Galatasaray'a büyük şok! Yok böyle bir kayıp: 1983’ten sonra bir ilk

Galatasaray, dün akşam 34. dakikada Osimhen (2) ve Icardi’nin golleriyle Aslantepe’de 3-0’ı bulduğu maçta büyük şok yaşadı. Kasımpaşa, ilk yarı bitmeden Fall’la bir gol bulurken sonrasında 83’te Hajradinovic farkı 1’e indirdi, son sözü 90+5’te Da Costa söyledi. Bu sonucun arından Galatasaray, 1983’ten sonra sonra bir ilk yaşadı.

Galatasaray'a büyük şok! Yok böyle bir kayıp: 1983’ten sonra bir ilk

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında dün akşam Galatasaray ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Aslantepe’de oynanan karşılaşmaya oldukça iştahlı başlayan Aslan, taraftarının da büyük desteğiyle birlikte kısa sürede farkı yakaladı. Osimen (2) ve Icardi’yle Cim Bom, 34’te farkı 3-0’a getirdi. Yeni transfer Victor Osimhen, 20 ve 28’inci dakikalarda attığı gollerden sonra sahneye 34’te Mauro Icardi çıktı ve skor 3-0 oldu. Ancak Galatasaray, farka gitmesi beklenen mücadele, şok bir sonuçla 3-3 bitti. Sarı-Kırmızılılar’ın gollerini Osimhen (2) ve Icardi kaydetti. Kasımpaşa’nın gollerini Fall, Hajradinovic ve Da Costa attı.

Haberin Devamı
Okan Buruk: 2 Puan kaybetmek benim sorumluluğum

1983’TEN SONRA...

Maçta 90 artı 5’inci dakikada Nuno Da Costa’nın golüyle 2 puan kaybeden Aslan, taraftarını üzdü. Cim Bom ayrıca 1983’teki 4-1 öne geçilen Fenerbahçe maçının 4-4 sona ermesi sonrasında bir ilki yaşayarak 3-0’lık fark yakaladığı bir karşılaşmada yıllar sonra ilk kez puan kaybı yaşadı. Bu sezon ligde ilk kez puan kaybeden Galatasaray puanını 19 yaptı. Kasımpaşa ise puanını 7’ye yükseltti.

Galatasaraya büyük şok Yok böyle bir kayıp: 1983’ten sonra bir ilk

YILDIZLAR  YETMEDİ

Heyecan dolu maçta Sarı-Kırmızlı ekibin dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen, karşılaşmanın ilk yarısında adeta şov yaptı. Müsabakanın 20. dakikasında Abdülkerim Bardakcı’nın sol kanattan havalandırdığı top ceza sahasına geldi. Kasımpaşa savunmasının dokunamadığı topu tamamlayan isim Victor Osimhen oldu. Victor Osimhen’in dokunuşunda top ağlarla buluştu. Nijeryalı futbolcu, bu golle birlikte Galatasaray kariyerinde ilk kez gol sevinci yaşadı. 28. dakikada Gabriel Sara sağ kanatta topla buluştuktan sonra sol kanattan savunmanın arkasına kaçan Victor Osimhen’e pasını gönderdi. Victor Osimhen’in şutunda direkten seken top ağlarla buluştu. Victor Osimhen hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetmiş oldu. Victor Osimhen, Bafetimbi Gomis’ten (Ağustos 2017) bu yana Galatasaray formasıyla Süper Lig’de çıktığı ilk üç maçta 4+ gole katkı sağlayan ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

ASLAN’DA SİSTEM DEĞİŞTİ

Kasımpaşa karşısına Osimhen - Icardi ikilisiyle çıkan Galatasaray’da tek değişiklik çift forvetli düzen değildi. Son haftalarda kazanan takımı uzun süredir bozmayan Okan Buruk, dün akşamki karşılaşmada yoğun tempoda yorgun düşen bazı isimleri dinlendirdi. Jelert sağ bekte oyuna başlarken, bir başka yeni transfer Sallai ilk kez ilk 11’de görev aldı. Orta sahada ise bu kez Kerem Demirbay ve Sara birlikte oynadı, Cim Bom sahaya ön liberosuz çıktı. Sol çizgide yine Jakobs ve Yunus’a şans tanıyan Buruk, stoperde ise Sanchez’i dinlendirip Abdülkerim’in yanında Nelsson’a formayı verdi. PAOK maçında cezalı olan Muslera da kalesine döndü

Galatasaraya büyük şok Yok böyle bir kayıp: 1983’ten sonra bir ilk

‘4-4-2’YE YAKINIZ’

Okan hoca maç öncesindeki kadro tercihini, “Son idmanda testler yaptık, bazı oyuncularımızın özellikle 4 maç oynayan oyuncularımızı başlatmadık. Bizim sistemimiz 4-4-2’ye zaten yakın. Dries Mertens savunmaya yardım ediyor. Mauro Icardi ve Victor Osimhen de bunu yapabilirler. Bütün oyuncularım çok değerli ve özel. Kadro yaparken bazen zorlanıyoruz. Bu zorluklar kadroyu oluşturma nedenimiz. Oyuncularımız istekli” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

REKOR FIRSATI KAÇTI

Süper Lig’e 6’da 6 yaparak başlayan ve Frank Rijkaard’ın 2009-2010 sezonundaki en iyi başlangıç rekoruna ortak olan Okan Buruk için dün gece tam anlamıyla bir tarihe geçme fırsatıydı. Galatasaray, Kasımpaşa’yı da yenip 7’de 7 yapsaydı, Okan Buruk bir rekor daha kırıp Sarı-Kırmızılı kulübün tarihine geçecekti. Ancak uzatmalarda gelen beraberlik golü hem Buruk’un rekor fırsatını elinden kaçırmasına neden oldu hem de Galatasaray zirvede rakipleriyle olan puan farkını daha da açma şansını tepti.

YORUM YAZ