MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk! PSG - Dortmund maçında...

Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında dün gece Paris'te Borusisa Dortmund'a 1-0 mağlup oldu. Dört kez direğe takılan Fransız devi, Devler Ligi'ne veda ederken turnuvada da 20 yıl sonra bir ilk yaşandı. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk! PSG - Dortmund maçında...

UEFA Şampiyonlar Lig Yarı Final rövanş mücadelesinde dün gece Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund'u konuk etti. Fransız devi, karşılaşma boyunca üstün oynamasına rağmen Almanya Bundesliga ekibine 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Sarı-siyahlı takım, sağlam bir savunma yaparak final biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA 4 KEZ DİREĞE TAKILDILAR

PSG, mücadele boyunca Borussia Dortmund kalesinde etkili olmasına rağmen bir türlü skor üretemedi. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Borussia Dortmund, 50. dakikada Mats Hummels'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Luis Enrique'nin öğrencileri Alman devinin kalesinde baskıyı artırdı. PSG'nin dört topu direkten dönmesine rağmen Kylian Mbappe ve arkadaşları golü bulamadı.

Şampiyonlar Liginde 20 yıl sonra bir ilk PSG - Dortmund maçında...

20 YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI

PSG'nin bu yoğun baskısına rağmen gol bulamaması, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk yaşanmasına neden oldu. Fransız devi, Borussia Dortmund kalesinde 30 şut çekmesine karşın golü bulamadı. Opta'nın verilerine göre Şampiyonlar Ligi'nde eleme aşamalarında 30 şuta ulaşılıp  golün atılamadığı son karşılaşma 2003-04 sezonunda oynanmıştı. Böylelikle PSG, 20 yıl sonra bu olumsuz rekoru tekrar etmiş oldu.

YORUM YAZ