UEFA'dan Merih Demiral'a çifte standart! Bu hareketler ceza almadı!

Merih Demiral’a, bozkurt selamı nedeniyle 2 maç ceza verilmesi UEFA’nın bu tür olaylardaki çifte standardını bir kez daha gösterdi.

EURO 2024’te Slovakya maçında attığı gol sonrası tribünlere edep yerini gösterip tahrik eden İngiliz futbolcu Jude Bellingham’a 30 bin Euro para ve ertelemeli 1 maç men cezası verildi.

Haberin Devamı

Yine EURO 2024’teki Arnavut futbolcu Mirlind Daku da Merih ile benzer sebepten 2 maç ceza aldı ama ikisinin hareketi aynı değerde değildi. Daku, Hırvatistan maçından sonra megafonu eline alarak, taraftarlarını ırkçı sloganlar attırdı.

İsviçre forması giyen Arnavut asıllı futbolcular Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri, 2018 Dünya Kupası’nda Sırbistan’a karşı kaydettikleri golün ardından Arnavutluk’un sembolü olan çift başlı kartal işareti yapmışlardı. İki oyuncu o dönem 20 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

UEFAdan Merih Demirala çifte standart Bu hareketler ceza almadı

Sırbistan Milli Takımı kaptanı Dusan Tadic, 2023’te oynanan Karadağ maçından sonra Sırp milliyetçilerinin sembolü olan çetnik selamı verince 10 bin Frank para cezasına çarptırıldı.

MARCA BiLE ‘KARAR SiYASi’ DEDi

Haberin Devamı

UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği 2 maçlık cezanın ‘tamamen siyasi’ sebeplerden kaynaklandığını, İspanya’nın dünyaca ünlü spor gazetesi Marca da kabul etti. İngiliz futbolcu Jude Bellingham’ın Slovakya maçından sonra edep yerini tribünlere göstermesi ile Merih’in hareketini karşılaştıran ve Bellingham’ın para cezasına çarptırılmasını hatırlatan Marca, “Bellingham ile Demiral. İki farklı sevinç iki farklı yaptırım. Sebebi tamamen siyasi” ifadelerini kullandı. Avrupa medyasının diğer önde gelen kuruluşlarının olayla ilgili başlık ve yorumları şöyle:

PAHALIYA PATLADI

La Gazzetta dello Sport: Demiral en güzel günü mahvetti. Bozkurt işareti Merih Demiral’a pahalıya patladı. UEFA finale kadar Türk oyuncuyu diskalifiye etti.

AS: Demiral, Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra ülkesinin aşırı sağıyla ilişkilendirilen Bozkurt işaretiyle sevinç yaşadı. Türkiye cezaya tepki gösterdi.

The Sun: Türkiye defans oyuncusu Merih Demiral, Avusturya karşılaşmasındaki tartışmalı Bozkurt selamı için iki maçlık ceza aldı

Bild: UEFA, Türkiye’nin yıldızı Merih Demiral’ı cezalandırdı.

L’Equipe: Avusturya karşısında yaptığı kutlama sonrası Demiral’a UEFA’dan 2 maç ceza.

YORUM YAZ