Galatasaray'da Mauro Icardi sözünü tuttu! Peşini bırakmıyorlar...

Geçen sezon PSG’den kiralanan ve takımını şampiyonluğa taşıyan, yaz başında da bonservisi 10 milyon Euro’ya alınan Mauro Icardi, bir kez daha Galatasaray'ı mutlu sona ulaştırdı. Ligde 25 kez fileleri havalandırıp gol kralı olan Arjantinli yıldız, sezonu 47 resmi maçta 32 golle tamamladı. Şampiyonlukla taraftara verdiği sözü tutan Icardi için teklifler yağmaya da devam ediyor.

Galatasaray'da Mauro Icardi sözünü tuttu! Peşini bırakmıyorlar...

Süper Lig’e bir kez daha Mauro Icardi damgası... Galatasaray’ın geçen sezon PSG’den kiraladığı Arjantinli yıldız, özellikle son 10 haftada attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşımış ve taraftarın sevgilisi olmuştu. Sarı-Kırmızılı yönetim de bu performans sonrası transfer bütçesinin büyük bölümünü Icardi’ye ayırıp, yaz başında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle golcü oyuncuyu kadrosuna kattı. Güney Amerikalı santrfor ise ona güvenen Galatasaray Yönetimi’ni asla pişman etmedi. Hatta bu sezonki şampiyonlukta da en büyük payı üstlenen isimlerin başında geldi.

Haberin Devamı

DZEKO'YU GERİDE BIRAKTI

Geçen haftaki Fenerbahçe derbisinde sezonun en etkisiz 90 dakikasını çıkaran Icardi, hafta içinde bunun telafisini Konya’da yapacağının sözünü vermişti. Dediğini yapan Tangocu, Konya filelerine gönderdiği gollerle Galatasaray’ı hem galibiyete hem de şampiyonluğa taşıdı. Uzun süre Fenerbahçe’nin santrforu Dzeko ile krallık yarışı veren, son haftalarda ise farkı açmayı başaran Icardi, ligde 25 gole ulaşarak, gol krallığını ilan etmiş oldu.

Galatasarayda Mauro Icardi sözünü tuttu Peşini bırakmıyorlar...

ORTALAMASI ÇOK YÜKSEK

Icardi geçen sezon da Süper Lig’de 24 maçta 22 gol atmış, Türkiye Kupası’nda da 2 maçta 1 golle oynamıştı. Mauro Icardi böylece Galatasaray formasıyla toplamda 73 resmi maçta 56 kez fileleri havalandırdı. Aynı zamanda birçok minik futbolseverin idolü olmayı başaran, gol sevinciyle tam bir ikon haline gelen 31 yaşındaki futbolcu, gelecek yıl da Galatasaray’ın en önemli yıldızı olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

SEZONUN ÇOĞUNDA SAKATTI

Bu sezonun genelinde ise Icardi, Şampiyonlar Ligi elemeleri, grup aşaması, Avrupa Ligi, Süper Lig ve Süper Kupa’da 47 resmi maça çıkarken toplam 32 gol atmayı başardı. Üstelik yıldız futbolcu, sezonun ilk yarısındaki Beşiktaş derbisinde Ghezzal’ın müdahalesiyle yaşadığı topuk sakatlığı sonrası fiziksel olarak hiçbir maçta yüzde 100’üne ulaşamadı. Icardi’nin en büyük hedefi, yaz döneminde dinlenerek kendini toparlayıp, yeni sezona çok daha fit girmek olacak.

Galatasarayda Mauro Icardi sözünü tuttu Peşini bırakmıyorlar...

SÖZÜNÜ TUTTU

Mauro Icardi hem Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyarak hem de gol kralı olarak Sarı-Kırmızılı camiayı verdiği sözü de tutmuş oldu. Geçtiğimiz günlerde kulübün sosyal medya kanallarında bir açıklama yapan tecrübeli futbolcu, “Taraftarlarımız sakin olsun. Burada söylediğimiz gibi, mayıslar bizimdir” demişti. Icardi, takımı Florya’dan uğurlayan taraftarlara ve kendilerini Konya’ya karşılayan futbolseverlere de otobüs merdivenlerinde üçlü çektirerek konsantrasyonunu ortaya koymuştu. Hafta boyunca özel idmanlar yapan Icardi, Florya’da yenen aile yemeğinde de takım arkadaşlarına seslenerek, şampiyonluğu ne kadar istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

İTALYANLARIN ICARDI YORUMU

Mauro Icardi’nin Galatasaray’da üst üste yaşadığı 2 şampiyonluk ve gol kralı olması, İtalya’da da ses getirdi. Konyaspor galibiyetinin ardından birçok İtalyan spor kanalı Arjantinli futbolcuyla ilgili paylaşım yaparken, “Inter’in eski gol kralı, Türkiye’de de eski günlerini hatırlattı. Icardi, Türkiye’de ikinci baharını yaşıyor. Birçok İtalyan takımı, onu yeniden Serie A’ya getirmediği için pişmanlık yaşayacak” ifadelerine yer verdi.

Galatasarayda Mauro Icardi sözünü tuttu Peşini bırakmıyorlar...

PEŞİNİ BIRAKMIYORLAR

Galatasaray ile Icardi arasındaki bütünleşmeyi tehdit eden tek unsur ise Arap ve ABD kulüpleri. Transfere büyük bütçe ayıran zengin kulüplerin golcü oyuncuya olan ilgisi uzun bir süredir devam ediyor. Icardi’nin menacerine çok sayıda transfer teklifi geldiği belirtiliyor. Yaz döneminde yıllık 20 milyon Euro gibi rakamları elinin tersiyle iten ve Galatasaray’a “Evet” diyen Icardi’nin bu kez nasıl bir tercih yapacağı büyük merak konusu.

 

Galatasarayda Mauro Icardi sözünü tuttu Peşini bırakmıyorlar...

YORUM YAZ