UEFA'dan iki hakeme Euro 2024 şoku: Görevden alındılar

Bugün oynanacak iki karşılaşmayla 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Son 16 turu heyecanı başlıyor. Birbirinden zorlu maçlar öncesi UEFA iki hakem hakkında çarpıcı bir karar aldı. Öte yandan Avusturya - Türkiye maçına atanan hakemin yankıları ise sürüyor. İşte detaylar...

UEFA'dan iki hakeme Euro 2024 şoku: Görevden alındılar

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçları tamamlandı. Son 16 Turu öncesi heyecan giderek artıyor. Bugün İsviçre - İtalya ve Almanya - Danimarka maçlarıyla ilk iki çeyrek finalist belli olacak.

Haberin Devamı
A Milli Futbol Takımı'nın son 16 turu hikayesi özel video ile anlatıldı

ÜNLÜ HAKEMİ ŞOKE EDEN KARAR

Son 16 Turu öncesi Avrupa futbolunun patronu UEFA, iki hakemle ilgili şok bir karar aldı. UEFA, Fransa'nın Avusturya'yı 1-0 yendiği karşılaşmayı yöneten İspanyol hakem Jesus Gil Manzano'yu yaptığı hatayla skora direkt etki ettiği gerekçesiyle görevden aldı. Maçta Avusturya lehine korner verilmesi gerekirken, Manzano kale vuruşunu gösterdi. Bu kale vuruşuyla başlayan pozisyonda Fransa golü atarak 1-0 öne geçmişti.

BİR İSPANYOL DAHA GİTTİ

Bir diğer İspanyol hakem Alejandro Hernandez Hernandez de turnuvadan gönderilen hakemlerden biri oldu. Hernandez'i yakan maç ise Macaristan'ın İskoçya'yı 1-0 yendiği maç oldu.

UEFAdan iki hakeme Euro 2024 şoku: Görevden alındılar

Bu maçta Macar oyuncu Orban'ın İskoç Armstrong'a ceza sahası içinde yaptığı harekete Hakem Facundo Tello 'Devam' kararı verdi, ancak maçın VAR'ı olarak görev yapan Alejandro Hernandez Hernandez de net penaltı olan pozisyonda Tello'yu monitöre davet etmedi. Bu hata da 1-0 sona eren maçın sonucuna direkt etki etti. UEFA da İspanyol hakemi turnuvadan gönderme kararı aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE-AVUSTURYA MAÇINA UĞURSUZ HAKEM

Avusturya maçında düdük çalacak Artur Soares Dias'ın daha önce yönettiği 6 maçta da Türk takımları mağlup oldu.

Rusya 2-1 Türkiye
Macaristan 1-0 Türkiye
Türkiye 0-2 Galler
Yunanistan U21 2-1 Türkiye U21
Monaco 3-1 Fenerbahçe
Marsilya 3-0 Eskişehirspor

UEFAdan iki hakeme Euro 2024 şoku: Görevden alındılar

YORUM YAZ