SON DAKİKA! UEFA'ya şok başvuru: Euro 2024'ten çekilme kararı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ikinci maçında oynanan ve 2-2 sona eren Hırvatistan - Arnavutluk maçının ardından UEFA'ya şok bir başvuru geldi. Bir milli takım turnuvadan çekilme kararıyla ilgili başvuru yaptı. İşte detaylar...

SON DAKİKA! UEFA'ya şok başvuru: Euro 2024'ten çekilme kararı

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 maç geride kalırken bugün de üç karşılaşma oynanacak. Heyecan giderek artarken Avrupa futbolunu şoke eden bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN - ARNAVUTLUK MAÇINDA ÇİRKİN TEZAHÜRAT

Euro 2024 B Grubu ikinci maçında Hırvatistan ile Arnavutluk, Hamburg'daki Volksparkstadion'da karşı karşıya geldi. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu maçta her iki takım taraftarları Sırbistan aleyhine; "Sırpları öldürün, öldürün, öldürün' tazhüratları yaptı. Ekranlara da çok net şekilde yansıyan bu tezahüratlardan sonra Sırbistan Futbol Federasyonu harekete geçti.

SIRPLARDAN UEFA'YA BAŞVURU

Sırbistan Futbol Federasyonu, UEFA'ya Hırvatistan ve Arnavutluk'un cezalandırılması için resmi olarak başvurdu. İki ülkenin cezalandırılmaması halinde ise turnuvadan çekilme kararı alacaklarını ifade ettiler.

SON DAKİKA UEFAya şok başvuru: Euro 2024ten çekilme kararı

Sırbistan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jovan Surbatovic konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Yaşananlar skandaldır ve UEFA'dan, turnuvaya devam etmeme pahasına da olsa yaptırım talep edeceğiz. Cezalandırılacaklarından eminiz, çünkü Arnavutluk'tan sözde gazetecinin şampiyonadan çıkarılması için yaptığımız çağrıya zaten yanıt verdiler."

Haberin Devamı

ARNAVUT GAZETECİ MEN EDİLMİŞTİ

Sırbistan ayrıca Kosovalı bir televizyon muhabirinin İngiltere ile oynadıkları açılış maçının canlı yayını sırasında taraftarlara Arnavutların simgesi olan 'kartal' işareti yapmasından da rahatsız olmuştu.

Artmotion televizyon kanalı için haber yapan Arlind Sadiku, 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesiyle turnuvanın geri kalanından men edilmişti.

YORUM YAZ