(ÖZET) CİMBOM GOL OLDU YAĞDI! Adana Demirspor - Galatasaray maç sonucu: 1-5

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nden elenen Galatasaray, Süper Lig’de teselli arıyordu. İlk 2 haftadan 6 puan çıkaran Sarı-Kırmızılılar, Adana Demirspor deplasmanında 3’te 3 yaparak yara sardı. Ev sahibi ekip Adana Demirspor ise ilk 4 maçında galibiyet yüzü görmedi. Galatasaray, Adana Demirspor kalecisi Deniz'in hatasını affetmeyen Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ardından Adana Demirspor savunmasında Semih, kendi kalesine attı ve skor 0-2 oldu. Daha sonra Barış Alper sahneye çıkıp 3-0 yaparken Mertens'in attığı golle skor 0-4'a geldi. Abdülkerim'in golü sonrası skor 0-5 olurken Gravillon'un penaltı golü skoru belirledi ve Galatasaray, Adana Demirspor'u deplasmanda 5-1 mağlup ederek 3 puanı cebine koydu. Adana Demirspor-Galatasaray maçına dair tüm detaylar haberimizde...

MAÇ BİTTİ!

Galatasaray, kritik Adana Demirspor deplasmanından 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

BATS PENALTIYI KAÇIRDI!

Galatasaray'da Michy Batshuayi, penaltıyı kaçırdı.

DİREKTEN DIŞARIYA!

Adana Demirspor'da Gravillon vurdu, top üst direkten dışarıya çıktı.

Haberin Devamı
GRAVILLON PENALTIDAN ATTI!

Adana Demirspor, Gravillon'un penaltıdan attığı golle skoru 1-5'e getirdi. 

MUSLERA'DAN İZİN YOK!

Yusuf Sarı penaltı vuruşunda Fernando Muslera'yı geçemedi.

ABDÜLKERİM FARKI BEŞE ÇIKARDI!

Galatasaray'ın kullandığı korner atışında Abdülkerim, ceza sahası içinde kafayı vurdu ve skoru 5-0'a getirdi. 

Haberin Devamı
YUSUF DOKUNDU, MUSLERA!

Ali Yavuz, soldan ortaladı. Ceza sahası içindeki Yusuf Sarı, gelişine vurdu, ancak top Muslera'da kaldı.

BATS ATTI, ANCAK OFSAYT!

Michy Batshuayi'nin 46. dakikada attığı gol, ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Adana Demirspor - Galatasaray maçında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı.

Haberin Devamı
İLK YARI BİTTİ!

Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında ilk yarıyı 4-0 önde kapattı.

MERTENS'TEN ŞIK GOL!

Batshuayi, sağ kanattan ortasını yaptı. Ceza sahası içindeki Mertens, gelişine sağ ayak içiyle uzak köşeye doğru şık bir vuruşla skoru 4-0'a getirdi.

BARIŞ FARKI 3'E ÇIKARDI!

Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Adana Demirspor kalecisi Deniz'le karşı karşıya kalan Barış Alper, klas bir vuruşla farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.

Haberin Devamı
ICARDI SAKATLANDI!

Galatasaray'da sakatlanan Icardi, 25. dakikada yerini Batshuayi'ye bıraktı.

SEMİH KENDİ KALESİNE!

Galatasaray'da Muslera uzun oynadı, Adana Demirspor ceza sahasına yakın bir yerden Mertens vuruşunu yaptı. Top, savunmadaki Semih'e çarptı ve ağlarla buluştu. Galatasaray, Adana Deplasmanında 2-0 öne geçti. 

KEREM HATAYI AFFETMEDİ!

Adana Demirspor kalesine doğru atılan uzun topta, kaleci Deniz zamanlama hatası yapınca Kerem Aktürkoğlu araya girdi ve topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray, 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı
KEREM ORTALADI, SAVUNMA!

Galatasaray soldan Kerem Aktürkoğlu'nun taşıdığı topla hızlı geldi. İçeriye doğru çevrilen top, Barış Alper Yılmaz'a gelmeden savunma araya girdi ve tehlikenin büyümesine izin vermedi. 

MAÇ BAŞLADI!

Hakem düdüğünü çaldı ve maç başladı. 

İLK 11'LER BELLİ OLDU!

Adana Demirspor: Deniz, Semih, Gravillon, Manev, Abdulsamet, Maestro, Tayfun, Bünyamin, Ali Yavuz, Nabil, Abat

Galatasaray: Muslera, Kaan, Metehan, Abdülkerim, Jelert, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Galatasaray sahaya beyaz forma ile çıkacak
Adana Demirspor-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Yeni Adana Stadı'nda oynanacak ve saat 21:45'te başlayacak Adana Demirspor-Galatasaray maçı beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak. Kadir Sağlam'ın yöneteceği 90 dakikanın canlı skor takibi ve detayları haberimizde olacak.

Adana Demirspor'un maç günü paylaşımı
Maçın VAR hakemi Halil Umut Meler
Galatasaray'ın maç günü paylaşımı
Adana Demirspor-Galatasaray muhtemel 11'ler:

Adana Demirspor: Deniz, Manev, Semih, Gravillon, Abdülsamet, Bünyamin B., Maestro, Yusuf Sarı, Alioui, Yusuf Barası, Aymbetov

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Jelert, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Süper Lig'de 41. randevu

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 40 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 22 galibiyet alırken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini mağlup etti. 9 maçta ise kazanan çıkmadı. Galatasaray'ın attığı 67 gole, Adana Demirspor 32 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon oynanan maçları Galatasaray 3-1 ve 3-0'lık skorlarla kazandı.

Ligde deplasmanda 13 maçtır kaybetmiyor

Süper Lig'de deplasmandaki son mağlubiyetini geçen sezonun 12. haftasında 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor karşısında 2-1'lik skorla alan Galatasaray daha sonra oynadığı müsabakalarda yenilmedi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte oynadığı 13 karşılaşmada 11 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Cimbom ligde son olarak konuk olduğu mücadelede Konyaspor'u 2-1'lik skorla yendi.

Mertens 11'e dönüyor

Mertens’in ilk 11’e geri dönmesi, Sara’nın yokluğunda merkezde Torreira ve Kerem Demirbay’ın yer alması bekleniyor.

Batshuayi bu kez joker

Young Boys maçına göre kadroda değişiklik yapmaya hazırlanan Okan Buruk, çift forvetli sistemden vazgeçiyor. İleri uçta Icardi’ye şans verecek olan Aslan’ın hocası, Batshuayi’yi skorun gidişatına göre ikinci yarıda joker olarak kullanacak.

Cim Bom’un işi kolay olmayacak

3’te 3 yaparak yara sarmayı hedefleyen Cim Bom’un işi kolay olmayacak. Lige kötü bir başlangıç yapan ve 3 haftada 1 puan toplayabilen Adana Demirspor, Galatasaray karşısında taraftarının da desteğiyle çıkış yolu arayacak.

2 maçta 6 puan...

İlk 2 haftada 6 puan elde eden Sarı Kırmızılılar’ın geçen haftaki mücadelesi, Avrupa maçları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Galatasaray, ligdeki 3. maçında bugün Adana Demirspor’a konuk oluyor.

Galatasaray teselliyi Süper Lig'de arıyor

Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Young Boys’a elenen ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek olan Galatasaray, yaşadığı hayal kırıklığının tesellisini Süper Lig’de arıyor.

YORUM YAZ