ASLAN 90'DA KÜKREDİ! (ÖZET) Fatih Karagümrük - Galatasaray maç sonucu: 2-3

Türkiye'nin gözü kulağı bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaydı... Galatasaray Süper Lig'in 36. haftasında Fatih Karagümrük'le karşılaştı. Cim Bom gol düellosu şeklinde geçen maçta zor da olsa kazanmasını bildi! Aslan 3-2'yle güldü! Sarı-Kırmızılılar gelecek hafta derbide kazanması halinde üst üste ikinci kez şampiyon olacak!

BERKAN İLK GOLÜNÜ ATTI, ASLAN KAZANDI!

Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanına çıktı. Aynı saatte Fenerbahçe de Kayserispor'u konuk ediyordu. Fenerbahçe puan kaybetse Cim Bom da kazansa Aslan üst üste ikinci kez şampiyon olacaktı. Fenerbahçe, Kayseri karşısında kazandı, Galatasaray ise Karagümrük engelini kayıpsız geçemedi. Cim Bom 34'te Ryan Mendes'in golüyle 1-0 geriye düştü. 45+4'te Mertens'in asistinde Barış Alper Yılmaz fileleri sarstı, ilk yarı 1-1 sona erdi.

Berkan'dan ilk gol!

İkinci devrede bu kez Barış Alper asisti yaptı, Mertens ağları havalandırdı. 83'te Markao golü attı, Aslan şoku yaşadı! Ancak 90. dakikada Berkan Kutlu sahneye çıktı, Süper Lig kariyerinin ilk golünü attı ve Galatasaray 3-2 kazandı.

BERKAN ATTI, ASLAN ÖNE GEÇTİ!

Berkan Kutlu yay üzerinden yerden vurdu, kaleci Sirigu çaresiz... Galatasaray zorlu maçta 3-2 öne geçti.

MARCAO ATTI, SKORA DENGE GELDİ!

Karagümrük, Markao'nun golüyle skora dengeyi getirdi. Kafayla penaltı noktasına atılan topta güçlü golcü, vücut hareketiyle Abdülkerim'den sıyrıldı, döndü vurdu ve fileleri sarstı. 

Haberin Devamı
ICARDİ KAÇIRDI

Sol kanattan yapılan ortaya Icardi penaltı noktasında kafayı vurdu, Sirigu çıkardı. 

ROHDEN'DEN SERT ŞUT!

Levent Mercan sol kenardan yay üzerine çevirdi, Rohden çok sert vurdu ancak top yandan dışarı gitti.

BU KEZ MERTENS SAHNEDE!

Barış Alper Yılmaz sol kenardan getirdiği topla çizgiye indi, içeri çevirdi, Mertens bu kez fileleri sarstı. İlk golde asisti yapan Mertens'ti, golü atan Barış Alper'di bu kez roller değişti...

Haberin Devamı
TOP YAN AĞLARDA!

Karambolde seken topa Ziyech gelişine vurdu, top yan ağlarda! 

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk düdük çaldı, mücadele başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Volkan Bayarslan ilk 45 dakikadaki son düdüğü çaldı. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Haberin Devamı
MERTENS ASİST, BARIŞ ALPER GOL!

Mertens'in arka direğe ortasında Barış Alper Yılmaz çok iyi yükseldi, darbeli bir kafa vuruşu yaptı ve kaleci Sirigu dokunsa da topu çıkaramadı. Galatasaray 1-1'i yakaladı. Barış Alper gol sevincinde formasının altında annesiyle olan fotoğrafını kameralara gösterdi.

ZİYECH NET KAÇIRDI!

Kaan Ayhan'ın ceza alanındaki pasında Ziyech müsait pozisyonda ayak içiyle vurdu, top direğin hemen yanından dışarı gitti.

EYYSERİC GELİŞİNE VURDU

Nazım Sangare sağ kanattan yaya doğru ortaladı, Eyyseric gelişine vurdu ancak şutu yandan dışarı gidiyor.

Haberin Devamı
MARCAO, MUSLERA'NIN ÜSTÜNE VURDU

Marcao sağ kanattan ceza alanına girip vurdu, ancak etkisiz şut.

MENDES ATTI, GÜMRÜK 1-0 ÖNDE!

Ryan Mendes kendi sahasından topu sürdü, ceza alanına kadar girdi ve zor pozisyonda net vurdu ve top ağlarda. Karagümrük 1-0 önde. 

ZİYECH GOLE YAKLAŞTI

Ziyech yay üzerinden sağ ayağıyla vurdu, plase şutu direğin hemen yanından auta çıktı. 

Haberin Devamı
ROHDEN'DEN ETKİSİZ ŞUT

Rohden de uzaktan şansını denedi ancak etkisiz şutu Muslera'nın kucağında kaldı.

CAN KELEŞ VE AUT

Can Keleş uzaktan vurdu, top yandan dışarı çıktı.

BU KEZ DE KEREM DENEDİ

Bu kez de Kerem Demirbay yay üzerinden gelişine şansını denedi ancak top yandan dışarı gidiyor.

KÖHN ŞANSINI DENEDİ

Bu kez de ceza sahası dışından Köhn şansını denedi ancak top dışarda.

ICARDİ ÇERÇEVEYİ BULAMADI!

Icardi ceza sahası dışından seken topa vurdu, farkla auta çıktı.

İLK DÜDÜK ÇALDI!

Mücadelenin hakemi Volkan Bayarslan ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

'ODAKLANMAMIZ GEREKEN KENDİ MAÇIMIZ'

Buruk, "6 puanlık avantaj var ama bunu bir kenara bırakmak gerek. Biz her maçımızı kazanırsak rekorlar kırıyoruz, yüksek puana ulaşıyoruz. Tek düşüncemiz bu ilk maçı kazanmak. Diğer maçtan gelecek haber farklı bir şeye götürebilir bizi ama bizim odaklanmamız gereken kendi maçımız. Konsantrasyon iyi görünüyor. Rakibimiz, her rakibe karşı oynamaya çalışan bir takım" yorumunu yaptı.

Okan Buruk: Rakibimizin maçını düşünmüyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maç öncesi, "Her hafta zorlu maçlar, her maçın farklı hikayesi var. Maçı hazırlanırken de bunu yaşıyoruz. Karagümrük'ün son haftalarda topladığı puanlar var, küme düşme korkusu yaşıyorlar. Son haftalarda kendi işimize odaklandık, doğru işler yaptık, performans olarak yukarı gittik. Deplasman gibi bir ortam yok. Deplasmandayız ama bizim seyircilerimiz kendilerine ayrılan sayıyı doldurdular. Kazanmak istiyoruz. Rakibimizin maçını düşünmüyoruz. Kazanıp beklemek gerekiyor. İki maç daha var. Hepsi önemli. Her maçı kazanmak zorundayız" dedi.

Fatih Karagümrük'ün de ilk 11'i belli oldu

Fatih Karagümrük: Sirigu, Levent, Ceccherini, Koray, Nazım Sangare, Rohden, Kourbelis, Eysseric, Mendes, Can, Markao

Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi

7 futbolcu sınırda

Sarı-Kırmızılı ekipte Torreira, Nelsson, Ziyech, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan, Oliveira ve Sanchez, sarı kart sınırında yer alıyor. Bu futbolcular bugün sarı kart görmesi durumunda 37. haftada RAMS Park’ta oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düsecek.

VAR açıklandı...

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda V. F. Karagümrük ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmada TFF VAR merkezinde hakem Helder Malheiro görev yapacak.

Galatasaray şampiyonluğu nasıl ilan eder?

En yakın takipçisi Fenerbahçe’nin geçen hafta yaşadığı kayıpla birlikte puan farkını 6’ya çıkaran Galatasaray, bugün şampiyonluğunu ilan etmek üzere sahada olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Karagümrük ile kozlarını paylaşacak olan Cim Bom bu maçı kazanır, Fener de Kayserispor karşısında puan kaybı yaşarsa, Sarı-Kırmızılılar bitime 2 hafta kala ligde üst üste 2. kez şampiyonluğunu ilan edecek.

İki takım da kazanır veya Galatasaray galip gelemezse, şampiyonluk düğümünün çözülmesi için bir sonraki hafta Rams Park’ta oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe
derbisi beklenecek.

Fatih Karagümrük - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecik. beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak maçın skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Fatih Karagümrük - Galatasaray muhtemel 11'ler

Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım, Koray, Ceccherini, Levent, Kourbelis, Rohden, Eysseric, Can Keleş, Marcao, Mendes

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, K. Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış, Icardi

Deplasman karnesi!

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ciddi bir taraftar desteğiyle sahaya çıkacak olan Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon deplasmanda 17 maç oynadı. Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmalarda 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 42 puan topladı ve
bu alanda 2. sırada yer alıyor. Cim Bom dış sahada son olarak Adana Demirspor’a konuk oldu ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Icardi seriye bağladı!

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, son haftaları boş geçmiyor. Icardi, ligde son 7 haftada rakip fileleri 9 kez havalandırırken, şampiyonluk yolunda önemli bir performansa imza attı. Bu sezon ligde 31 maçta oynayan 31 yaşındaki futbolcu, toplam 23 gol kaydetti ve krallık yarışında zirvede yer alıyor. Başarılı futbolcu, gollerinin yanında 8 de asist yaptı.

En Az gol yiyen takım

Aslan’ın savunmadaki başarılı performansı ligin sonu yaklaştıkça daha da iyi bir seviyeye geldi. Cim Bom, 35 maçta kalesinde 22 gol gördü ve ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Cim Bom bu maçların 19’unda da kalesini gole kapamayı başardı.

SAĞLIK EKİPLERİ SAHADA

Karagümrük'ün forveti Marcao'nun ayağı kaydı, topa sahip olan Muslera'yla çarpıştı, iki futbolcu da yerde kaldı. Sağlık ekipleri sahada.

Rekorlarla yola devam

Cim Bom bugünkü mücadelede şampiyonluğun yanı sıra her hafta geliştirdiği rekorlarını sürdürmeye de çalışacak. Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 23 maçta yenilmedi. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a kaybeden Sarı-Kırmızılılar, daha sonraki karşılaşmalarda 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Öte yandan son 16 lig karşılaşmasını da kazanan Aslan, üst üste kazanma rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

YORUM YAZ