Vincenzo Montella'dan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması!

Portekiz ile karşılaşacak Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, mücadeleye ilişkin basın toplantısında Arda Güler'in sakatlık ve oynama durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerinde Montella, "Bazen hocaların dedikleri doğruyu yansıtmaz. Yani kendi düşüncelerim yansıtmaz. Biz, o yüzden sadece kendi performansımıza odaklanıp ortaya koymamız gereken performansı da koyduktan sonra işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Çünkü Kerem'in de dediği gibi kendi oyunumuzu ortaya koyabilmek için çok sabırlı olmamız gerekiyor. Tabii ki de topa da sahip olmak istiyoruz çünkü biliyorsunuz ki Portekiz, sürekli topa sahip olmak istiyor ve rakip takımlar topa sahip olduğunda çok rahatsız oluyorlar. O yüzden bu şekilde planlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Takımın Gürcistan maçı üzerinden bir değerlendirmede Vincenzo Montella, "Daha iyi bir defansif duruşa sahip olmamız gerekiyor. Bunu sergileyebilmek için de ofansif oyuncularımızdan başlayıp devamında aksiyonları beraberinde yapmak çok daha önemli. O yüzden biliyorsunuz ki bunu yapabildiğimiz takdirde defansif anlamda da sizin beklediğiniz kadar sıkıntı yaşamayacağız. Zaten bizim defansif anlamda iyi olduktan sonra ofansif oyuncularımızın ne kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. İleride de bizde sıkıntı yaratabilecek oyuncular var. Şunu da eklemek lazım. Biz 22 tane şut attık, onlar 12 tane" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Portekiz'i daha önce yenememiş olma durumu hakkında ise deneyimli çalıştırıcı, "Sadece istatistiksel bir veri olduğunu biliyoruz. O yüzden direkt yarınki maça odaklanıyoruz. Baktığınızda taraftarlarımız, çok fazla coşkulu ve mutlu şu anda. Onlar coşkulu ve mutlu olup hayal kurabilir ama bizlerin tam tersi şekilde ayaklarımızı yerde tutmamız gerekiyor. Çok fazla bir şekilde öföri yaşarsanız biraz gerçekliklerden uzaklaşırız. O yüzden gerçeklere odaklanmamız gerekiyor. Yine işimizi yapmak için en iyi şekilde sahada olacağız ve konsantrasyonumuzu, arzumuzu, isteğimizi hiçbir zaman eksik etmeden sahada olacağız" ifadelerini kullandı. 

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Arda Güler hakkındaki soruya genç yıldızın Portekiz karşısında oynayıp oynamayacağı yönündeki bilgiyi de paylaşarak cevap veren İtalyan teknik adam, "Evet, şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu. Yani kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Açıkçası ufak bir yorgunluğu var. O yüzden yarın beraber oturup karar verip baştan mı yoksa sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. Zaten biliyorsunuz ki bizim ikinci maçımız. O yüzden riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Genel olarak takımdaki sakatlık durumlarına ilişkin ise Montella, "Arda Güler, ufak bir yorgunluk belirtisinde bulundu. Sonrasında İrfan Can'ı biliyorsunuz şimdilik kadroda maalesef olmayacak. Diğer bütün futbolcularımız net bir şekilde hazır" ifadelerini kullandı. 

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Yarınki oyun planı hakkında Montella, "Yarının anahtarı, tabii ki de kompakt oyun. Hiçbir şekilde rakibe mesafe bırakmamak... O yüzden bunu maç içerisinde kaybetmezsek rakipler isterlerse üçlü stopere de dönebilir, istiyorlarsa Palhinha'nın üçlediği bir şekilde de oynayabilirler. Zaten onların nasıl oyun kurduklarını biliyoruz. Genel olarak üçlü bir şekilde oyun kuruyorlar. Biz bunları bildiğimiz için ona göre karşılığını vereceğiz. Onların zaaflarını da biliyoruz ve zaaflarını da kullanarak istediğimiz performansı ortaya koyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

Roberto Martinez'in açıklamalarının sorulması üzerine ise İtalyan çalıştırıcı, "Rakip hocamızın söylediklerini okudum açıkçası. Çok saygı duyduğum bir meslektaşım. Ülkemizde şöyle bir farklılık var; biliyorsunuz ki forvetsiz oynadığımızı söylüyorlar yani ofansif oynamadığımızı düşünüyorlar ama rakip hocamız, bu seviyede bir hocanın bizim ne kadar ofansif oynadığımızı söylemezi beni mutlu ediyor açıkçası. Bizim onlara karşı defansif anlamda daha kompakt olmamız gerekiyor. Sahanın bölgesi hiç önemli değil. İleride de olabilir, biraz geride de olabilir, ikinci bölgede de olabilir. Doğru mesafeyi korumamız gerekiyor. Bloklar arasında herhangi bir alan bırakmamamız gerekiyor rakiplere. Bunları yaptıktan sonra zaten istediğimiz performansı ortaya koyabileceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo hakkındaki görüşlerini de paylaşan Montella, "Ronaldo inanılmaz bir oyuncu. Bir sezonda 50 gol atabilen bir oyuncu. Böyle bir oyuncuya sahip oldukları için zor bir maç olacağını söyleyebilirim" dedi.

 

Vincenzo Montelladan Portekiz maçı öncesi Arda Güler için sakatlık açıklaması

YORUM YAZ