(ÖZET) 18. SÜPER KUPA KARTAL'IN! Galatasaray - Beşiktaş maç sonucu: 0-5

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş, 2024 Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaştı. İki dev takım, 18. Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele etti. Beşiktaş, Giro Immobile'nin ilk dakikada attığı golle maça adeta 1-0 önde başladı. Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda, Svensson'un golüyle Beşiktaş 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. Ardından Immobile bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0'a getirdi. Rafa Silva'nın golü geldi, Mustafa Hekimoğlu oyuna girdi ve skoru 5-0'a getirdi. Müsabaka 5-0 tamamlandı ve Beşiktaş, 18. Süper Kupa'nın sahibi oldu. Galatasaray-Beşiktaş maçına dair tüm detaylar haberimizde...

MAÇ BİTTİ!

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek 18. Süper Kupa'nın sahibi oldu. 

MUSTAFA HEKİMOĞLU'NDAN 5. GOL!

Beşiktaş'ın genç yıldızı Mustafa Hekimoğlu, sol taraftan ceza sahasına girdi ve skoru 5-0'a getiren golü attı.

RAFA SILVA'DAN KLAS GOL!

Rafa Sılva, ceza sahası içinden kaleye yakın bir mesafeden gelişine vurdu ve skoru 4-0'a getirdi. 

Haberin Devamı
NELSSON KIRMIZI KART!

Galatasaray'da Nelsson, 87. dakikada kırmızı kart gördü.

IMMOBILE FARKI 3'E ÇIKARDI!

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Immobile, penaltı vuruşunda topun başına geçti ve takımını Galatasaray'a karşı 3-0 öne geçiren golü attı. 

KÖHN SOLDAN ORTALADI!

Galatasaray, bu dakikalarda Beşiktaş kalesine baskı kurmaya çalışıyor. Soldan Köhn'le etkili geldi, ortasını yaptı. Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
RAFA SILVA VURDU!

Beşiktaş, Gedson'la etkili geldi. Sağa Rafa Silva'ya doğru gönderdi. Silva, vuruşunu yaptı, Muslera iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

FARK İKİYE ÇIKTI!

Beşiktaş'ta Svensson, ceza sahası içinde topu bir anda önünde budu. Vurdu ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi. 

BATSHUAYI VURDU, MERT!

Galatasaray'da Barış Alper ortaladı, Batshuayi'nin vuruşunda Mert Günok, gole izin vermedi. 

Haberin Devamı
COLLEY ARKA DİREKTE!

Beşiktaş, kullandığı korner sonrasında etkili oldu. Arka direkte Colley, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. İçeriye doğru çevirdiği topu Abdülkerim uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Dev mücadelede, ikinci yarının ilk düdüğü çaldı! 

İLK YARI BİTTİ!

Dev müsabakanın ilk yarısını Beşiktaş, Immobile'nin golüyle 1-0 önde noktaladı.

Haberin Devamı
IMMOBILE GELİŞİNE VURDU!

Sağdan Rafa Silva ortasını yaptı, Giro Immobile gelişine sert vurdu. Ancak top, üstten auta gitti. 

GALATASARAY BASKISI!

Sarı-Kırmızılı ekip, bu dakikalarda Beşiktaş kalesinde baskı kurdu. Siyah-Beyazlı ekip, hızlı ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışıyor. 

GALATASARAY'DAN TEHLİKE!

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile etkili geldi. Kerem topu, sağa doğru Ziyech'e bıraktı. Faslı oyuncu gelişine vurdu, savunma topu karşıladı.

Haberin Devamı
BİR KEZ DAHA İPTAL!

Galatasaray'da Icardi'nin ardından Kerem de fileleri havalandırdı. Kerem için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

GOL İPTAL!

Mauro Icardi'nin attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

SAVUNMA KARŞILADI!

Beşiktaş, Gedson Fernandes'le orta alanı hızlı geçti. Portekizli oyuncu, topu sola doğru Masuaku'ya aktardı. Soldan yapılan ortayı Galatasaray savunması karşıladı. 

MAÇ GOLLE BAŞLADI!

Galatasaray'da Nelsson'un yaptığı hata sonrasında topu kapan İtalyan golcü Immobile, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, henüz maçın ilk dakikasında 1-0 öne geçti. 

MAÇ BAŞLADI!

Süper Kupa mücadelesinde ilk düdük çaldı! 

'25. ŞAMPİYONLUK HEDEFİNİ ÇİZDİK!'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk şu ifadeleri kullandı:

"Geçen seneki şampiyonluk çok önemliydi, değerliydi. Maç bittikten sonra 25. şampiyonluk hedefini çizdik. Bu doğrultuda çalıştık. Takım olarak, psikolojik olarak hazırız. Bu maçı da, kupayı da önemsiyoruz. Çok önemli bir camiaya karşı oynuyoruz. İki takım da kazanmak istiyor. Güzel bir ortam bizi bekliyor. Güzel bir atmosfer var. İnşallah güzel bir maç olur.

Çok iyi oyuncularımız var. Kampı da çok iyi geçirdiler. Kampı birlikte geçirmek de çok önemli. Birçok oyuncumuz bizimle birlikteydi. İyi bir kamp geçirdik. Zaten iyi bir kadromuz var. İnşallah sona ererse bugün de transfer görüşmemiz var. Çok önemli oyuncular kadromuza katıyoruz. Dönen oyuncular var. Karşımızda da önemli transferlere imza atmış bir takım var. Hücum anlamında güçlü bir takım. Hiçbir takıma karşı savunma önlemi almadık, hep kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık. Genel olarak baktığınızda iyi bir kadro. Zor bir maç. Ama maçı en doğru şekilde bitirmek istiyoruz."

'ATMOSFER HARİKA!'

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst maç önü görüşleri şu şekilde: 

"Zor ama güzel bir maçla başlıyoruz. Benim ilk rekabetçi maçım. Güzel bir meydan okuma hepimiz için. Stadyum dolu. Atmosfer harika. Futbolcular da bundan keyif alacaklardır. Biz de maçta elimizden geldiğince rekabetçi olacağız.

Hepimiz burada olmaktan dolayı mutluyuz. Ben de Beşiktaş'ta olmaktan dolayı mutluyum. Gelenler de öyle. Hepsi tecrübeli oyuncular. Güçlü bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. 5 haftadır birlikteyiz ama birlikte oynadığımız her maç başka bir birliktelik fırsatı sağlıyor." 

11'LER BELLİ OLDU!

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile.

VAR hakemi belli oldu

Bu akşam oynanacak Galatasaray ve Beşiktaş arasında Süper Kupa Finali'nin VAR hakemi Mustafa İlker Çoşkun oldu

Süper Kupa bilet fiyatları

Turkcell Süper Kupa 2024 maçının bilet fiyatları kale arkaları 600 TL, Doğu-Batı tribünleri 1200 TL olarak belirlendi. Tribün dağılımı kura çekimi sonrası Galatasaraylı taraftarlar Batı ve Güney, Beşiktaşlı taraftarlar Doğu ve Kuzey Tribünlerinde yer alacak.

Kartal'dan çok önemli takviyeler

Beşiktaş, birinci transfer ve tescil döneminde şu ana kadar 4 futbolcuyu kadrosuna kattı. Geçen sezon transfer ettiği oyunculardan istediği verimi alamayan ve kadro istikrarı yakalamakta zorlanan siyah-beyazlılar, bu kez ince eleyip sık dokuyor. Savunmayı Brezilyalı futbolcu Gabriel Paulista ile kuvvetlendiren "Kara Kartal", 10 numara bölgesindeki boşluğu ise Portekizli oyuncu Rafa Silva ile doldurdu. Geçen sezon gol yollarında beklentileri karşılayamayan Beşiktaş, altın ayakkabı sahibi İtalyan santrfor Ciro Immobile'yi kadrosuna katarak hücum hattını güçlendirdi. Siyah-beyazlı ekip, tek yerli transferini ise sağ kanat oyuncusu Can Keleş'i renklerine bağlayarak gerçekleştirdi.

Şampiyon kadroyu korudu

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste şampiyonluğa ulaşan kadrodaki önemli futbolcularını ekipte tuttu. Geçen sezon kadroda yer alan Tete, Tanguy Ndombele, Carlos Vinicius ve Serge Aurier ile yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, 2 önemli oyuncuyu ise ekibe dahil etti. Fenerbahçe'de 41 resmi müsabakada 24 gol atan Belçikalı santrfor Michy Batshuayi transfer eden sarı-kırmızılı kulüp, 21 yaşında olmasına rağmen Danimarka'nın Kopenhag takımında altyapı karşılaşmaları dahil 138 maça çıkan sağ bek Elias Jelert'i de kadrosuna kattı.

Derbi öncesinde eksikler var

Beşiktaş, Galatasaray ile bugün oynayacağı Turkcell Süper Kupa maçının hazırlıklarını tamamladı. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, pas çalışmasıyla başladı. Sakatlıkları bulunan Emrecan Uzunhan ile Emrecan Terzi, antrenmana katılmadı. Bakhtiyor Zaynutdinov ise takımdan ayrı çalıştı. Bu oyuncular, zorlu maçta forma giyemeyecek.

Mauro Icardi'den 4 maçta 3 gol

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Beşiktaş’a karşı oynadığı 4 derbinin 3’ünde rakip fileleri havalandırırdı. Icardi bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı.

Jelert forma giyemeyecek

Galatasaray’a transfer olduktan sonra sadece tek idmana çıkan ve ağrıları olduğu belirtilen Jelert, Süper Kupa’da forma giyemeyecek. Sağ bekte yine Kaan’ın oynaması bekleniyor.

Süper Kupa'ya yabancı değil!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde bugüne kadar 3 Süper Lig, 1’er de Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Buruk, Beşiktaş’ı yenip kariyerinde 2. kez Süper Kupa’yı kazanmak istiyor.

İlk kupa Beşiktaş'ın

Süper Kupa 2006 yılında ilk kez oynanırken, Beşiktaş kupayı müzesine götüren takım oldu. Siyah-beyazlı takım, 30 Temmuz 2006'da Almanya'da oynanan maçta Galatasaray'a 1-0 üstünlük kurarak kupayı aldı.

En çok Galatasaray kazandı

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok Galatasaray kazandı. Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen, sonraki süreçte 7 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray; 2008, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2024'te Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Beşiktaş ise 2006 ve 2022'de şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un 3'er kez kazandığı kupayı, Konyaspor ve Akhisarspor ise 1'er kez havaya kaldırdı.

Süper Kupa: Galatasaray-Beşiktaş muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Zaha, Mertens, Icardi

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

Süper Kupa: Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? GS-BJK Süper Kupa maçı şifresiz kanalda mı?

Bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak ve saat 20:45'te başlayacak Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa maçı ATV'den şifresiz olarak canlı yayınlanacak. Süper Kupa'nın canlı anlatımı haberimizde, tüm detayları anbean fanatik.com.tr'de olacak.

BİR KEZ DAHA İPTAL!

Galatasaray'da Icardi'nin ardından Kerem de fileleri havalandırdı. Kerem için ofsayt bayrağı havaya kalktı. 

RAFA SILVA'DAN KLAS GOL!

Rafa Silva, ceza sahası içinden kaleye yakın bir mesafeden klas bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve skor 4-0 oldu. 

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. 1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Beşiktaş'ı 8 kez karşı karşıya getirdi. Altısı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yapılan karşılaşmalarda Galatasaray 4, Beşiktaş ise 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı.

YORUM YAZ