Galatasaray'a kale gibi savunma

İtalya’ya giden futbol direktörü Cenk Ergün, dün yaptığı görüşmelerle Sassuolo’nun 1.92’lik stoperi Acerbi’nin işini bitirmeye çalışırken, müjdeli haber Brezilya’dan geldi. 1.91’lik Maicon’un transferi, ödeme planına kadar belli olurken, iki savunmacının birden alınacağı öğrenildi.

Galatasaray'a kale gibi savunma

Galatasaray’da kısa boylu, güçsüz savunma dönemi kapanmak üzere... Gerek önündeki stoperlerin, gerekse takım savunmasının zayıflığı nedeniyle 2 sezondur büyük sıkıntılar yaşayan kaleci Muslera, bu işe en çok sevinecek isimlerin başında geliyor. Gündemdeki isimlerden Maicon ile Acerbi’nin ikisinin birden alınmasına karar verilmesiyle, Sarı-Kırmızılılar bir anda kale gibi bir savunma hattına kavuşabilir.

Oyuncu şimdiden kabul etti

Futbol direktörü Cenk Ergün, İtalya’ya giderek dün Sassuolo yöneticileriyle Acerbi transferini görüştü. 29 yaşındaki 1.92’lik savunmacı, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. Oyuncunun sol ayaklı oluşu da, sol stoper konusunda teknik direktör İgor Tudor’un tercih sebebi olarak gösteriliyor. İtalyan futbolcunun Galatasaray’a çok sıcak baktığı, Sampdoria ile bonservis konusunun görüşüldüğü belirtiliyor.

3.5 peşin, 3.5 taksitle...

Ergün, Acerbi transferi için İtalya’da temaslarda bulunurken, müjdeli haber Brezilya’dan geldi. Sao Paulo’da kadro dışı bırakılan Maicon’un bonservisi için ödeme planı ortaya çıktı. Buna göre Sarı- Kırmızılılar, 7 milyon Euro’yu 3.5 milyon Euro peşin, 3.5 milyon Euro da taksitler halinde ödeyecek. Ayrıca 1.91 boyunda 28 yaşındaki Sambacı’nın Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda oynaması halinde 250 bin Euro, Avrupa Ligi gruplarında oynaması halinde 250 bin Euro, 25 maça çıkarsa 250 bin Euro, 50 maça çıkarsa 250 bin Euro daha olmak üzere 1 milyon Euro’luk bonusu bulunuyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ