Galatasaray'dan Tete açıklaması! Shakhtar'a yapılacak ödeme KAP'a bildirildi...

Galatasaray, Tete transferinde ilişkin Shakhtar Donetsk'in FIFA nezdindeki davasında çıkan karar sonucu ödenecek olan ücreti Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-Kırmızılılar, tazminat ödenmesi durumunda Tete ile yapılan anlaşma kapsamında bunun oyuncu tarafına da rücu edileceğini açıkladı.

Galatasaray'dan Tete açıklaması! Shakhtar'a yapılacak ödeme KAP'a bildirildi...

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in Galatasaray ve Tete aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Serbest kalarak Galatasaray'a transfer olan Brezilyalı oyuncunun davasından çıkan karar Sarı-Kırmızılılar tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi.

Haberin Devamı
Galatasaray, Avusturya kampında antrenmanlarına devam etti

Shakhtar'a ödenmesi gereken tazminatı açıklayan Galatasaray, bu tazminatın kulüp tarafından ödenmesi durumunda Tete ile yapılan anlaşma kapsamında bunun oyuncu tarafına da rücu edileceğini duyurdu.

Galatasaraydan Tete açıklaması Shakhtara yapılacak ödeme KAPa bildirildi...

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"FC Shakthar Donetsk tarafından profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde yaptığı başvuruya ilişkin olarak 11.07.2024 tarihinde FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından FC Shakthar Donetsk'in talebinin kısmen kabulü ile birlikte 2.389.776,24 Avro'nun, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işleyecek olan yıllık yüzde 5 faiz ile birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins tarafından FC Shakthar Donetsk'e ödenmesine karar verilmiştir. FIFA kararı uyarınca Şirketimiz, Mateus Cardoso Lemos Martins ile birlikte FIFA kararında belirtilen tazminat miktarından müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Haberin Devamı

FIFA'nın 11.07.2024 tarihli kararına karşı CAS nezdinde temyiz yolu açık olup FIFA'nın ilgili kararı henüz kesinleşmemiştir.

Şirketimiz tarafından tazminat ödenmesi durumunda, futbolcu ile Şirketimiz arasında bulunan anlaşma uyarınca ödenen tazminat tutarı Mateus Cardoso Lemos Martins'e rücu edilecektir"

 

Galatasaraydan Tete açıklaması Shakhtara yapılacak ödeme KAPa bildirildi...

YORUM YAZ