Galatasaray, Young Boys karşısında nasıl tur atlar?

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Pay-Off rövanş maçında Young Boys'u konuk ediyor. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki 318. maçına çıkarken Devler Ligi'nde 18. kez yer alma hedefinde. Yayın hakları ve UEFA katsayı sıralamasından gelecek parayla rakam 25 milyon Euro’yu geçecek. Bu sayede transfer limiti de açılacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ndeki yeni formatta en az 8 maça çıkılıyor. Her galibiyete 2.1 milyon Euro, beraberliğe 700 bin Euro ödül veriliyor. İsviçre'de oynanan ilk maçı 3-2 kaybeden Galatasaray, 36 takımlı yeni formatta yer almanın hedefinde. Peki, Galatasaray nasıl tur atlar? İşte detaylar...

Galatasaray, Young Boys karşısında nasıl tur atlar?

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında deplasmanda Young Boys’a 3-2 mağlup olan Cim Bom, Rams Park’ta sezonun en önemli mücadelesini oynayacak. Öyle ki Aslan turu geçerse Devler Ligi’ne adını yazdıracak ve 18.6 milyon Euro katılım payını kasasına koyacak. Yayın hakları ve UEFA katsayı sıralamasından gelecek parayla rakam 25 milyon Euro’yu geçecek. Bu sayede transfer limiti de açılacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ndeki yeni formatta en az 8 maça çıkılıyor. Her galibiyete 2.1 milyon Euro, beraberliğe 700 bin Euro ödül veriliyor.

Haberin Devamı

Galatasaray nasıl tur atlar?

Okan Buruk ve öğrencileri zaferden başka bir sonuç düşünmüyor. 50 bin Sarı-Kırmızılı taraftar da Rams Park’ı rakip için yine cehenneme çevirmeye hazırlanıyor. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne kalması için en az 2 farklı kazanması gerekiyor, tek farklı galibiyetlerde maç uzuyor.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa kaç para kazanacak?

UEFA’nın bu sezonki formatına göre 36 takım tek bir grupta yer alacak. Her takımın, kurayla belirlenecek 8 rakibi olacak. Bu 8 maçın 4’ü iç sahada, 4’ü dış sahada oynanacak. 8 maç sonunda toplanacak puana göre ilk 8 sırada yer alan takımlar doğrudan son 16 turuna kalacak. 9 ve 24. sıralar arasında yer alan 16 takım 2 maçlı bir Play-Off turu oynayacak, burada kazanan 8 takım da son 16 turuna adını yazdıracak. Play-Off’ta kaybedenlerle, 25 ve 36. sırada ligi bitiren takımlar Avrupa Ligi’ne kalamayacak, bu sezonluk UEFA’ya veda edecek.

Haberin Devamı

Galatasaray, Young Boys karşısında nasıl tur atlar

25 milyon Euro garanti

Maç sayısı artınca UEFA’nın para ödülleri de arttı. Katılım ücreti 18 milyon 620 bin Euro’ya çıktı. Galibiyet primi 2.1 milyon Euro, beraberlik primi 700 bin Euro oldu. Lig sonundaki sıralama puanı, 275 bin Euro ile çarpılacak. İlk 8 sıraya 2 milyon Euro, ikinci 8 sıraya 1 milyon Euro daha para ödülü var. Son 16 turundan da ekstra 11 milyon Euro gelecek. Galatasaray’a yayın geliri olarak 6 milyon 720 bin Euro ödenecek. Galatasaray’ın garanti geliri 25 milyon Euro civarında.

 

YORUM YAZ