UEFA ülke puanında Çekler farkı iyice açıyor! İşte tüm detaylar...

Ülke Puanı’nda Çekya takımları, bu hafta da bizden daha iyi performans gösterdiler. 9.’luğu erken kaptırdığımız Çekler, Türkiye ile puan farkını 1.250’ye çıkardı. Play-Off rövanşları öncesi bir an önce toparlanmalı ve 5 takımla kupaların lig aşamalarına kalmalıyız. Çünkü bu işin şakası yok!

UEFA ülke puanında Çekler farkı iyice açıyor! İşte tüm detaylar...

UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda bu sezonki sıralama, 2026-27 sezonundaki Avrupa Kupaları’na katılımı etkileyecek. 5 takımla temsil edildiğimiz 2024-25 sezonunda bu hafta beklentilerin altında kaldık.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinden elendikten sonra direkt Avrupa Ligi’ne kaldığı için Play-Off oynamadı. 9.’luğu erken kaptırdığımız bu sezonki en önemli rakibimiz Çekya da 5 takımla Avrupa’ya başladı ama Banik Ostrava’nın elenmesiyle 4 temsilcisi kaldı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın, Play-Off’tan startı verdiği bu hafta da Çekler, bizimle aradaki puan farkını açmayı başardı.

UEFA ülke puanında Çekler farkı iyice açıyor İşte tüm detaylar...

500 puan kazandılar...

Play-Off ilk maçlarda Şampiyonlar Ligi’nde Slavia Prag, Lille’e 2-0 (d) yenilirken Sparta Prag, Malmö’yü deplasmanda aynı skorla mağlup etti. Avrupa Ligi’nde Viktoria Plezen, Hearts’ı tek golle geçerken, Konferans Ligi’nde Mleda Boleslav, Paksi ile 2-2 berabere kaldı.

Onlar 2 galibiyet ve 1 beraberlikle toplamda 500 puan kazanarak, 36.850’ye yükseldiler. Bizde Galatasaray, Devler Ligi’nde Young Boys’a 3-2 (d) kaybederken, Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, Lugano ile 3-3 (d) berabere kaldı. Konferans Ligi’nde deplasmanda Başakşehir, St Patricks’le, Trabzonspor da St.Gallen’le 90 dakikayı golsüz noktaladılar.

Haberin Devamı

Konferans’ta 2. şans yok

Böylece kağıt üzerinde bizden zayıf rakiplere karşı galibiyet alamadan kapattığımız haftada 3 beraberlikle 300 puan toplayabildik. Türkiye, 35.600 puana yükselirken, Çekler aradaki farkı 1.250’ye çıkardı. Lig formatına dönen kupalarda Şampiyonlar Ligi’ne kalmak, 800 bonus puan demek. Devler Ligi’nde elenenler, Avrupa Ligi’ne kalıyor. Kupa 2’de Play-Off’ta elenmek, Konferans Ligi’nin lig aşamasına kalmak anlamına gelirken, Kupa 3’te elenenler, Avrupa’ya veda ediyor.

UEFA ülke puanında Çekler farkı iyice açıyor İşte tüm detaylar...

Üstünlüğü korumamız şart

Temsilcilerimizin rövanşlarda turu geçmesi çok önemli. Çekler’e karşı takım sayısı üstünlüğünü korumamız, ayrıca 8. Belçika’yı baskı altına almamız şart. Sezonu ilk 10 içerisinde tamamlamamız halinde tıpkı gelecek sezon olduğu gibi Süper Lig şampiyonumuz direkt Devler Ligi’ne gidecek. Çekler’i bu sezon geçersek ve yine sezonu 9. tamamlarsak, bize ekstra avantajı ise lig ikincimizin 3 yerine, 2 ön eleme (9-7 arası ülkeler için geçerli) oynayarak Kupa 1’e gitmesi olacak.

YORUM YAZ