Galatasaray'da tek odak Fenerbahçe! Okan Buruk'un derbi planı hazır...

Süper Lig'de şampiyonluk adına son 2 haftaya büyük bir avantajla giren Galatasaray, gözünü sahasında oynayacağı Fenerbahçe derbisine çevirmiş durumda. Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Okan Buruk da derbi planını ve zorlu maçı çözecek ismi belirlemiş durumda.

Galatasaray'da tek odak Fenerbahçe! Okan Buruk'un derbi planı hazır...

Süper Lig'in 36. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yarışında son 2 haftaya büyük bir avantajla girmeyi başaran Galatasaray, şimdi gözünü sahasında oynayacağı Fenerbahçe derbisine çevirmiş durumda.

Haberin Devamı

MESAİ BAŞLIYOR

Karagümrük galibiyetiyle Fenerbahçe ile aradaki 6 puanlık farkı koruyan Galatasaray’da, Okan hocanın öğrencilerine verdiği 2 günlük izin sona erdi. Sarı-Kırmızılı ekip bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde toplanarak derbi hazırlıklarına başlayacak. Bugünkü antrenmanın hafif tempoda geçeceği, yarından itibaren temponun yükseleceği ve Fenerbahçe maçının taktik provalarına geçileceği öğrenildi. Zorlu mücadele öncesi Galatasaray’da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

OKAN BURUK: TEK ODAĞIMIZ FENERBAHÇE!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk derbisine sayılı günler kala tedbiri elden bırakmıyor. Oyuncularını hem rehavetten hem de başkanlık seçimi gündeminden uzak tutmaya çalışan Aslan’ın hocası, “Seçimle, hiçbir şeyle ilgili kimseyle konuşmuyoruz. Oyuncularımızla şampiyonluğa odaklandık. Ona konsantre oluyoruz. Burada çok güzel giden bir ortam var. Aynı şekilde devam etmesini istiyoruz ama bununla ilgili Erden Bey ile hiçbir şey konuşmadık. Başkanımız, yönetim kurulumuz hep yanımızda. Biz sadece sahaya odaklandık. Diğer iş bizim işimiz değil. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Bütün odağımızı buraya verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

'RAKİBİMİZ DE ÇOK BAŞARILI'

Derbiye yönelik mesajlar da veren Buruk, “Sahamızda oynadığımız her maçı kazanmak için oynarız. Beraberlik tabii bizim için şampiyonluğu getirecek ama tek isteğimiz kazanarak bu maçı bitirip şampiyon olmak. Onun yanında her derbide Galatasaray hep kazanmak için oynar. Tek amacımız maçı kazanmak. Çok da başarılı bir takıma karşı oynayacağız. Ligde iki takım bu kadar maç kazanmasına rağmen 6 puan fark var. Rakibimizin de hâlâ ümidi var. Biz de kendi kalitemizi ve iç saha performansımızı göstermek isteyeceğiz. Tek düşüncemiz maçı kazanıp şampiyon olmak. Bu bizim için daha değerli” dedi.

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

'BARIŞ GİBİSİNİ BULMAK ZOR'

Okan hoca yeni sezona yönelik kadro planlaması hakkında da konuştu. Avrupa’da birçok takımın transfer radarına takılan Barış Alper Yılmaz’ın üstüne koyarak gittiğini söyleyen Buruk, “Hak ettiği bir şey. Çok çalışıyor. Kerem de Berkan da aynı şekilde çok çalışıyor. Oyuncularımız ekstra çalışmalar hep yapıyor. Hak ettikleri şeyler. Barış saha içerisinde kendi üzerine çıkmaya çalışan bir oyuncu. Farklı özelliklerini çıkarabiliyor. Bütün oyuncularımın kalmasını istiyorum. Tekrar bir takım oluşturmak bir süreç alıyor. Niyetimiz bu takımla devam etmek. Barış her rolü oynayabilen oyuncu, bulmak çok zor. Hepsi bizim için önemli” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

DERBİYİ DE BARIŞ ÇÖZECEK

Cim Bom’da derbiye yönelik zafer planları, son haftaların yıldız ismi Barış Alper Yılmaz üzerine kuruluyor. Okan hoca, genç oyuncusunun fizik gücünden faydalanıp, Kanarya’nın kanatlarını çökertmeye kararlı. Barış’ın sol öndeki etkisiyle hem skor üretmeyi hem de Fenerbahçe beklerinin ileri çıkmasını engellemeyi düşünen Buruk, öğrencisini Icardi’ye yakın olarak kullanacak. Hatta Icardi’nin orta sahaya yaklaşıp top aldığı anlarda Barış içeriye girerek bir santrfor gibi gol arayacak.

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

DAVINSON SANCHEZ 11'E DÖNÜYOR

Abdülkerim Bardakcı’nın Karagümrük deplasmanında Marcao karşısında yaptığı hamle hatası ve sonrasında gelen gol, Galatasaray’da savunma düzenini değiştirebilir. Bu golün hemen ardından Abdülkerim’i çıkarıp Davinson Sanchez’i oyuna alan Okan Buruk’un, derbide de benzer bir formülü uygulayabileceği öğrenildi. Barış, Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan aynı anda sahada olduğunda yerli sorunu yaşamayan Sarı-Kırmızılı ekip, Fenerbahçe karşısında sahaya Nelsson - Sanchez stoper tandemiyle çıkabilir.

Haberin Devamı

 

Galatasarayda tek odak Fenerbahçe Okan Burukun derbi planı hazır...

YORUM YAZ