Galatasaray'da İbrahim Hatipoğlu'ndan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhen'in ocak ayındaki durumları, Cenk Ergün'ün istifası, transfer dönemi...

Süper Lig'in 5. haftasında sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray'da Sportif A.Ş. Başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, karşılaşmadan sonra önemli değerlendirmelerde bulundu. Hatipoğlu; Mauro Icardi ve Victor Osimhen'in ocak ayında takımdan ayrılma ihtimallerine, Cenk Ergün'ün istifasına ve geride kalan transfer dönemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili İbrahim Hatipoğlu, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak maça ilişkin konuşan Hatipoğlu, "Galatasaray; bugün gerçekten tüm buraya gelen tribünleri dolduran taraftarımıza, ekranları başındaki tüm taraftarlara son derece güzel bir maç izlettirdi. Çok net bir galibiyet aldık. Hem Rizespor'u hem maçın hakemini hem de kendi oyuncularımızı kutluyorum. Güzel bir lig maçı oldu. 5-0 ile galip geldik. İki haftadır aynı skorla kazanıyoruz ve lige 4 galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni gelen oyuncularımız, mevcut oyuncularımız son derece bir arada takıma hizmet eden, forma için mücadele eden bir görüntü verdiler. Çok kısa sürede... Birkaç antrenmanla sahaya çıkan yeni oyuncularımız, bu takıma ne kadar katkı vereceklerini daha ilk maçtan gösterdiler. Onlar sadece yetenekleriyle değil karakteriyle, formaya bağlılıkları ve enerjileriyle, fizik kaliteleriyle bize çok ciddi katkılar sağlayacak. Biz; bugün bir kez daha bu sezonun şampiyonluğunun en büyük adayı olduğumuzu, 25. şampiyonluğumuzu ve 5. yıldızımızı kazanmak adına ne kadar hak ederek mücadele edeceğimizin ilk sinyalini vermiş olduk. Umarım bu maçtan sonra hep güzel oynayacak, iyi mücadele ederek galibiyetler alır bu seriyi devam ettiririz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

Transfer sürecine ilişkin soruya ise Galatasaraylı yönetici, "Şimdi ben, şunu söyleyeyim size; transfer sürecini başından itibaren sonuna kadar değerlendireceğimiz, sizlerle sohbet edeceğimiz bir basın toplantısını kısa sürede organize edeceğiz. Burada böyle bir maçtan sonra bu süreçleri konuşmak çok doğru olmaz ama tüm çıplaklığıyla başından son gününe kadar transfer dönemini nasıl geçirdik, neler yaşandı bunları sizlerle paylaşacağız. Öncelikle çok büyük bir bilgi kirliliği olduğunu şimdiden söyleyeyim. Süreçler çok yanlış yönlendirildi, çok yanlış değerlendirildi. Biz; ihtiyacımız olan bölgede oyuncularımızı aldık, tamamladık. İyi bir takım olacağımıza inanıyoruz. Oyuncularımız da bunun ilk sinyallerini bugün verdiler. Süreçlerle ilgili de kısa sürede birlikte tüm detaylarıyla sizlerle paylaşmış olacağız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile oynayacakları derbi mücadelesine ilişkin de İbrahim Hatipoğlu, "Evet; Fenerbahçe - Galatasaray maçları her zaman büyük çekişmelere, heyecanlara sahne olmuş büyük derbi, dünyanın izlediği büyük bir derbi. Öncelikle Gaziantep ile oynayacağımız erteleme maçını düşünüyoruz. Bu maçı kazandıktan sonra da tüm takım konsantre bir şekilde Kadıköy'e gidip, mücadelemizi verip galip gelerek ligde 6'da 6 yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunu başarabilecek bir kadromuz ve gücümüz olduğunu bugün zaten gösterdik" ifadelerini kullandı.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

Kerem Aktürkoğlu'nun takımdan ayrılmasına ilişkin soruya Hatipoğlu, "Dedim ya bu süreçlerin hepsini çok yakın bir tarihte sizlerle paylaşacağımız bir basın toplantısında anlatacağım ama ben öncelikle Kerem'i kutluyorum. Bugün ilk maçında güzel bir gol attı. Maç da devam ediyor. Kerem, Galatasaray'a hizmet etmiş önemli bir oyuncuydu. Böyle olması gerekiyordu. Detaylarını da birlikte tekrar konuşuruz" yanıtını verdi.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

Victor Osimhen'in haziran ayına kadar Galatasaray forması giyeceğini aktaran Hatipoğlu, "Osimhen, dünyadaki en önemli forvet oyuncularından bir tanesi. En pahalı oyuncularından bir tanesi. Öncelikle bu sezon Osimhen'i izlemenin keyfini çıkaralım. Şimdiden sezon sonundaki bu tip tartışmalara, bu tip konulara girmeye gerek yok. Uzun bir süre bizimle birlikte. Tüm Türk futbolseverlerine Osimhen'in performansını izletelim. O günü de akabinde konuşuruz ama bugün bizim oyuncumuz, hazirana kadar bizimle birlikte. Umarım onunla birlikte hem 25. şampiyonluğumuzu hem de Avrupa Ligi'nde finali oynayan takım oluruz. Yalnız haksızlık yapmayalım. Bugün ilk 11, sonradan giren 6 oyuncu... Biraz orada kaos oldu. Beşinci değişiklikten sonra altıncı oyuncunun oyuna girmesiyle ilgili... Hepsi başarılı ve iyi performans gösterdiler. Herkesi, hocamızı, takımı bir kez daha kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Transfer dönemi ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Galatasaraylı yönetici, "Şimdi öncelikle elbette ki bekliyoruz. Bizim için önemli olan yaptığımız transferlerin, çalışmaların sonuçlarını sahada görmek. Bunları sosyal medyada tartışmak, tamam. Taraftarlarımıza saygı gösteriyorum ama orada sadece taraftarlar yok. Orada her türlü tartışmayı başlatan ismi olmayan bir sürü hesap var. Dolayısıyla orasını biraz daha taraftarlarımızdan ayırmak lazım. Galatasaray taraftarının eleştirisi bizim için son derece değerli. Burası Galatasaray Spor Kulübü, burada eleştiri kültürü var. Biz, bu eleştirilerin hepsini dikkatle dinliyoruz. Buradan çıkarımlarda bulunuyoruz ama neticede bizim bir hocamız, bir futbol anlayışımız ve onun belirlediği bir transfer politikamız vardı. Ben, başarılı bir transfer dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Bunun sonucu da elbette ki sahadaki performanslarla ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

Cenk Ergün'ün istifası ve o pozisyona başka birinin gelme ihtimaline ilişkin İbrahim Hatipoğlu, "Sürpriz bir istifa oldu bizim için. Cenk, beraber çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Şu anda herhangi bir değerlendirme yapmadık. Daha çok sıcak. Bir değerlendirme yapıp takımımız için en doğru hamleyi yaparız" değerlendirmelerinde bulundu.

Eleştiriler hakkında ise Hatipoğlu, "Ben, yeni bir yönetici değilim. İki yıldız Sportif A.Ş.'de görev alıyorum. Yeni olarak sadece futbol sorumluluğu bana verildi. Evet, Türkiye'de futbol konu olunca herkes bir stres ve baskı altında. Hele Galatasaray Spor Kulübü'nde bu işi yapıyorsanız bunlar normal. Bunları karşılayabilecek bir karakterde ve güçte olmanız lazım. Dediğim gibi biz eleştiriye açığız. Fikri hür, irfanı hür bir camiayız ancak hakaret ve küfre maalesef tahammül etmek mümkün değil. Bunları ayırmak lazım" dedi. 

Havaalanındaki yorgun görüntüsüne ilişkin soruya ise Galatasaraylı yönetici, "Bu, bir tatlı yorgunluk. Galatasaray için mücadele ediyorsunuz. Elbette ki yorulacağız. Hep birlikte yorulacağız. Bugün takım yoruldu, o gün biz transfer için yoruluyoruz. Bu iş, bir emek işi. Emek harcamadan başarılı olmak mümkün değil. Takım oyunu. Herkesin görevleri var. Hepimiz görevlerimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu camiaya layık olmaya çalışıyoruz" cevabını verdi.

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

Osimhen gibi Mauro Icardi için de ocak ayında takımdan ayrılacağı yönünde ortaya atılan iddiaları değerlendiren Hatipoğlu, "Ben size sadece şöyle söyleyeyim; Mauro Icardi, bu takımın son derece başarılı bir oyuncusu. Sakatlık dönemi yaşıyor ve önümüzdeki sezonun sonuna kadar bizimle mukavelesi var. Kaynaklar tabii öyle şey ki kaynak dediğiniz şeyin bir haber değeri taşıdığını hiç kimse bilmiyor. Bir yerde yazılıyor sonra böyle bir şey konuşuluyor. Sözleşmeli bir oyuncu için bir başka kulübün başkanının hayal kurması beyhude bir iş. Bu işin yolu, gelip Galatasaray Spor Kulübü'nden transfer etmesi gerekir. Bununla ilgili müracaatı olur. Öyle bir müracaatı olduğunda da nasıl bir cevap vereceğimizi hepiniz çok net görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Son olarak Osimhen'in durumunu tekrarlayan İbrahim Hatipoğlu, "Osimhen'in sözleşmesinde hazirana kadar bizimle birlikte" dedi.

 

Galatasarayda İbrahim Hatipoğlundan önemli açıklamalar: Icardi ve Osimhenin ocak ayındaki durumları, Cenk Ergünün istifası, transfer dönemi...

YORUM YAZ