Milli takımı elinin tersiyle itti Real Madrid'i tercih etti! Kylian Mbappe Fransa'da yer yere vuruldu

Real Madrid forması giyen Fransız futbol yıldızı Kylian Mbape ülkesinde eleştiri oklarının hedefinde. Milli takım kampına gitmeyen Kylian Mbappe eleştiri oklarının hedefinde kalırken Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, Mbappe ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Milli takımı elinin tersiyle itti Real Madrid'i tercih etti! Kylian Mbappe Fransa'da yer yere vuruldu

Real Madrid forması giyen Kylian Mbappe, Fransa'nın İsrail ve Belçika ile oynadığı Uluslar Ligi maçlarına katılmayı kabul etmeyince Fransa'da ortalık karıştı.

Haberin Devamı

25 Eylül'de kas sakatlığı yaşayan 1 maç kaçırdıktan sonra Atletico Madrid maçıyla erken bir dönüş yapan Mbappe, Madrid formasıyla henüz kendisinen beklenen katkıyı sunamadığı için kulüp kariyerine odaklanmak istediğinden milli takıma gitmedi.

Milli takımı elinin tersiyle itti Real Madridi tercih etti Kylian Mbappe Fransada yer yere vuruldu


'ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTMALIYIZ'

Antoine Griezmann'ın milli takımdan emeklilik kararı alması sonrası milli takım kaptanlığı sorgulanan Mbappe için Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps "En önemli şey oyuncunun ilgisi. Kulübüne karşı çıkmayacak ama milli takım seçimlerine de karşı da çıkmak istemiyor. Onu zora sokmadan çıkarlarını ön planda tutmalıyız" dedi.

"İşveren Federasyon değil kulüptür. Fiziksel sorunlar yaşanabilecek durumda olan oyuncular var, kulüpler oyuncuların milli takımlara gitmemesine, risk almasına her zaman direndi. Risk almak için burada değilim." diye konuşan Deschamps "Kulübün sağlık ekipleri ile milli takım arasında tıbbi düzeyde bilgi alışverişinin olması gerekiyor. Maç takviminin yoğunluğu futbolcuları etkiliyor. Bu da işveren olan kulüplerin oyuncularına karşı daha dikkatli olması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'İSTEDİĞİNİ YAPIYOR'

Milli takım gitmeyince eleştiri oklarının hedefine kalan Mbappe için ilk eleştiri gazeteci Daniel Riolo'dan geldi. Riolo,

'APTAL YERİNE...'

Mbappe'nin "istediğini yaptığını", "insanların ne dediğini umursamadığını" ve "kendisi için önemli olanı yaptığını" söyledi.

L'Equipe'te Fabien Bonnel 25 yaşındaki oyuncuya takımın 'gerçek kaptanı' olmadığı için yüklendi. Bonnel "Kaptanlığını üstlenmeli. Aptal yerine konduğumuzu hissettiğimizi söyleyecek kadar ileri gitmem ve kim tarafından aptal yerine konduğumuzu bilmiyorum." ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ