SON DAKİKA! Bild’in Merih Demiral iddiası yalan çıktı! TFF'den jet açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu, Alman basını Bild'in yaptığı Merih Demiral haberine cevap verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

SON DAKİKA! Bild’in Merih Demiral iddiası yalan çıktı! TFF'den jet açıklama

Alman basını Bild, milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı gol sevincinden dolayı ceza aldığını iddia etmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, bu iddiayı yalanladı ve açıklama bulundu.

Haberin Devamı

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, 'Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır."

Öte yandan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de çıkan iddia hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “UEFA, Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi.” iddiası doğru değildir. UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, iki maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral’dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

Haberin Devamı

ALMAN BASINI: CEZA ALACAK

Alman basınından Bild; Merih Demiral'ın turnuvadaki gelecek 2 maçta Türk Milli Takımı ile sahada yer alamayacağı yazdı. Haberin detayında, Merih Demiral'ın hareketini siyasi bir sembol olarak gören UEFA, bu konuda taviz vermeyeceği kaydedildi.

SON DAKİKA Bild’in Merih Demiral iddiası yalan çıktı TFFden jet açıklama

GOL SEVİNCİ GÜNDEM OLMUŞTU

A Milli Futbol Takımı'nın yıldızı Merih Demiral, Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra 'bozkurt' sevinci yapmıştı.

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçındaki gol sevincine dair basın toplantısında konuşmuştu. Attığı golün ardından yaptığı 'bozkurt' sevincinin sorulması üzerine Merih Demiral şu ifadeleri kullanmıştı:

Merih Demiral: Türk olduğum için gurur duyuyorum!

"Deneyimli stoper maç sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Bozkurt aklımda yoktu, taraftardan görünce tepkimiz gecikmedi. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum."

SON DAKİKA Bild’in Merih Demiral iddiası yalan çıktı TFFden jet açıklama

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

UEFA, Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki gol sevincine dair soruşturma başlatmıştı. UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

 

YORUM YAZ