Süper Kupa'nın yeri ve tarihi belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa'nın oynanacağı yer ve tarihi resmen açıkladı.

Süper Kupa'nın yeri ve tarihi belli oldu

2024 Turkcell Süper Kupa'nın yeri ve tarihi resmen belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadelenin yerini ve tarihini açıkladı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ YIL TARTIŞMA YARATMIŞTI

Bir önceki sezonun Süper Kupa'sının yeri ve tarihi çokça tartışılmıştı. Temmuz ayında yapılan açıklamada, "UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme müsabakaları ardışık haftalarda oynanmaktadır. Bu sebeple, Galatasaray kulübümüzün maçlarının salı/çarşamba günü, Fenerbahçe kulübümüzün ise maçlarının perşembe günü oynayacak olmasından dolayı, TFF Süper Kupa müsabakasının sezon öncesinde oynatılması, uygun dinlenme günü sağlanamamasından dolayı mümkün olamamaktadır. Tüm bu nedenler dikkate alınarak, TFF Süper Kupa müsabakasının devre arasında oynatılmasına karar verilmiştir. Müsabakanın oynanacağı stadyum ve tarih netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır" kararı duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Süper Kupanın yeri ve tarihi belli oldu

Daha sonra mücadelenin 20 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta oynanacağı açıklanmıştı. Fakat bu mücadele de Suudi Arabistan'da yaşanan gelişmeler sonrası iki takımın maça çıkmama kararıyla bir kez daha ertelenmişti.

Süper Kupanın yeri ve tarihi belli oldu

Son olarak 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanmasına karar verilen mücadele, Fenerbahçe 19 Yaş Altı Takımı'nın ikinci dakikada sahadan çekilmesiyle yarıda kalmış ve sonrasında Galatasaray'ın hükmen galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Süper Kupanın yeri ve tarihi belli oldu

SÜPER KUPA 2024'ÜN YERİ VE ADRESİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş A.Ş. arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa müsabakasının 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20:45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını duyurdu.

 

Süper Kupanın yeri ve tarihi belli oldu

YORUM YAZ