TRT 1 UYDU ŞİFRE KALDIRMA ÇÖZÜMÜ: TRT 1 şifreli kanal nasıl açılır? TRT 1 uydu sinyali yok hatası çözümü nasıl? TRT 1 şifresiz frekans

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te heyecan soluksuz bir şekilde devam ederken tüm karşılaşmalar TRT 1'den naklen yayınlanıyor. TRT 1 frekans güncelleme ile sinyal yok hatası için çözüm oluşturmak mümkün kılınmaktadır. TRT 1 neden göstermiyor ve açılmıyor gibi sorularla detayları araştıran pek çok izleyici, EURO 2024 mücadelelerini canlı izlemenin yollarını arıyor. Kanalın şifreli yayına geçmesi ve BİSS KEY istemesi dolayısıyla Türksat'ın güncel TRT frekansını denemek isteyen izleyiciler, TRT 1 neden şifreli? TRT şifre sorunu nasıl çözülür? TRT 1 sinyal yok hatası nereden ve nasıl çözülür? TRT 1 EURO 2024 maçları nasıl izlenir? soruları ile yanıt bulmaya çalışıyor.

TRT 1 UYDU ŞİFRE KALDIRMA ÇÖZÜMÜ: TRT 1 şifreli kanal nasıl açılır? TRT 1 uydu sinyali yok hatası çözümü nasıl? TRT 1 şifresiz frekans

Euro 2024 maçlarını izlemek isteyenler şaşkın! Futbolseverler "TRT 1 neden açılmıyor", "TRT 1 yayını neden şifreli", "TRT 1 frekansı mı değişti" gibi sorulara yanıt arıyor. Evet, Euro 2024 maçları sırasında TRT şifreleme yapıyor. Türkiye’nin çeyrek final için kritik Avusturya maçını uydu üzerinden TRT 1’de izlemek isteyenler, frekans ayarlarını güncellemek durumunda. Çünkü TRT frekansı ülke sınırlarını aştığı için UEFA kuralları gereği maçlarda şifre uygulamasına gidiyor. Türkiye - Avusturya maçı öncesi vatandaşlar TRT 1 frekans ayarlarını nasıl yapacağını merak ediyor. Nefes kesen dolu maçlar TRT 1'den takip edilirken, karşılaşmaları canlı izlemek isteyen futbolseverler Google üzerinden 'TRT 1 CANLI İZLE, EURO 2024 maçı canlı yayın, Avrupa Futbol Şampiyonası' araması yapıyor. Tüm önemli gelişmeler haberimizde.

Haberin Devamı

Avusturya-Türkiye TRT 1 CANLI İZLE | TRT 1 güncel frekans ayarlama bilgileri (EURO 2024 CANLI TAKİP)

UEFA’nın yayın hakları sınırlılık ilkesi gereği, TRT 1 ve TRT SPOR yayınının mevcut frekansı EURO 2024 maçları esnasında şifreleniyor. Bu kapsamda, TRT yayınlarını Türkiye’den uydudan takip eden izleyicilerin maç yayınlarını şifresiz izleyebilmeleri için frekans bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Daha önce frekans ayarlarını güncelleyen izleyicilerin, frekanslarını tekrardan güncellemeleri gerekmiyor. İzleyicilerin yapacağı frekans güncelleme işlemiyle birlikte TRT 1 ve TRT SPOR kanallarının frekansları tek bir seferde güncellenmiş olacak.

AVUSTURYA-TÜRKİYE CANLI İÇİN TIKLAYINIZ

TRT 1 sinyal yok hatası nasıl çözülür? TRT 1 uydu ayarı yapma?

Haberin Devamı

Ayarlar ya da Kurulum menüsüne girin.

Tek kanal arama menüsüne girin.

Uydu alanında Türksat "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket seçin.

Şebekede ara kısmını açık hâline getirin.

TRT frekans güncellemesini manuel olarak yapmak için

TRT 1 frekans güncellemesini manuel olarak (Biss Key veya TP Ekle) ise şöyle yapabilirsiniz:

Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

Menüden ‘Transporder ya da Transporder Ekle’ seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle ayarlar veya kanal ayarları bölümünde yer alır.

‘Transporder Ekle’ seçeneğine girdikten sonra, mavi tuşa basarak yeni TP ekleme ekranına geçin.

Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra ‘Okey’ tuşuna basarak frekansları kaydedin.

Menüden çıkmak için ‘Exit’ tuşuna basın.

Yeni eklenen kanallar genellikle kanal listesinin sonuna eklenir. Kanal listesinin sonuna giderek TRT1 HD’yi bulun. Bu ayarları yaptıktan sonra Euro 2024

maçlarını uydu üzerinden TRT 1'den canlı olarak izleyebilirsiniz.

TRT 1 EURO 2024 maçları nasıl izlenir?

Kurulum menüsüne giriş yapan izleyicileri, tek kanal arama menüsüne giriş yaparak uydu alanına “ "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket “ seçerek şebekede ara kısmını açık duruma getiriyor.

İkinci bir yöntem olarak TRT 1 frekans güncellemesi manuel olarak kumanda üzerinden gerçekleştirebilir. Televizyondan ayarlar bölümüne giriş yapılır ve ardından menüden “ TP Ekle” seçeneği işaretlenerek ayarlar veya kanala ayarları bölümünden “ TP Ekle” seçeneği seçilerek mavi tuşa basılır ve TP ekleme ekranına geçilir.

Haberin Devamı

TRT 1 güncel frekans bilgileri

Uydu: TÜRKSAT 4A

Frekans: 11794

Polarizasyon: V Dikey

Sembol Oranı: 30.000

FEC:3/4

TRT 1 Digiturk, D-Smart ve Kablo TV'de kaçıncı kanalda?

Digiturk: TRT 1 - Kanal 323

D-Smart: TRT 1 - Kanal 426

D-Smart: TRT 1 - Kanal 26

Dijital Kablo: TRT 1 Kablo TV - Kanal 900

TRT 1 Biss Key ayarı nasıl yapılır? TRT 1 güncel frekans ayarları ve Biss Key 2024

1. TRT1'i açtığınızda şifreleme problemiyle karşılaşan kullanıcıların

TRT 1 Biss Key bilgilerini girmeleri gerekecek. Biss Key girmeden önce bilinmesi gerekenlerin başında, uydu alıcısının Biss Key kırabilme özelliğine sahip olup olmadığı geliyor. Şifreyi kırabilmek için uydu alıcınızın Biss şifre çözebilme özelliğine sahip olması gerekmektedir. Eğer uydu alıcınızın şifre çözme özelliği açık durumda değilse, uydu alıcınızı aldığınız yetkili servisten destek isteyiniz.

Haberin Devamı

2. Uydu alıcınızın menüsünde 'CAS', 'Key Girişi', 'CAS System', 'CAS Keys' veya benzer bir isimle yer alan KEY girişi menüsüne gelin.

3. Açılacak menüde yer alan şifreleme tiplerinden (Şifre Tipi, Cas Type veya benzer bir isimdeki seçenek) Biss olanını seçin.

4. Açılacak menüde yer alan talimatları uygulayarak aşağıdaki değerleri girin.

TRT için; Biss ID: 0x1FFF ya da 0x1FFE (eğer 6 haneli ise Biss ID 0x001FFF ya da 0x001FFE olarak girilmelidir)

Biss TP: 11794/30000 (V) (Bazı modellerde bu sorulmamaktadır.)

Key Değeri: 10000000000000 (eğer 12 hane varsa key değeri 100000000000 olmalıdır.)

5. Şifreyi kaydedip (Kaydet, Tamam, Save veya OK) menüden çıkın.

6. Şifreyi kaydettiğiniz halde yine izleyemiyor ve hâlâ 'kanal şifreli' gibi bir uyarı ile karşılaşıyorsanız uydu alıcınızı kapatıp açın.

7. Eğer alıcınız hala şifreyi çözemiyorsa lütfen cihazınızı satın aldığınız yetkili servisten destek isteyin.

TRT 1 Biss Şifresi;

Haberin Devamı

Biss ID: 0×1FFE (Biss ID Menüsü 6 Haneli İse 0×001FFE olarak girilmelidir.)

Biss TP: 11794 / 30000 (V) (Bazı Uydu Cihazlarında Bu Seçenek Bulunmamaktadır.)

Key Değeri: 1 00 00 00 00 00 00 (Cihazınızda Key Değeri Atayacağınız Aralıklar 12 Haneden Fazla İse Sonuna 0 "SIFIR" Koyarak Tamamlayabilirsiniz / Doldurabilirsiniz.)

YORUM YAZ