Tomas Sivok'tan Çek basınına Türkiye itirafı: Attığım golü kutlamadım çünkü...

A Milli Futbol Takımımız ile Çekya arasında yarın oynanacak karşılaşma Son 16 Turu'na katılacak takımı belirlemede büyük öneme sahip. Geçmişte Türkiye'de Beşiktaş ve Bursaspor formaları giymiş olan eski Çek oyuncu Tomas Sivok, ülkesinin basınına Türkiye'yi anlatırken sürpriz bir itirafta bulundu. İşte detaylar...

Türkiye'de uzun yıllar Beşiktaş ve Bursaspor formaları giymiş olan eski Çek savunma oyuncusu Tomas Sivok ülkesinin basınına Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

2020 yılında Budejovice formasıyla futbola veda eden ve kariyerine Sparta Prag'da yönetici olarak devam eden Sivok, Çekya'nın Türkiye'den daha organize bir takım olduğunu iddia etti: Umarım Türklerin şansı yaver gitmez ve çocuklar maçı kazanır. Biz daha organize bir takımız."

'ÇOK BÜYÜK EGOLARI VAR'

Türkiye'nin Euro 2024 öncesi oynanan hazırlık maçlarındaki kötü performansı sorulan Sivok, bu konuda şunları söyledi: "Türkler'de durum hala aynı. Oraya herhangi bir organizasyon getirmek zor ama bireysel olarak harika gidiyorlar. İlk maçın rehavetini atlatamazlarsa muhtemelen dağılacaklar, çok büyük egoları var. Gürcistan galibiyetiyle kendilerini biraz toparladılar. Bu yüzden onlara karşı işimiz daha zor olacak."

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE NASIL HAYATTA KALDIM: GOLÜ KUTLAMADIM'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile Çekya aynı grupta yer alıyordu. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 1-0 geriden gelerek kazanmıştı. Bu maçta Tomas Sivok takımının ilk golünü kaydetmişti. Bu maçın ardından yaşadıklarıyla ilgili olarak ise; "Türkiye'de nasıl hayatta kaldım? Oldukça iyi, çünkü golü kutlamadım. Ev sahibi ülkedeki kulübün bir oyuncusu olarak taşkınlık yapmanın ve provokasyonda bulunmanın bana uygun olmadığını düşündüm." ifadelerini kullandı.

Tomas Sivoktan Çek basınına Türkiye itirafı: Attığım golü kutlamadım çünkü...

'HARİKA OYUNCULARI VAR'

Eski Çek futbolcu, Türk futbolunun potansiyeli ile ilgili olarak ise; "Çok sayıda harika oyuncuları var ama kafaları ve şöhretleriyle çalışmakta sorun yaşıyorlar. Kaç tanesi yurtdışına gitti ve orada başarısız oldu." diye konuştu.

A Milli Takım'ın Çekya maçı hazırlıkları devam ediyor

Tomas Sivoktan Çek basınına Türkiye itirafı: Attığım golü kutlamadım çünkü...

YORUM YAZ