MENÜ

Galatasaray'da Ali Yavaş efsanesi geri döndü!

Fatih Terim'in takımın başına gelmesiyle Florya'daki değişim çok hızlı başladı. Terim, Galatasaray alt yapısında efsaneleşen isim Ali Yavaş'ı yeniden alt yapının başına getirdi. Yavaş ile birlikte Ahmet Keskinkılıç, Nedim Yiğit, Recep Yazıcı ve Halim Fıçıcı'nın da Florya'ya dönmesi bekleniyor.

Galatasaray'da Ali Yavaş efsanesi geri döndü!

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirilmesinin ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde büyük bir değişim yaşanmaya başladı. Alt yapıya büyük önem veren Fatih Terim Galatasaray alt yapısında önemli futbolcuların yetişmesinde büyük payı olan eski alt yapı sorumulusu Ali Yavaş'ı yeniden göreve getirdi. Terim, alt yapının tüm yetkisini Ali Yavaş'a emanet etti. Gençlik döneminde Galatasaray'da futbol oynayan Yavaş, Yavaş, 2002-2008 yılları arasında Sarı-kırmızılı takımın alt yapı sorumlusuydu.

Efsane ekip ile dönüyor...

Galatasaray alt yapısında görev yaptığı dönemde, Arda Turan, Uğur Uçar, Uğur Demirok, Sabri Sarıoğlu ve bir çok önemli futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Yavaş'ın eski ekibini yeniden Florya'ya getirmesi bekleniyor. O ekipte efsane hocaların hocası Ahmet Keskinkılıç, Nedim Yiğit, Recep Yazıcı, Halim Fıçıcı ve Emrah Bayraktar gibi önemli isimler vardı.

Bu isimlerden Nedim Yiğit Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Altınordu alt yapı direktörlüğü ve Fatih Terim'in yardımcılığını yapmıştı. Ahmet Keskinkılıç ise emekliye ayrılmıştı. Recep Yazıcı Fatih Akyel'in yardımcılığını yapıyor Halim Fıçıcı ise hala Azerbaycan'ın Qabala takımında görev yapıyor.

Galatasarayda Ali Yavaş efsanesi geri döndü


Emrah Bayraktar'ın durumu belirsiz...

Fatih Terim'in Milli Takım ekibinde bulunan Fatih İbradı, idari olarak alt yapıya ve Ali Yavaş'a destek verecek. Ancak Dursun Özbek'in sezon başında göreve getirdiği alt yapı sorumlusu Emrah Bayraktar'ın durumu ise belirsiz. Alt yapıda göreve alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Galatasarayda Ali Yavaş efsanesi geri döndü


Ali Yavaş kimdir?


1950 doğulmu olan Ali Yavaş Karagümrük ve Altay'da futbol oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. 1980 yılında futbola veda ettikten sonra Kasımpaşa ve İstanbulspor'da teknik direktörlük yaptı. Jupp Derwall döneminde Galatasaray'da idari menajerlik görevi yaptı. 2002 yılında ise alt yapının başına getirildi. Onun görev aldığı dönemde altın çağını yaşayan Galatasaray alt yapısı sayısız oyuncuyu Türk futboluna kazandırdı. 2009 yılında kendi isteğiyle Azerbaycan'ın Qabala takımını giden Ali Yavaş 3-4 yıllık çalışmasının ardından Türkiye'ye dönmüştü.

Yakup Çınar - Fanatik.com.tr


Haberin Devamı
YORUM YAZ