Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Galatasaray'da Okan Buruk'tan öz eleştiri: Hiçbirimiz iyi değildik!

Süper Lig'in 37. haftasında sahasında oynadığı derbide Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Özeleştiride bulunan deneyimli çalıştırıcı, son haftadaki şampiyonluk şanslarına da değindi.

Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmadan puanla ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakibine 1-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Takım olarak kötü bir performans sergilediklerini belirten Buruk, "Maçın başında 11'e 11 iken bence çok iyi oynamadık ama yine oyun dizilişi, rakiple olan yerleşimimiz baktığımızda orada da rakibimiz belki 1-2 tane bizden daha fazla üretti ama 11'e 10'luk bölümde daha çok üretmemiz gerekirdi. Rakibimiz orada iyi kapandı. Özellikle bloklar arası bastırarak rakibi biraz genişletmemiz gerekirdi. Bunu ikinci yarının başında çok doğru bir şekilde yaptık. Hatta iki kanat oyuncumuzu çizgiye bastırıp orada araya da özellikle Kerem Demirbay'ın iki tane defansın arasından iç koridor koşuları vardı. Biraz daha sakin olmamız gerekirdi. Topa daha fazla sahip olup öne doğru oynamamız gerekirdi. Bence genel performans olarak iyi işler yapmadık ve bu hem sonuca hem oyuna yansıdı. Çok üretemedik. Kendi üretme sayımızın çok altında kaldık. Daha çok üretmemiz gerekirdi. Hem bireysel yeteneklerimizi doğru, iyi kullanamadık. Bunda tabii ki yani iç saha ve maçtan önce oyuncu da şunu düşünüyor; hafta içi antrenmanlarda bunu görmedik ama maç bitecek, şampiyon olacağız, yani bu iş bitti gibi düşünceler de ortaya çıkabiliyor. Belki bunun baskısı bazen ortaya çıkıyor bazen rahatlığı ortaya çıkıyor ama genel olarak takımımızın performansı bugün iyi değildi. Hiçbirimizin iyi değildi. Buraya kendimi de koyarım, takımımı da koyarım. Daha iyisini yapmamız gerekirdi. Hazırlıklar çok iyi geçti, bundan önceki haftalar gibi çok iyi hazırlandık. Son antrenman da çok iyi geçti ama bugün saha içi performansımız çok iyi değildi. O yüzden şampiyonluğumuzu son haftaya bıraktık" dedi. 

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışının son haftaya kalmasına ilişkin ise Okan Buruk, "Oyuncularımız zaten bu ana kadar zaten şampiyonluk için ellerinden geleni çok fazla şekilde yaptılar. Bir maç daha... Konya deplasmanı... Orada inşallah şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz. Konyaspor'un da durumu belli ve önümüzdeki maç da zor bir maç bizi bekliyor. Ben oyuncularıma güveniyorum. Bu bir kaza. Bu tip kazalar oluyor futbolda. Ben, bunu 2000 yılında da kendi sahamızda Fenerbahçe'ye kaybettiğimizde yaşadım. Bu tip kazalar olabiliyor. Burada ana hedefimiz şampiyonluktu. İnşallah önümüzdeki hafta şampiyonluğa ulaşmak için daha iyisini yapacağız. Bu da bize bir ders oldu. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Buraya gelen taraftarımızdan da özür diliyoruz ama önümüzdeki hafta inşallah şampiyonluk için bundan daha fazlasını yapıp buraya şampiyon olarak dönmek için oyuncularıma, camiama güveniyorum. Çok daha iyisini yapacağız, çok daha iyi hazırlanacağız ve önümüzdeki hafta şampiyonluğumuzu ilan etmek için bundan çok daha fazlasını yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Galatasarayda Okan Buruktan öz eleştiri: Hiçbirimiz iyi değildik

YORUM YAZ