray tarihinde ilk defa..."

"Galatasaray eleştiriyi seven bir camia. Dursun Özbek ve yönetimi, 2 sene şampiyon olmuş. Konsolide olarak 5.2 milyar TL kar açıklamış. Galatasaray tarihinde ilk defa Florya'nın yapılmasından sonra 14 bin 500 metrekarelik yeni bir tesis yapıyor. Dursun Özbek yönetimi, adayı tekrar Galatasaraylılar'a açmış, tadilatına devam ediyor."

"Bilet operasyonunda, bileti alıp elden şu paraya satmak mümkün değil"

"Maç günü bizim 10 bin bilet satma hakkımız var. Bu 10 bin biletin yüzde 92'si Passolig vasıtasıyla satılıyor. Dolayısıyla biz 10 bin biletin, 700-800 tanesini kurumlara veriyoruz. Futbolcuların aileleri gelmek istiyor, başka kurumlardan bilet talepleri geliyor. Bunlar Passolig üzerinden yapılıyor. Bilet operasyonunda, bileti alıp elden şu paraya satmak mümkün değil. Öyle bir dedikodu silsilesi haline geldi ki, birileri 'Karaborsadan elde edilen parayla transfer yapıyorlar' dedi. Böyle bir şey olabilir mi? 58 milyon Euro karaborsadan para kazanılıyor ve transfer yapılıyor diyorlar. Ya Allah aşkına ben bütün stadı bir sezonluk karaborsa yapsam senelik geliri 56-57 milyon Euro zaten."

Haberin Devamı
"Katil, cinayetin işlendiği yere ilk gelir"

"Karaborsa meselesi, Galatasaray halka açık bir şirket olduğu için zarar vermek için ortaya atılan bir mesele. Önemli bir rakibimizin, bu dedikodulara istinaden, Maliye'ye İçişleri Bakanlığı'na THY'ye aklına gelen her yere şikayet etmiş. Rakip kulübün iddiaları çerçevesinde; katil, cinayetin işlendiği yere ilk gelir. Katil burada biraz geç geldi. Önce konuşuldu, sonra ortaya çıktı. Bu bile nereden neşet ettiğini ortaya çıkarıyor. Bu işe rakip takımın karışması, mercilere bizi şikayet etmesi, bu işin nereden neşet ettiğinin daha büyük delili. Yaptığımız maçlarda bizle baş edemeyen rakibimiz, bu konuyu bunlara yapıştırırsak düşüncesini kamuoyuna sunuyorum. Elinizde delil yoksa rakip takım hakkında da böyle bir şikayette bulunmamanız lazım."

 

"Kulübün bir dahli olmadığını tespit ettim"

"Ben bilet satışlarıyla ilgili soruşturma yaptım. Passolig'e gittim, insanlarla konuştum. Bir kişi bana bazı bilgiler verdi, belge de verdi, bu işin peşine gittim. Bizle alakası olmadığını, kulübün bir dahli olmadığını tespit ettim orada. Başka da kimseden bir şey gelmedi."

Karaborsa iddialarına yanıt!

"Bu konuşulmaya başlanan günden itibaren, sponsorluk lansmanında, divanda dedim ki 'Arkadaşlar böyle bir şeyi iddia ediyorsunuz, iddia ettiğiniz konuyu getirin bana, elinizde ne kanıt ne belge var getirin' dedim. 'Babamın oğlu olsa kafasını koparacağım.' dedim. Belge getirmediler. Bunu iddia şeklinde ortaya atanlar, bu dedikoduyu konuşanlar, sonra şöyle dediler, 'Ben Ahmet'ten duydum', Ahmet'e soruyorlar 'Mehmet'ten duydum', sonra 'Hasan'dan duydum' diyor. Bu bir dedikodudur. İş burada hukuka aksetmiştir. Hukuka aksettiği için bazı şeylerin söylenmemesi lazım. Şu an konu yargıda. Ben bizzat bu talebi yaptığım zaman insanlardan elindeki belgeleri talep ettikten sonra hiç kimseden bir şey gelmedi."

Haberin Devamı
"Tarihi farka gidecekti maç"

"Bir başkan, bir sezon boyunca tek bir hakem hakkında konuşmuş. Çok kötü yönetti. Maçı kazanmış olmama rağmen hakemi tenkit ettim. Önemli bir maça çıkıyoruz. Bu böyleyken niye tekrar bu atanıyor, hakem mi kalmadı! Hakem mi kalmadı kardeşim, inadına mı atadınız. Bunların dikkate alınması bence önemli şeyler. Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe maçında verdiği penaltıyla maçın akışını değiştirdi. Tarihi farka gidecekti maç."

"Uyduruk penaltı olmasa, 5-0, 6-0 olurdu"

"Fenerbahçe derbileri artık alışkanlık haline geldi. Fenerbahçe derbileri bizim için kolay geçiyor. Özel galibiyet primi vardı, verdim. Rakam söylemem. Bu takım 30 milyon kişiyi sevindirdi, rakamla ölçülmesi yanlış. Görmediniz mi, New York'ta bile kutlama yapıldı. Böyle bir şeyin maddi değerini ölçebilir misiniz? Uyduruk penaltı olmasa, maç 5-0, 6-0 olurdu. Hakem bunu fark etti."

"Derbiyi evde yatarak izledim"

Fenerbahçe derbisi öncesi çok rahat olduğunu ve rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurduklarını dile getiren Galatasaray'ın patronu, şöyle konuştu:

"Salı ve cumartesi arası çok rahattım. Başka oynadığımız maçlardan daha rahat zaman geçirdim. Çünkü son dönemde Fenerbahçe'ye kurduğumuz büyük bir üstünlük var. Hiçbir endişemiz yoktu. Hatta maça gitmedim, yatarak izledim. Gergin bir ortam vardı, gitmedim. Bazı gerginlikler de olmuş."

"TFF bizi uyarmalıydı"

"TFF'ye maçlardan önce forma gönderiyorsunuz. TFF'ye bu sponsorluğu sorduk ve cevabını verdi. İsme, markaya itirazı olmadan 'Sorumluluklar size ait, maça çıkabilirsiniz' dedi. Bu kadar bilinen bir şeyse, TFF bizi uyarmalıydı."

"14 milyon Dolar civarında hiç para almadık"

Dursun Özbek, 40'a yakın sponsorlarının olduğunu vurguladı ve bu konuda çok hassas olduklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Biz aslında meritkingnews haber portalı ile sponsorluk anlaşması yaptık. 40'a yakın sponsorumuz var. Bütün anlaşmalarda fesih hakkımız var. Hassasiyeti anlayınca, hemen askıya aldık. Şu anda inceliyoruz nedir diye. Biz bu siteye baktık, tamamen haber portalı. İki sene için 14 milyon Dolar civarında hiç para almadık. Galatasaray her zaman Türkiye'nin hassas olduğu konularda en çabuk reaksiyonu veren kulüptü. İnceleme yapıyoruz, bu anlaşma askıda. Problem çıkmazsa devam edebiliriz. Ancak bu firma problemli çıkarsa hesabını sorarız."

Galatasaray Başkanı Dursun Özek, HT Spor'da gündeme dair konuşuyor. Tüm detaylar haberimizde.

YORUM YAZ