Türk futbolunun efsane ismi Abdullah Ercan'dan A Milli Takım'a Çekya maçı uyarısı: Sıkıntı yaşıyorlar

A Milli Takım’ın efsane ismi, teknik direktör Abdullah Ercan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu üçüncü maçında Çekya ile karşılaşacak olan Ay-Yıldızlıların durumunu değerlendirme altına aldı.

Türk futbolunun efsane ismi Abdullah Ercan'dan A Milli Takım'a Çekya maçı uyarısı: Sıkıntı yaşıyorlar

Türk futbolunun efsane ismi Abdullah Ercan, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te oynayacağı Çekya maçı öncesi değerlendirmeler bulundu.

Haberin Devamı

SON İDMANI YAPTILAR...

A Milliler, Çekya hazırlıklarını tamamladı. Dizindeki ağrı nedeniyle Mert Günok idmana katılmazken, ayak bileğinde travma yaşayan Orkun Kökçü takımdan ayrı çalıştı. Milliler’de Abdülkerim Bardakcı, cezalı olduğu için Çekya karşısında yok. Samet Akaydin, Hakan Çalhanoğlu ve Zeki Çelik ise kart sınırında yer alıyor.

2024’TE TEK GALİBİYET VAR

Ay-Yıldızlılar, 2024 yılındaki 7. karşılaşmasına çıkacak. Bu sene 4 hazırlık maçında galibiyet alamadık, iki resmi sınavımızda 1 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadık. Tek zaferimizi, EURO 2024’teki ilk maçta 3-1’lik skorla Gürcistan karşısında elde ettik.

Türk futbolunun efsane ismi Abdullah Ercandan A Milli Takıma Çekya maçı uyarısı: Sıkıntı yaşıyorlar

BERABERLİK YETECEK

A Milli Takımımız, bu akşam Çekya ile gruptaki kader maçına çıkacak. Çekler’le daha önce 11 kez karşılaştık, 5 kez kazandık, 1 kez berabere kaldık ve 5 kez yenildik. Rakibimizi, tarih yazdığımız EURO 2008’deki son grup maçında 3-2 ve bir üst tur için yeterli olmayan EURO 2016’daki mücadelede 2-0 mağlup etmiştik. F Grubu’nda Ay-Yıldızlılar’ın ikinci sırayı garantilemesi için berabere kalması yeterli. Eğer grupta 2. olursak, son 16’daki rakibimiz D Grubu’nun lideri olacak. En iyi 4 üçüncüden biri olmamız halinde, B ya da C Grubu’nun liderlerinden biriyle karşılaşacağız.

Haberin Devamı

İŞTE ABDULLAH ERCAN'IN DEĞERLENDİRMELERİ

"Turnuvanın en genç iki takımı karşılaşacak. Savunmada 3’lü oynayan rakibimizin temposu ve oyun disiplini son derece iyi. Uzun boylular ve ana hücum planları, kenar ortaları. Ataktan savunmaya geçişlerde sıkıntı yaşıyorlar. Topa sahip olmalı, beraberliğe oynamamalıyız. Beraberliğe oynadığımız son Portekiz maçında, 3 gol yedik! Kalede Mert sakatsa, Uğurcan’ı oynatırım. Stoperde Kaan ile Merih, mantıklı. İsmail hazırsa oynamalı."

CENK TOSUN’U OYNATIRIM

"Skor avantajı bizde olursa, orta sahaya bir Salih hamlesi olabilir. Arda Güler mutlaka olmalı. Solda Kenan Yıldız oynar. İleri uçta Barış’ın ismi geçiyor ama ben Cenk’i tercih ederim. Barış’ı en önde oynatınca, topa sahip olmada sorun yaşıyoruz. Barış’ı sağ kanatta kullanmalıyız. Montella, oyuncuları doğru pozisyonunda oynatırsa Milli Takım daha iyi bir performans sergiler."

Haberin Devamı

Türk futbolunun efsane ismi Abdullah Ercandan A Milli Takıma Çekya maçı uyarısı: Sıkıntı yaşıyorlar

OLUMLU ETKİSİ YOKTU

"İki maç özelinde hocanın oyuna olumlu yönde bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Gruptan bir şekilde çıkacağız. Çekya maçındaki oyunumuz ise turnuvadaki geleceğimize ışık tutacak. Çünkü bizden zayıf (Gürcistan) yendik, güçlü (Portekiz) olana kaybettik ve şimdi de denk bir rakiple (Çekya) karşılaşacağız."

YORUM YAZ