Beşiktaş derbisinde oynayacak mı? Galatasaray'da son dakika: Yunus Akgün'ün cezası belli oldu

Son dönemde Sarı Kırmızılı ekibin en formda isimleri arasında yer alan Yunus Akgün, "hakaret" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilmişti. Beşiktaş derbisi öncesi yıldız solağa verilen ceza belli oldu.

Beşiktaş derbisinde oynayacak mı? Galatasaray'da son dakika: Yunus Akgün'ün cezası belli oldu

Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Antalyaspor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray'da Yunus Akgün, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından gündem olan bir paylaşım yapmıştı. Takım arkadaşlarıyla yaşadığı gol sevincini takipçilerine sunan yıldız solağın paylaşımında arka planda yer alan müziğin Beşiktaş'a yönelik hareket içerikli sözler barındırdığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

FLAŞ SÖZLER, CHELSEA İDDİASI

Ne olmuştu?

Yunus Akgün'ün bu paylaşımı sonrası Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medyadan oyuncuya tepki gösterirken, TFF'ye çağrıda bulunarak Yunus Akgün'e yönelik yaptırım uygulanmasını talep etmişlerdi. Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt vermiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözünü paylaşmıştı. Bu gönderi, Yunus Akgün'e mesaj olarak nitelendirilmişti.

Beşiktaş derbisinde oynayacak mı Galatasarayda son dakika: Yunus Akgünün cezası belli oldu

Olayın ardından Beşiktaş taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, oyuncunun bu paylaşımı nedeniyle disiplin talimatlarının 41. maddesinin uygulanmasını talep etti.

PFDK'ya sevk edildi

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine ilgili arka plan müziğini değiştiren Yunus Akgün ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Yunus Akgün, "hakaret" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Yunus Akgün: Kimseye küfür, hakaret etmem söz konusu değil

4-3 kazandıkları Elfsborg maçının ardından konuşan Yunus Akgün; PFDK'ye sevk edilmesi hakkında, "Tabii ki üzücü. Ama şöyle bir şey söyleyeyim, paylaşımlarımı sosyal medya ekibim yapıyor. Kimseye küfür, hakaret etmem söz konusu değil. Hiçbir yere hakaret etmeden kendi marşımız ile paylaşım. Farklı yerlere çekilmesi üzücü" demişti.

Beşiktaş derbisinde oynayacak mı Galatasarayda son dakika: Yunus Akgünün cezası belli oldu

Karar açıklandı: Para cezası

"Hakaret" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilen Yunus Akgün, 117 bin TL para cezası aldı. TFF'den yapılan açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. sporcusu YUNUS AKGÜN, her ne kadar FDT’nin 41. Maddesi nedeniyle sevk edilmiş ise de, bahse konu sosyal medya paylaşımının sevk maddesi kapsamında değerlendirilemeyecek sınırlı bir bölüm içerdiği ve paylaşım içeriğinin sevk maddesinin unsurlarını taşımadığı ancak eylemin bu haliyle de sportmenliğe aykırı hareket niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddesi uyarınca 117.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (ceza tayinine yer olmadığı yönünde iki karşı oy ile oyçokluğu)" karar verilmiştir." denildi. Milli futbolcu, Okan Buruk'un görev vermesi halinde derbide forma giyebilecek.

YORUM YAZ