'Bakan da olsa, hayır!'

Beşiktaş'ın Arena'da oynama fikrine her fırsatta karşı çıkan Adnan Öztürk, salı günü Spor Bakanı Suat Kılıç'la yapacakları toplantıda da bu net tavrı dile getireceklerini söyledi.

'Bakan da olsa, hayır!'

Beşiktaş’ın TT Arena Stadı’nı Galatasaray ile belli bir süreliğine paylaşma isteğine en fazla muhalefet eden isim olan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk bu işin artık çok uzadığını ve kesinlikle Beşiktaş ile statlarını paylaşmak istemediklerini bir kez daha söyledi.

‘Ayrıcalık değil, hakkımız’
2003 yılında Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nı kendileriyle paylaşmadığını hatırlatan Öztürk, “Herkes bize o stat hediye edilmiş havasında. Biz Mecidiyeköy’deki haklarımızı terk ettiğimiz için bu stat yapıldı. Bu anlaşmadan da devlet kârlı çıkmıştır. İki semtteki arsa fiyatları da bunun göstergesidir. Galatasaray bu stadın açılış gününden bu yana hep baskı içinde oldu. Galatasaray bir spor kulübüdür. Siyasetin hiçbir yerinde olmak gibi bir amacı yoktur ve siyasetten de kurulduğu günden bu yana uzak durmayı başarmıştır. Biz ayrıcalık istemiyoruz, haklarımızı koruyoruz. Teknik olarak stat iki takımın kullanımını kaldıramaz” dedi.

‘Olimpiyat için çok erken!’
Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’nda oynamasının en akıllı çözüm olacağını da savunan Öztürk, “Beşiktaş’ın şu anki mali tablosuyla 1 senede stat inşaatını bitirme imkanı yok. Kaldı ki böyle büyük projeler en aşağı 2-3 yılda tamamlanabiliyor. Yani Beşiktaş bize 1 seneliğine gelmiyor. Sayın Bakanımız Suat Kılıç, Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’nda oynamayı tartıştığı günlerde o stadı 1 yıllığına bakıma alacağını açıkladı. Biz 2020 Olimpiyat Oyunları için adayız. Eğer şimdi tadilat yaparsak arada geçen zamanda olimpiyatlar için tekrar tadilat yapılması gerekir. Salı günü sayın Bakan ile başkanımızın da katılımıyla bir toplantı yapacağız. Galatasaray olarak tavrımız net. Bu işe ya biz hayır diyeceğiz ya da genel kurulumuz” diyerek sözlerine son verdi.

‘Böyle saçma fikir mi olur’


Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Beşiktaş Euroleague hakkını bize versin, Arena’yı paylaşalım” yönünde bir teklifin gündeme bile gelmediğini belirterek, “Böyle saçma fikir mi olur” ifadesini kullandı. Sarı-Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde de söz konusu haber için bir yalanlama yayınlandı.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ