ÖZEL | Galatasaray savunmasının eski 'Patronu' Luyindama'dan olay itiraf: Artık bu konuda konuşmaya gerek yok
08 Şubat 2025, Cumartesi 13:31Güncelleme Tarihi:
2019 yılında transfer olduğu Galatasaray'da büyük bir çıkış gösteren, ancak daha sonra Kongo Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlıktan dolayı büyük bir düşüşe geçen Christian Luyindama, Fanatik.com.tr'ye konuştu. Daha önce futbolu bıraktığı yönünde haberler çıkan Kongolu oyuncu bu konu hakkında konuşurken de bir de itirafta bulundu. İşte detaylar...
![ÖZEL | Galatasaray savunmasının eski Patronu Luyindamadan olay itiraf: Artık bu konuda konuşmaya gerek yok](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f689c3d6fe3a99cc4c6.jpg)
Ocak 2019'da 3 milyon Euro karşılığında Standard Liege'den Galatasaray'a kiralanan Christian Luyindama gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Sarı - kırmızılılar ertesi sezon 5 milyon Euro daha ödeyerek yıldız savunmacıyı renklerine bağlamıştı.
Luyindama, Galatasaray forması altında hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da başarılı bir grafik çizmiş ve başta Avrupa kulüplerinin listesine girmişti. Kongolu oyuncu Milli Takım kampında yaşadığı büyük sakatlığın ardından ise her geçen gün formdan düşmüştü.
![ÖZEL | Galatasaray savunmasının eski Patronu Luyindamadan olay itiraf: Artık bu konuda konuşmaya gerek yok](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f689c3d6fe3a99cc4c8.jpg)
Galatasaray'dan ilk olarak Suudi Arabistan ekibi Al-Taawoun'a kiralanan Luyindama sonrasında ise Antalyaspor'un yolunu tuttu. Ocak 2024'te Galatasaray ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki oyuncu tarihten beri kulüpsüz. Tecrübeli oyuncu hayatına ülkesinde devam ederken Fanatik.com.tr'den Burak Özdemir'in sorularını yanıtladı.
![FUTBOLU BIRAKMADIM](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f699c3d6fe3a99cc4ca.jpg)
'FUTBOLU BIRAKMADIM'
Bir yıldan fazladır kulüpsüz olan Luyindama hakkında çıkan 'Futbolu bıraktı' haberleri hakkında şunları söyledi; "Futbolu bırakmadım. Bireysel olarak antrenmanlara ve çalışmalara devam ediyorum."
![TEKLİFLER VAR](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f689c3d6fe3a99cc4c4.jpg)
'TEKLİFLER VAR'
Luyindama kendisine gelen transfer tekliflerinden de bahsetti; "Bana teklif yapan kulüpler var, ancak beklediğim teklif olmadığı için anlaşamıyoruz."
![ASTON VILLA İTİRAFI](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f6a9c3d6fe3a99cc4ce.jpg)
ASTON VILLA İTİRAFI
Luyindama, Galatasaray'da forma giydiği dönemde Aston Villa'dan teklif geldiği yönünde haberler vardı. Kongolu oyuncu bununla alakalı olarak ise; "Evet teklif geldi, sadece Aston Villa'dan değil. Ne yazık ki Milli Takım'daki sakatlığımdan sonra her şey sona erdi."
![MİLLİ TAKIMDAKİ SAKATLIĞI HAKKINDA](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f6a9c3d6fe3a99cc4d0.jpg)
MİLLİ TAKIM'DAKİ SAKATLIĞI HAKKINDA
Luyindama'nın kariyerini sekteye uğratan olay ise Kongo Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlık olmuştu. Çok fazla dedikoduya neden olay bu durum için ise şunları ifade etti; "Milli Takım'daki sakatlığımla ilgili olarak, artık bunun hakkında konuşmamıza gerek yok. Önemli olan hala hayattayım."
![HAKEMLER İŞLERİNİ YAPIYOR](https://image.fanatik.com.tr/i/fanatik/75/700x0/67a72f6a9c3d6fe3a99cc4d2.jpg)