Galatasaray, Gabriel Sara transferini resmen açıkladı! İşte maliyeti...

Galatasaray, transferi konusunda anlaşma sağlayarak İstanbul'a getirdiği Gabriel Sara'nın transferini resmen açıkladı. Brezilyalı oyuncunun Norwich City'den transferinin maliyeti de kamuoyu ile paylaşıldı.

Galatasaray, merakla beklenen orta saha transferini gerçekleştirdi. Sarı-Kırmızılılar, transferi adına anlaşma sağlayarak İstanbul'a getirdiği Gabriel Sara'yı kadrosuna kattığını resmen duyurdu.

Haberin Devamı

GECE SAATLERİNDE GELMİŞTİ

Gabriel Sara, dün gece saatlerinde özel uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yapmıştı. Uçaktan Galatasaray formasıyla inen Sara, kendisini bekleyen kulüp yetkilileri eşliğinde konaklayacağı otele geçmişti.

Galatasaray, Gabriel Sara transferini resmen açıkladı İşte maliyeti...

MALİYETİ RESMEN AÇIKLANDI

Galatasaray, İstanbul'da gerçekleşen son görüşmelerin ardından sonuca ulaştırdığı Gabriel Sara transferini resmen açıklarken Brezilyalı oyuncunun maliyeti de belli oldu. Sarı-Kırmızılılar, Norwich City'ye 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitle 18 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini açıklarken oyuncuyla yıllık 2 milyon 750 bin Euro ücret üzerinden 5 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

Galatasaray'dan transfere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Profesyonel futbolcu Gabriel Davi Gomes Sara ve kulübü Norwich City Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.750.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Galatasaray, Gabriel Sara transferini resmen açıkladı İşte maliyeti...

GALATASARAY TARİHİNİN EN PAHALISI

Gabriel Sara için ödenen bonservis bedeli, Brezilyalı oyuncuyu Galatasaray tarihinin en pahalı transferi haline getirdi. Mario Jardel için 17 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu da 15 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Gabriel Sara için Norwich City'ye ödenen 18 milyon Euro'luk bonservis, Brezilyalı oyuncuyu Galatasaray tarihinin en yüksek transfer ücreti ödenen oyuncusu konumuna getirdi.

Galatasaray, Gabriel Sara transferini resmen açıkladı İşte maliyeti...

NORWICH CITY'DEN VEDA

İngiliz ekibi Norwich City de yaptığı açıklamayla Gabriel Sara'nın resmen Galatasaray'a transfer olduğunu duyurdu. 2022-23 sezonunda taraftar oylamasıyla kulüpte yılın oyuncusu seçildiği belirtilen Sara'ya gelecek adına başarılar dilenirken bir de video paylaşıldı.

 

Galatasaray, Gabriel Sara transferini resmen açıkladı İşte maliyeti...

YORUM YAZ