Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'ndan Türkiye-Çekya maçına teknik bakış: Kaostan zafere

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşı karşıya geldiği Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 2-1'lik skorla mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde mercek altına aldı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu 3. ve son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da mücadele ettiği Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla 6 puanla gruptan ikinci sırada çıktı. Milliler, son 16 turunda 2 Temmuz'da Leipzig'de D Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Avusturya ile oynayacak. Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde değerlendirdi.

Haberin Devamı

KADRO SİL BAŞTAN

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz maçının 11’inde 7 değişiklik yaparak Çekya karşısında takımı sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam; Altay Bayındır, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerlerine Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ı 11’de görevlendirdi

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlundan Türkiye-Çekya maçına teknik bakış: Kaostan zafere

ÖN TARAF YER DEĞİŞTİRDİ

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden İtalyan teknik adam, savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Samet Akaydin, Merih Demiral ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta alanda Salih Özcan, İsmail Yüksek ve Hakan Çalhanoğlu’nu sahaya görevlendiren Montella, hücum hattının sağında Arda Güler, solunda ise Kenan Yıldız’ı sahaya sürdü. Montella’nın en uçtaki tercihi ise diğer maçlarda olduğu gibi Barış Alper Yılmaz oldu.

Haberin Devamı

SİFTAH YAPMIŞ OLDULAR

Milli takımda sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda birçok isim ilk kez turnuvada ilk 11’de görev aldı. Sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Merih Demiral forma giydi. Sakatlıkları bulunan ancak maç kadrosunda yer alan Kaan Ayhan ve Orkun Kökçü’nün yerine ise İsmail Yüksek ve Salih Özcan mücadeleye 11’de başladı.

1 MAÇLIK ARA SONRASI

Ay-Yıldızlılar’da 4 isim ise bir maçlık ara sonrasında ilk 11’deki yerini aldı. Sakatlıkları nedeniyle Portekiz maçında görev alamayan Mert Günok’un yanı sıra son 20 dakika forma giyebilen Arda Güler ve oyuna yine sonradan dahil olan Kenan Yıldız, Çekya maçında 11’deydi. Ayrıca Montella’nın tercihi nedeniyle Portekiz karşısında görev alamayan Mert Müldür de 11’e döndü.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlundan Türkiye-Çekya maçına teknik bakış: Kaostan zafere

İŞTE HÜSEYİN EROĞLU'NUN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Çekya ön alan baskısıyla başlamaya çalıştı. 3-4-1-2 oynadılar ve birebir eşleştiler. Oyun kurdurmamaktı amaç. Biz ise santrforsuz oyunda top bizdeyken etkili göründük. Maçın kahramanı Barış’tı bence. Attığı her koşu dengeyi bozdu rakipte. Kenan da diğer taraftan aynı. Kırmızı karttan sonra zaten tamamen kontrol bizdeydi. Çekya, 5’li savunmanın önüne 4’lü bloğu çekince üretmekte zorlandık haliyle. Tabi geçişte Mert’in kurtarışları önemliydi. Hakan Çalhanoğlu, 10 numarada verimli olamayan bir oyuncu. Sırtı dönük almak yerine geriden oyun kuran bir oyuncu. Bu yüğzden top almakta zorlandı ama attığı gol değerliydi. Golden sonra ise sakin kalmak yerine tamamen rakibin isteğine uyduk. Kaos futbolunun içine çekildik. Uzun oyunculara sahip oldukları için taçtan dahi çok etkili oluyorlardı. Aslında bize çok açık veriyorlardı ama doğru çıkışlar yapamadık. Uzun vurdukları topları da indirmeyi başardılar ve bize tedirginliğe neden oldu bu durum. Kerem ve Cenk hamlesi sonucu çağırmıştı, Cenk etkisiz gibi görünse de attığı golle maçı bitirdi."

Haberin Devamı

MERT FAKTÖRÜ

"Bana göre son 15 dakikanın en önemli oyun kurucusu Mert’ti. Mükemmel yönlendirdi oyunu. Kenarlara servisleri harikaydı. Yediği gol bence fauldu ve Barış’la beraber bence o da maçın adamıydı. Temel anlamda biz istedik, iyi mücadele ettik. Portekiz maçındaki teslimiyet halimiz yoktu. Bir dahaki maç için ciddi bir özgüven bu. Şimdi rakip Avusturya. Turnuva öncesi sürpriz beklentim olan takımdı. Gruptan lider çıktılar. Ragnick’le beraber gerçek bir antrenör takımı oldular. Çok ciddiye almamız gereken ve planlara ihtiyacımız olan bir eşleşme. Grup performansımızın üzerine çıkmamız şart."

Haberin Devamı

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlundan Türkiye-Çekya maçına teknik bakış: Kaostan zafere

YORUM YAZ