Vincenzo Montella'nın planı tutmadı! 'Problemle karşılaştık'

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan maçının aksine Portekiz karşısında ilk 11’de 4 değişiklik yaptı. Arda Güler ve Kenan Yıldız’a ikinci yarıda şans veren, kalede mecburi Altay’ı oynatan İtalyan hocanın hem planı hem de hamleleri dün sonuç vermedi.

Vincenzo Montella'nın planı tutmadı! 'Problemle karşılaştık'

A Milli Takımımız, EURO 2024’te grubundaki ikinci maçında istediğini bulamadı. Teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan karşısında kazanan ilk 11’de 4 değişiklik yaptı. Dün sabahki idmanda ağrı hisseden Mert Günok’un yerine kalede, bu sezon Manchester United’da sadece bir kupa maçına çıkan Altay Bayındır vardı.

Haberin Devamı

Sağ bekte ilk haftanın kupadaki en iyi golünü atan Mert Müldür’ün yerine Zeki Çelik oynadı. Hücumda da değişiklikler yapan Montella, Barış Alper’i yine forvet oynatırken, yorgun olduğunu belirttiği Arda Güler ve Kenan Yıldız’ı bu kez kulübeye oturttu. Tecrübeli hoca, sağda bu sezon Leicester’da 13 mücadelede 11’de oynayan Yunus Akgün’ü ve Gürcistan karşısında son golümüzü atan Kerem Aktürkoğlu’na şans verdi.

Vincenzo Montellanın planı tutmadı Problemle karşılaştık

‘Problemle karşılaştık’

Mücadele öncesi 11 tercihleri ile ilgili olarak Montella, “Sabah uyanınca Mert’in problemi ile karşılaştık. Bugün (dün) bize yardımcı olamayacak. Son 2 gündür koruduk Arda’yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik” ifadelerini kullandı. İtalyan hocanın ikinci yarıdaki hamleleri işe yaramazken, skor 3-0 olduktan sonra Arda’yı oyuna aldı. 90 dakika sonunda da farklı bir sonuçla sahadan mağlup ayrıldık.

Haberin Devamı
Montella, Portekiz maçı sonrası konuştu: Yeterince cesur davranamadık

Barış'ın çabası sonuç vermedi

Geride bıraktığımız sezonda Galatasaray’ın saha içerisindeki jokeri olan Barış Alper, benzer bir rolü A Milli Takımımız’da da üstlenmişti.

Vincenzo Montellanın planı tutmadı Problemle karşılaştık

EURO 2024 öncesi Enes Ünal’ın sakatlığı sonrası teknik direktör Vincenzo Montella, ileri uçtaki isim olarak Barış’ı seçmişti. Gürcistan’ın ardından Portekiz karşılaşmasına da ilk 11’de çıkan yıldız futbolcu, yine mücadele anlamında elinden geleni yaptı ama pozisyona girmekte zorlandı. Montella, Yusuf Yazıcı’yı oyuna aldıktan sonra ise Barış, maçı sağ kanatta tamamladı.

YORUM YAZ