Merih'e 2 maç ceza veren UEFA'dan Bellingham'a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza!

Merih Demiral'a bozkurt işareti yüzünden direkt 2 maç ceza veren UEFA, Jude Bellingham'ın skandal hareketine 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza ve 30 bin euro para cezası verdi.

Merih'e 2 maç ceza veren UEFA'dan Bellingham'a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza!

EURO 2024'te çeyrek final maçları bugün başlayacak. Bu karşılaşmalar öncesinde UEFA, Jude Bellingham hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili kararını açıkladı.

Haberin Devamı

BELLİNHAM'A 1 YIL ERTELEME 1 MAÇ CEZA

UEFA'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Bellingham'a 30 bin euro para ve ertelemeli 1 maç men cezası verildiği belirtildi. Bellingham'ın men cezasının 1 yıl içinde tekrarlanması halinde geçerli olacağı ifade edildi.

 

UEFA'nın Bellingham'a verilen ceza hakkında yaptığı açıklama şöyle;

"İngiliz Futbol Federasyonu oyuncusu Jude Bellingham'a 30.000 Avro para cezası verilmesine ve temel ahlaki davranış kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle, aksi takdirde hak kazanacağı toplam bir UEFA müsabakasından men edilmesine karar vermiştir. Söz konusu uzaklaştırma hemen uygulanmayacak ve işbu karar tarihinden itibaren bir (1) yıllık deneme süresine tabi olacaktır."

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere Milli Takımı'nın Slovakya ile oynadığı son 16 turu maçında Jude Bellingham, takımının beraberlik golünü kaydetti.

Bellingham'ın golün ardından Slovakya yedek kulübesine yaptığı hareket nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

YORUM YAZ