Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert, çok mutlu ve heyecanlı

Galatasaray'la 5 yıllık sözleşme imzalayan Elias Jelert, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu vurguladı, "RAMS Park’ta oynadığım zaman gördüm, inanılmaz bir taraftar kitlesi vardı. Şimdi onlar için mücadele edeceğim için de çok mutluyum." dedi.

Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert, çok mutlu ve heyecanlı

Galatasaray Kulübü, Danimarkalı futbolcu Elias Jelert ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Elias Jelert Kristensen ve kulübü Kopenhag ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 6 eşit taksitte 9 milyon avro transfer bedeli ödenecektir." denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

"Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre futbolcumuza 2024-2025 sezonu için net 900 bin avro, 2025-2026 sezonu için net 1 milyon avro, 2026-2027 sezonu için net 1 milyon 100 bin avro, 2027-2028 sezonu için net 1 milyon 200 bin avro ve 2028-2029 sezonu için net 1 milyon 350 bin avro sezonluk ücret ödenecektir."

Kopenhag Kulübü, 21 yaşındaki Jelert için Galatasaray'dan gelen teklifin kabul edildiğini açıklamıştı. Danimarkalı futbolcu, Kopenhag'da 21'i UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi olmak üzere 97 resmi maça çıktı.

Avusturya kampına katıldı

21 yaşındaki sağ bek, önce uçakla Avusturya'nın Salzburg kentine, ardından da kara yoluyla Steiermark eyaletinin Liezen bölgesindeki Irdning kasabasına geldi. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu ile Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün eşlik ettiği Jelert'i kamp otelinde, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Güneş, Danimarkalı futbolcu Victor Nelsson ile kulüp yetkilileri karşıladı. Sarı-Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada ise otelde kulüp başkanı Dursun Özbek ile teknik direktör Okan Buruk'un Jelert'e "Hoş geldin" diyerek başarı dilediği bildirildi.

Haberin Devamı

Taraftarla karşılaşmak için sabırsız

Galatasaray'la 5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından kulüp televizyonuna konuşan 21 yaşındaki Danimarkalı sağ bek, “Öncelikle çok mutlu olduğumu söylemem gerekiyor. Bir an önce taraftarlarımızla karşılaşıp onlara merhaba demek istiyorum." dedi ve ekledi:

'Şimdi onlar için mücadele edeceğim'

"Sağlık kontrolleri oldu. Çok heyecanlıydım. Bugün de buradayım, ilk günüm takımla birlikte. Çok mutlu ve heyecanlı hissediyorum. RAMS Park’ta oynadığım zaman gördüm, inanılmaz bir taraftar kitlesi vardı. Şimdi onlar için mücadele edeceğim için de çok mutluyum."

'Nelsson beni çok iyi bir şekilde karşıladı'

"Victor Nelsson milli takımdan arkadaşım zaten. Beni burada çok iyi bir şekilde karşıladı. 3 senedir de burada. Birçok sorumu ona sorabileceğim ve bana çok yardımcı olacaktır. Daha da iyi arkadaş olacağımıza inanıyorum. Taraftarımız için oynamayı dört gözle bekliyorum. Çok büyük bir taraftar kitlesi olduğunu biliyorum. En kısa zamanda da “Cimbom” yapmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Galatasaray tarihindeki 3. Danimarkalı

Elias Jelert, Sarı-Kırmızılı formayı terleten üçüncü Danimarkalı futbolcu olacak. Galatasaray, daha önce Danimarka'dan hala kadroda bulunan Victor Nelsson ile bu transfer döneminde yolları ayrıldığı Mathias Ross'u renklerine bağladı. Jelert, kulüp tarihinin üçüncü Danimarkalı oyuncusu olarak kayıtlara geçti.

YORUM YAZ