PFDK kararları açıklandı | Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a hak mahrumiyeti!

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı kararları açıklarken Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın toplam 46 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Disiplin Kurulu'nun 4 Mart 2025 tarihli toplantısında alınan kararları açıkladı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da hak mahrumiyeti cezası aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TFF'den yapılan açıklamada, Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ve Doğan'ın yaptığı açıklamalarına 23'er gün hak mahrumiyeti cezasının yanı sıra toplamda 750 bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

PFDK kararları açıklandı | Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğana hak mahrumiyeti

Ertuğrul Doğan'ın ceza almasına gerekçe olarak gösterilen 26 Şubat tarihindeki paylaşımında Trabzonspor'un resmi hesabından şu açıklama gerçekleştirilmişti:

"MERKEZ HAKEM KURULU SIFIRI TÜKETMİŞTİR!

Türk futbolunda mızrak çuvala sığmıyor. Geldiğimiz noktada yerli hakemlerin ne denli ‘yetersiz’ ve ‘kötü niyetli’ oldukları gün gibi ortaya çıktı.

Trabzonspor Kulübü olarak mevcut durumun bir ‘milli güvenlik’ sorunu oluşturacağını 17 Aralık 2024’te gündeme getirmiştik.

Haberin Devamı

Öyle ki; yaşanan hakem hataları ve akabinde kulüplerin gösterdiği tepkiler, İstanbul’da 40 bin güvenlik personeliyle tamamlanan bir maça neden oldu.

Bu anlar, hakemlik müessesinin tamamen çığırından çıktığının ve kontrol edilemez bir hale büründüğünün en net görüntülerinden biri olarak tarihe geçti.

Tüm bu kepazeliğin baş sorumlusu Merkez Hakem Kurulu ciddiyetini ve güvenilirliğini kaybetmiş, sıfırı tüketmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’na ülkemiz futbolu için net bir çağrımız var.

Merkez Hakem Kurulu ile ilgili sorumluluk alıp ‘şaibeli’ bu kurum hakkında gereken adımları ivedi bir şekilde atın. Yarın çok geç olacak!

Trabzonspor Kulübü"

Bordo-Mavililer, kupada Çaykur Rizespor ile oynadıkları mücadelede Simon Banza'nın yerde kaldığı ve maçın hakem ekibi tarafından penaltı olarak değerlendirilmeyen pozisyon sonrasında söz konusu açıklamayı gerçekleştirmişti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 4 Mart 2025 tarihli kararları şu şekilde:

1- BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 25.02.2025 tarihinde oynanan ONVO ANTALYASPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

2- TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 26.02.2025 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 26.02.2025 tarihinde Kulüp sosyal medya (X) hesabından yapılan paylaşımda yer alan Futbolun ve Kurumların İtibarını Zedelemeye Yönelik Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/1-b maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 1.000.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

TRABZONSPOR A.Ş. Başkanı ERTUĞRUL DOĞAN’ın, 26.02.2025 tarihinde Kulüp sosyal medya (X) hesabından yapılan paylaşımda yer alan Futbolun ve Kurumların İtibarını Zedelemeye Yönelik Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/3. ve 38/1-a maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 23 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Haberin Devamı

TRABZONSPOR A.Ş. Başkanı ERTUĞRUL DOĞAN’ın, 26.02.2025 tarihinde medyaya yaptığı beyanlarında yer alan Futbolun ve Kurumların İtibarını Zedelemeye Yönelik Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 38/1-a maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 23 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 750.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

3- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.’nin, 26.02.2025 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

4- GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.’nin, 27.02.2025 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması müsabakasında, sportif ekipman talimatına aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

5- FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 27.02.2025 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası Grup Aşaması müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

YORUM YAZ