MENÜ

Galatasaray 95 milyondan oldu!

Bu sezon Avrupa'da ve ligde istenen performansı gösteremeyen Galatasaray, ekonomik olarak da olumsuz etkilendi.

Galatasaray 95 milyondan oldu!

Geçtiğimiz sezonu 3 kupayla kapatan Galatasaray'ın, bu sezon elinde sportif anlamda sadece Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Ligde ve Avrupa'daki kötü gidiş Galatasaray'ı lig sıralamasında gerilere ittiği gibi, ekonomik anlamda da olumsuz etkiledi.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılan ve sezon sonunda Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası zaferleri yaşayan Galatasaray, ekonomik anlamda da büyük bir gelir elde etmişti. Sarı-kırmızılı kulübün geçtiğimiz sezon sportif başarılardan elde ettiği gelir yaklaşık 130 milyon lirayı buldu.

Galatasaray, bu paranın 27.6 milyon liralık kısmını ligdeki performans primlerinden kazandı (24 galibiyet, 4 beraberlik). Ayrıca Süper Lig'e giriş parası olarak 15.5 milyon lira, şampiyon olduğu için de 15 milyon lira Galatasaray'ın kasasına girmiş oldu. Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmasından dolayı Galatasaray 12 milyon euro, yayın hakkı gelirlerinden de yaklaşık 8 milyon euro gelir elde etti (Yaklaşık 63 milyon lira)

Felipe Melo, Galatasaray’a dönmek istiyor

SEZON SONU GELİRLERİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Bu sezon Avrupa'da ve ligde istenen performansı gösteremeyen Galatasaray'da, gelecek sezon gelirlerinde de büyük düşüş yaşanacak.

Sarı-kırmızılı kulüp UEFA'dan ceza aldığı için gelecek sezon Avrupa'da boy gösteremeyecek. Bu nedenle sezon sonunda Galatasaray kasasında Avrupa kupalarına katılım ve yayın hakkı gelirleri girmeyecek. Süper Lig'deki performans primleri de gerileyen Galatasaray, 29 haftası geride kalan ligde 10 galibiyet ve 11 beraberlikle de şu anda yaklaşık 18 milyon liralık bir gelir elde etmeyi başarabildi.

Florya'da son dakika!

Sezonu şampiyon bitireme şansı kalmayan ve şampiyonluk primi de kazanamayacak Galatasaray'ın geliri, geçtiğimiz sezon sonuna göre yaklaşık 96 milyon lira gerileyecek.

2014/2015
Şampiyonluk geliri: 15.5 milyon lira
Süper Lig katılım: 15 milyon lira
Süper Lig performans: 27.6 milyon lira
Şampiyonlar Ligi katılım: 12 milyon euro
Şampiyonlar Ligi yayın geliri: 8 milyon euro (Yaklaşık)

"Galatasaray satılmalı"

2015/2016
Şampiyonluk geliri: -
Süper Lig katılım: - 15 milyon lira
Süper Lig performans: 18 milyon lira (29. hafta)
Şampiyonlar Ligi katılım: -
Şampiyonlar Ligi yayın geliri: -

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ