Galatasaray bonservisi açıkladı! Emin Bayram resmen Westerlo'da

Son dakika transfer haberi: Galatasaray, Emin Bayram'ın 4 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan pay %50 pay karşılığında Westerlo'ya transfer olduğunu açıkladı.

Galatasaray bonservisi açıkladı! Emin Bayram resmen Westerlo'da

Galatasaray, Emin Bayram'ın 4 milyon Euro karşılığında Westerlo'ya transfer olduğunu açıkladı. 21 yaşındaki stoperin başka bir kulübe transferi durumunda Westerlo'nun elde edeceği transfer bedelinin %50'si Galatasaray'a ödeneceği ifade edildi. Ayrıca sözleşmede Sarı Kırmızılı ekibin Emin'i satın alma önceliği bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel futbolcumuz Emin Bayram’ın transferi konusunda KVC Westerlo ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre KVC Westerlo, şirketimize net 4.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir. Ayrıca, futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; KVC Westerlo elde edeceği transfer bedelinin %50'sini sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir. Ek olarak, kulübümüzün futbolcuyu satın alma önceliği bulunmaktadır.

Önce kiralık sonra bonservisle

Altyapıdan yetişen Emin Bayram, 2019 yılında A Takım’a yükseldi. 2 sene en üst seviyede kaldıktan sonra Boluspor’a kiralanan genç stoper, 2022 yılında ise zaman zaman şans buldu. Gelecek adına büyük bir potansiyel taşıyan Emin, 2023/2024 sezonu yaz transfer döneminde kendine geliştirebilmesi ve daha fazla forma şansı bulabilmesi için Belçika Ligi ekiplerinden Westerlo’ya kiralandı. Aradan geçen sürede kendisini fazlasıyla geliştiren genç futbolcu, geçtiğimiz sezon 25 maçta forma giyerken 1 gol, 2 asistle de skor katkısı verdi.

Galatasaray bonservisi açıkladı Emin Bayram resmen Westerloda

Emir Bayram, geçen sezon kiralık olarak Westerlo forması giymiş, çıktığı 25 maçta 1 gol, 2 asistle oynamıştı.

Haberin Devamı

Sakatlık nedeniyle 13 maç kaçırdı

Piyasa değeri 4 milyon Euro olan 1.92'lik stoper, geçen sezon kiralık olarak Westerlo forması ile 25 maçta görev aldı. Emin Bayram, mart ayında yaşadığı hamstring sakatlığı sebebiyle 13 maç kaçırmıştı.

MİLYONLARI GÖZDEN ÇIKARDI!

Ozan Kabak sonrası Avrupa'ya bir stoper daha

Emin Bayram, Ozan Kabak’tan sonra Galatasaray altyapısından yetişip Avrupa’ya giden bir başka stoper oyuncu olacak. Hatırlanacağı üzere dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in verdiği forma şansını çok iyi değerlendiren Ozan Kabak, Oca9 2019'da 11 milyon Euro bonservisle Stuttgart'a imza atmıştı.

Galatasaray bonservisi açıkladı Emin Bayram resmen Westerloda

YORUM YAZ