Galatasaray'a bir haller oldu! Kalesini gole kapatamıyor...

Fenerbahçe ve PAOK galibiyetleriyle rüzgarı arkasına alan Galatasaray, ardından iki şok birden yaşadı. Geçen sezona oranla savunma performansıyla dökülen Aslan, kalesini gole kapatmakta zorlanıyor.

Galatasaray'a bir haller oldu! Kalesini gole kapatamıyor...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı RFS ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar, Kasımpaşa maçından sonra RFS karşısında da yakaladığı üstünlüğü koruyamayarak hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

150 BİN EURO'YA RAZI OLDULAR

Avrupa Ligi’nde galibiyetlere 450 bin Euro, beraberliklere ise 150 bin Euro para ödülü veriliyor. Galatasaray, Avrupa Ligi’ne başlarken kasasına 9 milyon 364 bin Euro koymuştu. Cim Bom, Kupa 2’ye PAOK galibiyetiyle başlayıp 450 bin Euro daha kazandı. Aslan, dün ise beraberlik nedeniyle 150 bin Euro kazanabildi. Bu arada Galatasaray, RFS karşısındaki sonuçla birlikte ülke puanına 200’lük katkı sağladı.

Galatasaraya bir haller oldu Kalesini gole kapatamıyor...

GURBETÇİ ASLANLAR YALNIZ BIRAKMADI

RFS-Galatasray mücadelesi, Riga’daki yaklaşık 10 bin kapasiteli Daugava Stadı’nda oynandı. Sarı-Kırmızılılar için 500 kişilik yer ayrılmıştı. Ancak Galatasaray taraftarları, diğer tribünlerde RFS’lilerin arasına da girdi. Letonya ve yakın ülkelerden karşılaşmaya giden yaklaşık 2 bin Aslan, takımlarını yalnız bırakmadı. Mertens ve Yunus’un gollerinde büyük sevinç yaşayan Sarı- Kırmızılılar, 90 dakika sonunda ise beraberlik nedeniyle stattan üzgün ayrıldı.

Haberin Devamı

ASLAN'A BİR HALLER OLDU

Galatasaray için sezon inişli çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında 5-0’lık hezimet yaşayan Sarı- Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi hayallerine Young Boys eşleşmesinde veda etti. Cim Bom, ligde ise 5’te 5 yaptı. Yetmedi, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-1 yenerek gövde gösterisi yaptı. Aslan, Avrupa Ligi’ne ise Yunan şampiyonu PAOK’u 3-1 devirerek başladı. Okan Buruk ve öğrencileri rüzgarı arkasına almış giderken peş peşe iki şok birden yaşadı. Kasımpaşa karşısında süper golcüleri Osimhen (2) ve İcardi ile 3-0 öne geçen Aslan, evinde 3-3’e razı oldu. Okan Buruk, “Dersimizi aldık” dedi ama bu kez de Letonya’da hüsran yaşandı. Galatasaray, Avrupa Ligi’nin en zayıf takımlarından olan, en iyi oyuncuları sakatlıkları nedeniyle oynayamayan RFS önünde Mertens ve Yunus ile skoru 2-0 yaptı. Taraftar fark beklerken, Cim Bom yine skoru koruyamadı, Letonya temsilcisi 2-2’yi yakaladı ve karşılaşma bu skorla tamamlandı.

Galatasaraya bir haller oldu Kalesini gole kapatamıyor...

12 MAÇTA 20 GOL YEDİ!

Sarı-Kırmızılılar, geçen sezon ilk 12 resmi maçta 25 gol atıp 10 yemiş, 6 karşılaşmada kalesini kapatmıştı. Aslan, bu sezon ise savunmada adeta çöktü. Okan Buruk’un ekibi, geride kalan 12 karşılaşmada 30 defa fileleri sarsarken, kalesinde tam 20 gol gördü! Galatasaray, sadede Rizespor mücadelesinde kalesini kapatabildi.

Haberin Devamı

YILDIZLARI DA SAKATKEN...

MERTENS ATTI AMA...

Belçikalı yıldız, RFS karşısında ilk 11’e geri döndü. Dries Mertens, 12. dakikada İcardi’nin kafa vuruşunu çok iyi takip ettik ağları havalandırdı, skoru 1-0 yaptı. Deneyimli oyuncu böylece bu sezon 7. resmi maçında 4. golüne ulaştı. Ancak Mertens, karşılaşmanın genelinde vasat bir performans sergiledi. Mertens sık sık top kaybı yaptı, 11 orta denemesinin 9’unda top yanlış adrese gitti. Belçikalı futbolcu karşılaşmanın ardından yaptığı açıkladam, “Buradan puan kaybederek ayrılıyoruz. Kasımpaşa’da olduğu gibi verdik maçı. İyiydik adam 2-0’dan vermememiz gerekiyordu. Devam etmemiz gerekiyor. Ligde lideriz, burada da 4 puanımız var. Maç maç bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Galatasaraya bir haller oldu Kalesini gole kapatamıyor...

YORUM YAZ