Galatasaray'da Okan Buruk'tan şampiyonluk ve 5. yıldız açıklaması! 'insanlar bizi robot gibi görüyor'

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Corendon Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Okan Buruk, çok önemli noktaların altını çizdi. Buruk, şampiyonluk ve 5. yıldıza yönelik iddialı sözler kullandı.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan şampiyonluk ve 5. yıldız açıklaması! 'insanlar bizi robot gibi görüyor'

Galatasaray, sahasında ağırladığı Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün attığı golle yenerek Süper Lig'de liderliğini sürdürdü. Müsabaka sonrasında Okan Buruk, lider olduklarını ve lider devam ettiklerine vurgu yaparak şampiyonluk ve 5. yıldız konusunda da önde olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

İşte Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un açıklamaları: 

“Futbolda bir heyecan var ama ülkemizde yaşanan trajediler de var. Yaşanan şiddete tekrar hepimizin tepki vermesi gerekiyor. Onun için kendi adımıza ne yapılacaksa her şeyi ortaya koymalıyız. Git gide kötüye giden olaylar yaşıyoruz. O yüzden en kısa zamanda bu biter.

Kazanmak için çıkıp kendi oyunumuzu oynamak istiyorduk. Rakibimizin topa sahip olan bir takım olduğunu biliyorduk. Onları yüzde 45’te tuttuk. Özellikle ilk yarıda rakibi kalemize çok yaklaştırmadık. Hepimizin faul olarak gördüğü, hakemin faul vermediği bir pozisyon var en sonunda. Bu standartta ve onun altında da maç içinde çok faul verdi; ama ceza sahası içindeki o hareket faul gibi gözüktü. Tekrarını seyretmedim. Sadece o pozisyonu net bir pozisyon olarak sayabiliriz.

Haberin Devamı

'Herkes bizi robot gibi görüyor'

Rakibi kendi ceza sahamıza çok az soktuk. Oyun içinde ikinci golü bulabilirdik. Son iki maçın üstümüzde baskısı vardı; ama bunu bitirmek için ikinci golü bulsaydık çok daha rahat bir maç geçirebilirdik. Başlayanlar, devam edenler ve bitirenler iyi bir şekilde bitirdi. Liderdik, lider devam ediyoruz. Rakiplerimizle puan farkını açmaya çalışıyoruz. Zamanlama olarak önemli bir galibiyetti. 22 gün içinde 7 maç oynadık. Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor. Dünyada da böyle görülüyor. Üst üste sakatlıkları da görüyoruz. Dün Real Madrid’de Carvajal’in çapraz bağları koptu. Geçen hafta Rodri’nin kopmuştu. Oyunculara bu şekilde çok yükleniyoruz. Üst üste maçlar oynuyoruz. Şimdi milli takıma gidecekler ve tekrar üst üste maçlar oynayacaklar. Burada oyuncularımızın ara sıra dinlenmesi gerekiyor. Milli takım arasında milli takıma gitmeyenler dinlenecek ama gitmeyenler bundan faydalanamayacak.

Galatasarayda Okan Buruktan şampiyonluk ve 5. yıldız açıklaması insanlar bizi robot gibi görüyor

Üst üste 7 maçlık seri en yoğun fikstürümüzdü. Bunu kazanarak bitirdik. İyi takımız, iyi oyunculara sahibiz. Üstün oyunumuzu her maçta ortaya koyuyoruz. Uzun galibiyet serisi bizim için önemliydi. Son 26 maçın 24’ünü kazanan bir Galatasaray takımı var. Bence bu çok önemli bir sayı. Bu yolda devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Taraftarımıza yine teşekkür ediyoruz. Buraya gelip takımına tekrar destek verdiler. Onlarla birlikte olduğumuzda çok mutluyuz. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray şampiyonluk ve 5. yıldız için yarışına devam ediyor. En önde gidiyor. Milli takım arasından sonra çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum."

'Kaybetme lüksümüz yok'

Her sene daha zor hale geliyor. Yarışan takımlar artıyor. Samsunspor’un ilk 4’ün içine girdiğini görüyoruz. İyi takım sayısı arttıkça ligin kalitesi artacak. Berabere kalma ve kaybetme lüksümüz yok. Burada ve Avrupa’da her maçı kazanmak zorundayız. Odaklanmamız gerekiyor. Kasımpaşa ve Alanya ligin iyi takımlarıydı. Oynamaya ve sonuç almaya çalışıyorlar. Kalite arttıkça ligin zevki daha da yukarıya çıkacak. İkinci yarıda yorgunluğumuz oyunun daha farklı şekilde olmasını engelledi. Bunlar da normal. Oyuncularımın performansından mutluyum.

 

YORUM YAZ