TFF'NİN YENİ BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU! Sandıklar açıldı, sonuçlar belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkanını seçildi. Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyonun yeni patronu olmak için TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda kozlarını paylaştı. Sandıklar açıldı ve TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

'İSTİFALARINI MAKAMA SUNSUNLAR'

Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını mahcup etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar.

'TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM'

Sözlerine devam eden Hacıosmanoğlu, "Türk futbolunu; adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşen payı alır. İlk teşekkürümü Sayın Cumhurbaşkanımıza etmek istiyorum. 'Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor' dediler. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini taşıyorum. Bana söyleyen herkese şunu söyledim; 'Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan düşşse de benim ağabeyim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir şey olsa, beni arar ve "Ne yapıyorsun?" derdi.' Hakkını teslim edelim. Onu kullananların, bugün futbolun dışına attığımız için o konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Futbolu, güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık, o sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenab-ı Allah bizi mahcup etmesin." dedi.

İŞTE İLK SÖZLERİ

Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hacıosmanoğlu ilk olarak, "Cenab-ı Allah bize bu teveccühü gösteren insanlara mahçup etmesin. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım geleceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Amatör kulüpleri, lig temsilcileriyle oturacağız, sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceğiz." dedi.

Hacıosmanoğlu, ''Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Tüm futbol ailesi ile birlikte uzlaşı içeresinde sorunları çözeceğiz. Biz Mecnun başkanla yola çıkarken formalarımızı çıkardık. Futbol son dönemde kaosa uğradı. Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
TFF'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. 

Seçimde 274 delege oy kullandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak TFF'nin yeni başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi, 129 oy aldı.

6 NUMARALI SANDIK TEKRAR SAYILACAK

Yapılan itiraz sonrasında, 6 numaralı sandıkta tekrar sayım yapılacak.

SANDIK SONUÇLARI

1. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 15
Mehmet Büyükekşi: 25

2. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 21
Mehmet Büyükekşi: 14

3. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 23
Mehmet Büyükekşi: 17

4. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 19
Mehmet Büyükekşi: 18

5. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 15
Mehmet Büyükekşi: 15

6. SANDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu: 38
Mehmet Büyükekşi: 21

Haberin Devamı
Oy verme işlemi sona erdi!

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemi sona erdi.

Oy verme işlemi başladı!

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemi, 321 federasyon delegesinin 274'ünün katılımıyla gerçekleşiyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu: 'İlk işim sevkleri yasaklamak!'

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Başkan olursam ilk işim; kulüp başkanlarının PFDK’ya sevkini yasaklamak."

Haberin Devamı
İbrahim Hacıosmanoğlu: 'Adalet sağlama niyetiniz yoksa neden aday oluyorsunuz?'

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adalet diyoruz ama bütün sorun adaletsizlikten çıkıyor. Büyükekşi 'Akademi kurduk, hakemleri yetiştirdik' dedi. Nasıl yetiştiler, ben anlamadım? Siz başkan olarak irade ortaya koyabiliyor musunuz? Mecnun başkan ile biz forma çıkardık, her takıma eşitiz. Bunu sağlamak zor değil! Ancak adalet sağlama niyetiniz yoksa, neden aday oluyorsunuz? Siz bir hafta birine, bir hafta birine yaranıyorsunuz. Siz böyle yaparsanız, alttakiler dağılır gider. 600 sene dünyayı yönettik, kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz. Onca parayı yabancı hakeme veriyoruz!"

Mehmet Büyükekşi'nin 8 eylem planı

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi seçilmeleri halinde 8 eylem planını açıkladı:

- Kulüplerin Spor Toto ve iddaa gelirleri artacak. - Sponsorluk ve yayın gelirleri artmaya devam edecek.

- Teknik heyet ve futbolcuların Bağ-Kur'lu olması

- Kulüp gelirlerini yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşacağız.

- Oyuncu uygunluğu kuralını kulüplerimizin görüşlerine göre değerlendireceğiz.

- Türkiye Kupası'nın gelirlerini üç kat arttırdık. Süper Kupa'ya yeni format getirdik.

- 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 25-26 maçı her hafta TFF YouTube kanalından yayınlayacağız.

- Dünya Kupası'nda inşallah milletimizi gururlandıracağız.

Mehmet Büyükekşi: 'Bu ifadeleri kınıyorum!'

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi: "Çok değerli bir camianın başkanının hakaretine maruz kaldık. Bu ifadeleri kınıyorum. Eleştirileri saygıyla karşılarız ancak üslup şartıyla! Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Yapacağımız işleri konuşarak değil, yerine getirerek yaptık. Günü kurtarmak için kaostan beslenen tartışmalara zaman harcayamayız. Ülke futbolunu büyütmek için ön yargılardan arınarak, hep beraber çalışmalıyız."

Haberin Devamı
Büyükekşi yönetimi ibra edildi

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu ile denetleme kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetleri ibra oylamasına sunuldu. Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

CEZA VE HAK MAHRUMİYETLERİ KALKACAK MI?

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.

Ali Koç'tan Büyükekşi'ye: 'Tebrik ederim, helal olsun!'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. İlk olarak Merih Demiral'ın cezasına değinen Başkan Koç, şunları söyledi:

"Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok! Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım. Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır.

'F.BAHÇE VE BEŞİKTAŞ STADYUMLARINA GELEMEYEN...'

"Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim! Helal olsun."

'FIFA'da 26. sıraya yükseldik'

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Kürsüye gelen Büyükekşi şunları söyledi: "TFF seçimleri üzerinden yaklaşık 25 ay geçti. O gün, Türk futbolun en önemli şeyinin güven olduğunu ve marka değeri için çalışmalar yapacağımı açıklamıştım.

'HAKLI GURURU İÇERİSİNDEYİZ'

İlk gün bir başka hedefimiz ise Ay-Yıldızlı forma ile başarılı olmaktı. Bizim hedefimiz EURO2024'e katılmak değil, başarılı futbolla bu turnuvaya damga vurmaktı. Uzun bir aradan milli coşkuyu, hep birlikte milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururu içerisindeyiz. Otoriteler, Milli Takım'ın en etkileyici performansa imza attığını dile getirdiler.

'İNŞALLAH İLERİYE GİDECEĞİZ'

FIFA'da 26. sıraya yükseldik. İnşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz. Erkek ve kadın futbolunda C klasmanından, B klasmanına yükseldik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek.İnşallah Türk takımları Avrupa kupalarında başarılı olur. Ve inşallah o kupaları Türk takımları alır. Ülke puanına çok önemli katkılar sağladılar. UEFA'da 22. sıradan, 9. sıraya yükseldik. Bir sezonda en yüksek puan toplama rekorunu kulüplerimiz egale etti. Bu sene 5 takımla kupalara katılacağız ve inşallah ileriye gideceğiz.

'GELİRLERDE REKOR KIRDIK'

Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 Milyon Dolar'dan 214 Milyon Dolar'a taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 Milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık.Deplasman yasağını kaldırdık. 2025-26'dan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Türkiye Kupası'na yeni format getirdik ve geliri 3 kat arttırdık. Kadınlar Ligi'nin canlı yayınlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayınlanmaya başladı.

Haberin Devamı
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesi

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim listesi şu şekilde: Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa, Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

Mehmet Büyükekşi'nin listesi

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim listesi şu şekilde: Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen.

Dursun Özbek: 'Kimseyi desteklemiyoruz'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Biz Mehmet Büyükekşi'yi desteklemiyoruz ve yönetimine hiç kimseyi önermedik. Adayların projelerini dinleyeceğiz ve ona göre oy vereceğiz."

'Beşiktaş olarak duruşumuz nettir'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: "Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, adaylar kendi programlarını tanıttıktan sonra bir araya gelip kendi kararımızı vereceğiz. Bu kararımız, sandıktaki neticeyi belirleyecektir. Kararımız, kendi delegelerimizin fikirleri doğrultusunda olacaktır. Beşiktaş olarak duruşumuz çok nettir. Uzun zamandan sonra iki adaylı seçim oluyor, adayların çıkması projeleri tetikler. Yönetimler daha vasıflı insanlar tarafından kurulmaya çalışılır.

'ÜÇ ALTERNATİFLİ KARAR VEREBİLİRİZ'

Sonuçların sandıkta belirleneceği bir seçim olması en büyük dileğimizdir. Camiaya hayırlı olsun. UEFA icra kurulunda görev almış bir üyenin adaylıktan sonra çekilmesi tarihe geçecek bir şeydir. Üzücü bir durumdur. Keşke adaylığa devam etseydi. Adaylar kendi programlarını tanıttıktan sonra bir araya gelip kararımızı vereceğiz. Üç alternatifli karar verebiliriz. Adaylar konuştuktan sonra kararımızı vereceğiz."

'Fenerbahçe için yok hükmündedir!'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin başkanlık seçiminde Habertürk'e açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, şunları söyledi: "Kendi seçimleri adil olmayan bir kurum, Türk futbolunda adaleti nasıl sağlayacak? Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir. 

'BOŞ OY KULLANACAĞIZ'

Biz hakkımızı en üst mertebede arayacağız. UEFA'dan bugün en üst yetkililer burada. İnşallah benim yapacağım konuşmayı dikkatle dinleyecekler. Bu böyle gitmeyecek. Bu sistem er ya da geç değişecek. Bugün boş oy kullanacağız.

Genel kurula ara verildi

Divan Başkanı Mehmet Baykan: "Başkan adaylarının, adaylık imzalarının içerisinde mükerrer imza varsa bunların tespiti, sayımı ve kontroller için yarım saat genel kurula ara verilmiştir."

64 İMZA GEREKİYOR

Başkan adaylarının, en az 64 ıslak imzayı divan kuruluna teslim etmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından adaylıkları resmî olarak başlamış olacak

4 büyüklerin başkanları da kongrede

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

Divan Başkanı Mehmet Baykan oldu

Mehmet Baykan, 146 oy ile TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanı olarak ilan edildi. 

Yeterli çoğunluk sağlandı

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlandı. 161 delegenin gerekli olduğu seçime, 261 delege katıldı.

Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu bir arada

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Genel Kurul'un yapılacağı salonda tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Yüksel Yıldırım: 'Bazı kulüpler dik durdu'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Bazı kulüpler dik durdu, Fenerbahçe gibi. Galatasaray farklı bir çizgi izledi. Bir eleştirdi, sonra geri adım attı. Beşiktaş'ın başkan seçiminden sonra onlar da daha ılıman ve yapıcı politika izledi."

Göksel Gümüşdağ: 'Temel sorun, kavgaların bitmesi'

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ: "Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu futbolun içerisinden gelen insanlar. İki başkanı dinleyeceğiz, futbol lehine bir karar verilecek. Önce bir araya gelmeliyiz. En büyük temel sorun bu. Finansal olarak gelirlerimizi arttırmalıyız. MHK gençleştirilmeli, orası yapılandırılmalı. Ancak en temel sorun kavgaların bitmesi."

Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu genel kurulda
'Kazanacağımı düşünüyorum'

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu: "Servet Yardımcı'nın çekilmesi ve yaptığı açıklama, dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor durumda bıraktı. Herhalde UEFA ve FIFA ilk kez başkan yardımcılarını genel kurula gözlemci olarak gönderdi. Büyükekşi'ye aziz milletimize yakışır bir şekilde kongre olmasını söyledim. UEFA ve FIFA'ya demokratik seçim olduğunu göstermemiz gerektiğini ilettim. Kazanacağımı düşünüyorum, bunu görüyorum. Tek adaylı seçim olsaydı, UEFA ve FIFA devreye girerdi. Bu anlamda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum."

65 imza şart

Söz konusu iki adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı’na, delegelerin 5’te 1’inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027’ye kadar görev yapacak.

Çoğunluk sağlanamazsa ne olacak?

TFF’nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3’te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz’da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. TFF Başkanlık seçiminin yayıncı kuruluş ekranlarından canlı olarak ekranlara gelmesi bekleniyor.

321 delege oy kullanacak

Ankara’daki JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Adaylar vaatlerini anlatacak

Toplantıda Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılacak. Genel Kurul’da mali konular görüşüldükten sonra başkan adaylarına söz verilecek ve başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. TFF Başkanlık seçiminde başkan ile birlikte yönetim kurulunun 14 asıl ve 14 yedek adayı, denetleme kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.

Görev süresi 3 yıl olacak

Türkiye Futbol Federasyonu adaylık başvuruları değerlendirdi ve gerekli koşulları taşıyarak başkan adayı olan isimleri duyurdu. Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Ankara’da düzenlenecek. İbrahim Hacıosmanoğlu ve mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’nin yarışacağı kongre sonucunda TFF’nin 3 yıllık yeni başkanı belli olacak.

Servet Yardımcı çekildi, İbrahim Hacıosmanoğlu aday oldu

Başkanlık seçimi adaylık başvuruları 11 Temmuz’da sona ererken Servet Yardımcı seçimden çekilme kararı almıştı. Ardından Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, adaylığını duyurdu.

Mehmet Büyükekşi yeniden aday

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi için geri sayım başladı. TFF başkan adaylığı için belgeler geçtiğimiz günlerde teslim edilirken, başkan adayları belli oldu. İki dönem başkanlık görevini yapan Mehmet Büyükekşi, seçimlere tekrar aday olarak girme kararı aldı.

Yeterli çoğunluk sağlandı

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlandı. 161 delegenin gerekli olduğu seçime, 261 delege katıldı.

BÜYÜKEKŞİ'DEN TEBRİK

Mehmet Büyükekşi, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu tebrik etmek için yanına gitti. İkili tokalaştı, Mehmet Büyükekşi ardından alandan ayrıldı.

TFF seçimi saat kaçta başlayacak?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2027’ye kadar başkanının belli olacağı seçim bugün Ankara’da gerçekleşecek. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarışacağı kongre saat 11.00’de başlayacak.

YORUM YAZ