UEFA'dan çifte standart! Merih Demiral'ın bozkurt selamına 2 maç ceza veren UEFA Nazi selamına sus pus oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Merih Demiral kazanılan Avusturya maçı sonrası bozkurt selamı vermişti. Ardından UEFA skandal bir karar imzasını atarak Demiral'a 2 maç ceza vermişti. Geçtiğimiz günlerde Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica-Atletico Madrid maçında Madrid taraftarları Nazi sembolleri taşımıştı. Yaşanan olaylar sonrası UEFA'dan Madrid taraftarlarına ceza geldi. Ancak alınan karar tartışmalara yol açtı.

UEFA'dan çifte standart! Merih Demiral'ın bozkurt selamına 2 maç ceza veren UEFA Nazi selamına sus pus oldu

UEFA son aldığı kararla bir kez daha 'adil' olmadığını gözler önünde serdi... Geçtiğimiz yaz düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Türkiye, Avusturya ile karşı karşıya gelmişti. Kıran kırana mücadelenin verildiği karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrılan taraf ay-yıldızlılarımız olmuştu.

Haberin Devamı

Maç sonunda milli sporcularımız büyük bir coşku yaşamış, takımın tecrübeli isimlerinden Merih Demiral 'bozkurt' selamı yapmıştı. Demiral'ın bozkurt selamı sonrası ortalık karışmıştı.

UEFAdan çifte standart Merih Demiralın bozkurt selamına 2 maç ceza veren UEFA Nazi selamına sus pus oldu

MERİH'E 2 MAÇ CEZA

Akabinde UEFA'dan yapılan açıklamada, spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Merih Demiral'a iki maçtan men cezası verildiği duyurulmuştu. Bu karar büyük bir tartışmaya neden olmuştu. 

Ancak UEFA Demiral'a verdiği 2 maç cezadan aylar sonra 'Nazi' selamı veren Atletico Madrid taraftarlarına verdiği cezayla, nasıl çifte standart uyguladığını gösterdi. 

Merih Demiral: Türk olduğum için gurur duyuyorum!

 

UEFAdan çifte standart Merih Demiralın bozkurt selamına 2 maç ceza veren UEFA Nazi selamına sus pus oldu

CEZA SADECE 30 BİN EURO

Haberin Devamı

ESPN'de yer alan habere göre; Merih Demiral'a bozkurt selamı yaptığı için 2 maç men cezası veren UEFA Disiplin Kurulu, Atletico Madridli taraftarların Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı deplasman tribünlerinde Nazi sembolleri taşıması ve bunları göstermesine sadece 30 bin Euro ceza verdi. Bu karar şaşkınlık yarattı. 

BİR CEZA DA LAZİO'YA

UEFA Disiplin Kurulu'ndan ceza alan bir diğer takım ise Lazio oldu. Anderlecht ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle kulübe 45 bin Euro ve iki tribününe 1 yıllığına kapatma cezası verdi.

Lazio'ya ayrıca havai fişek yakma suçundan 4 bin 500 Euro, cisim atma suçundan 9 bin Euro ve kamusal geçiş yollarını kapatma suçundan da 8 bin Euro para cezası verildi.

 

YORUM YAZ