Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e onur ödüllü başdanışman

Dr. Fatih Birol, Galatasaray Yönetim Kurulu’nun kararıyla Dursun Özbek’in başdanışmanı olarak atandı. Aynı zamanda UEA (Uluslararası Enerji Ajansı) Başkanı olan Birol, daha önce de danışmanlık yaptığı Özbek’in, “Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı” oldu. Fatih Birol, Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından “Legion d’Honneur” nişanına layık görülmüştü.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e onur ödüllü başdanışman

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i, yurt dışı temaslarında Dr. Fatih Birol temsil edecek. Karar, Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından alındı ve dün sabah itibarıyla resmiyete kavuştu. Açıklamada, “Sayın Dr. Fatih Birol, Yönetim Kurulumuzun almış olduğu 11 Haziran 2024 tarihli karar ile “Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek’in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı” olarak atanmıştır” denildi. Aynı zamanda UEA (Uluslararası Enerji Ajansı) Başkanı olan Birol, geçtiğimiz dönemde Özbek’in danışmanı sıfatıyla görev yapıyordu. Fatih Birol, geçtiğimiz aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından “Legion d’Honneur” onur nişanına layık görülmüştü.

Haberin Devamı

MACRON: TUTKUSU GALATASARAY

Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’ndaki nişan töreninde Birol için şunları söylemişti:

Fatih Birol, her türlü zorluğa meydan okumaya hazır, çok üst düzey bir hatip, siyasetçi ve takım kaptanı. Her zaman çalışma arkadaşlarının sorunlarına çözüm üreten, empati kabiliyeti ve standartları çok yüksek biri. Aynı zamanda hümanist değerleri de oldukça güçlü, tıpkı ihtiyaç sahibi yoksul hastalara destek olan doktor babası gibi. Fatih Birol’un iki tutkusu var: Bunlar enerji ve Galatasaray.

 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbeke onur ödüllü başdanışman

YORUM YAZ