Dries Mertens faktörü! Michy Batshuayi Galatasaray'da! İşte maaşı ve imza atacağı tarih

Fenerbahçe’nin yeni kontrat önerisini kabul etmeyen Michy Batshuayi’ye 3 milyon Euro imza parası ve yıllık 3 milyon Euro garanti maaş teklif eden Galatasaray, Belçikalı santrforun transferini bitirdi. Paris’te sağlık kontrolünden geçen tecrübeli golcü, 1 Temmuz’da resmi imzayı atacak.

Dries Mertens faktörü! Michy Batshuayi Galatasaray'da! İşte maaşı ve imza atacağı tarih

Ve Galatasaray, ezeli rakibinin golcüsünü elinden kaparak, yeni sezonun ilk transfer çalımını attı. Sarı-Kırmızılı kulüp, Fenerbahçe’nin yeni kontrat teklifini kabul etmeyen Michy Batshuayi’yi, 3 milyon Euro imza parası ve senelik 3 milyon Euro garanti maaşla ikna etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den farkı 2 milyon euro imza ücretü

Bu rakamla, Fenerbahçe’nin teklifi arasındaki tek farkın, 2 milyon Euro’luk imza ücreti olduğu ortaya çıktı. Fener’in 1 milyon Euro imza parası önerdiği 30 yaşındaki santrfora Galatasaray, 3 yılda 1’er milyon Euro ödeyecek. Sözleşmenin 3 yıllık yapılması, son sezonun ise opsiyona bağlı olması bekleniyor.

Adı Galatasaray'la anılan Michy Batshuayi'den sarı-kırmızı hazırlık!

Kulüp duyuru yapacak

Galatasaray cephesinin menajeriyle her konuda anlaşmaya vardığı Batshuayi, Paris’te sağlık kontrolünden geçti ve raporlar İstanbul’a gönderildi. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tecrübeli golcünün sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor. Sarı-Kırmızılılar, 1 Temmuz’da Belçikalı santrforla resmi sözleşme imzalayacak. Ayrıca Galatasaray’ın sosyal medya hesaplarından birkaç gün içerisinde konuyla ilgili gerekli duyuruların yapılacağı da gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

Dries Mertens faktörü Michy Batshuayi Galatasarayda İşte maaşı ve imza atacağı tarih

Türkiye’de Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen Batshuayi, 3 yıllığına Galatasaraylı olmaya hazırlanıyor.

Chelsea’de tutunamadı

Futbola Standard Liege altyapısında başlayan Michy Batshuayi, 21 yaşında 6 milyon Euro’ya Marsilya’ya transfer olarak adını duyurdu. Fransa’da kalitesini kanıtlayan golcü oyuncu, 2016 yazında 23 yaşındayken 40 milyon Euro’ya Chelsea’ye imza attı. İngiliz kulübünde ise aradığını bulamayan Bats, Ocak 2018’den itibaren sırasıyla Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş’a kiralandı. Son olarak Fenerbahçe 2022 yazında 3.5 milyon Euro’ya Belçikalı yıldızı kadrosuna kattı.

Mertens ikna etti

Bu arada Batshuayi’nin Galatasaray’la yaptığı anlaşmada, vatandaşı Dries Mertens’in de aracı olduğu ve önemli bir rol üstlendiği öğrenildi. Mertens’in sürekli olarak Florya’daki aile ortamından, kulübün vizyonundan ve Avrupa’daki hedefinden bahsettiği, “Şu dönemde verebileceğin en iyi karar, Galatasaray’ın teklifini kabul etmek olur” dediği öğrenildi. 37 yaşındaki Mertens, Batshuayi’nin Galatasaray’a alışma sürecinde de kendisine her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu vatandaşına iletti.

YORUM YAZ