İlkay Gündoğan İstanbul'a geldi! Ayağının tozuyla açıklama yaptı: Süper Lig'e transferim...

Süper Lig'de ilk haftanın başlamasına günler kala, tüm gözler transfer görüşmelerine çevrilmiş durumda. Orta sahayı takviye etmek isteyen Fenerbahçe'nin sürpriz bir isimle göürştüğü ortaya çıktı. Gabriel Sara'yı transfer ederek taraftarına moral veren Galatasaray'da da transfer bitmedi ve yönetim, yıldız isimlerin peşinde. Rafa Silva ve Ciro Immobile transferleriyle taraftarını heyecanlandıran Beşiktaş ve Abdullah Avcı ile yeniden zirveye oynamak isteyen Trabzonspor'da da sıcak saatler yaşanıyor. Ayrıca Barcelona'nın yıldızı İlkay Gündoğan, büyük bir sürpriz yapıp İstanbul devine imza atabilir. Bu transferle alakalı yeni gelişmeler yaşandı. İşte Trendyol Süper Lig'den son dakika transfer haberleri...

MOURINHO, MATIC'İ İSTİYOR

Orta saha transferi için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de sürpriz bir isim gündeme geldi. Foot Mercato'nun haberine göre; Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lyon'da forma giyen eski oyuncusu Nemanja Matic'i takımda görmek istediğini yönetime iletti.

İLKAY İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesinin ilk sıralarında yer alan isimlerin başında Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan geliyor. Katalan devindeki geleceği henüz belli olmayan yıldız oyuncunun bugün İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.

Kariyerini La Liga ekibi Barcelona'da sürdüren İlkay Gündoğan, İstanbul'a geldi. Havalimanında soruları yanıtlayan 33 yaşındaki futbolcu, şu an Türkiye'ye transfer olma ihtimalinin olmadığını söyledi. İlkay Gündoğan, "Yok öyle bir şey. Reklam çekimi için geldim" ifadelerini kullandı.

"BU YAZ KESİN OLMAZ"
Tecrübeli futbolcu, bir gün Galatasaray forması giyecek misin şeklinde gelen soruya ise, "Bir gün olabilir ama bu yaz olmaz. Bu yaz kesin olmaz" diye cevap verdi.

"FENERBAHÇE İNŞALLAH ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNAR"
Fenerbahçe'yi de takip ettiğini belirten İlkay, "Takip ediyorum. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçları vardı. İnşallah ikinci maçı alırlar ve Şampiyonlar Ligi'nde oynarlar" sözlerini sarf etti.

"DAHA DA İLERLEYEBİLİRDİLER"
A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki performansını yorumlayan 33 yaşındaki orta saha, "Güzel hoşuma gitti. Hatta Amerika'da Arda ile buluşmuştuk. Konuştuk biraz. Daha da ilerleyebilirlerdi ama bizim gibi Almanya gibi nasip değilmiş" dedi.

"ÇOK KARAKTERLİ BİR ÇOCUK"
Arda Güler ile karşılıklı oynayacaklarını hatırlatan İlkay, "Kendisini çok severim. Çok da karakterli bir çocuk. İnşallah önü açık olur daha da iyi yerlere gelir. Zaten Real Madrid gibi çok büyük bir takımda. Karşılıklı oynayacağız biz de çok iddialıyız" şeklinde konuştu.

Tecrübeli futbolcu sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Şimdilik olduğum yerde çok mutluyum. Nasip kısmet her şey olabilir. Türkiye'yi çok seviyorum. Ailem burada yaşıyor. Tabii ki ailemi daha çok görmek isterim."

BEŞİKTAŞ'TAN KARSDORP'A TEKLİF

Beşiktaş, Süper Kupa finalinin ardından yeniden transfere yöneldi. İtalyan La Gazzetta Dello Sport'ta yer alan habere göre; Roma'nın takımdan göndermek istediği Rick Karsdorp'a siyah-beyazlılar talip oldu. Öyle ki oyuncuyu ikna etmek için teklifi yükselttiler.

Haberin Devamı
İNGİLİZLER DUYURDU: ZAHA İÇİN SÜRPRİZ TEKLİF

Galatasaray'ın geçen sezon başında renklerine bağladığı Wilfried Zaha, Teknik Direktör Okan Buruk'un başını ağrıtan oyuncular arasında yer alıyor. İngiliz basını Fildişi yıldızla ilgili 'Özel' ibaresinin yer aldığı bir haber yayınladı.

Daily Telegraph'ta yer alan habere göre; Crystal Palace, Galatasaray'a Wilfried Zaha'yı kiralamak için teklif yaptı. İngiliz ekibi yıldız oyuncuyu maaşının karşılanması halinde kiralık olarak kadrosuna katacak.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi; "31 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz yaz Palace'tan ayrılıp Türk kulübüyle kârlı bir anlaşma imzalamıştı. 12 ay sonra her iki taraf da Zaha'nın bu yaz yeni seçenekler arayabileceği ve Premier Lig'in olası bir hedef olduğu konusunda anlaştı. Zaha'nın yüksek maaşı, oyuncunun maaş maliyetinin bir kısmını karşılamak için yaklaşık 9 milyon sterlinlik bir kiralama ücreti isteyen Galatasaray için dikkate alınması gereken bir husus."

GALATASARAY'DA SOLA YENİ ADAY

SOLA ASİST KRALI: LEIF DAVIS

Derrick Köhn'ün satılması halinde yeni hamle için temaslar hızlandırılacak. Gündemdeki isimlerden biri Leif Davis. Ipswich Town'da oynayan sol bek için ilk temas kuruldu. 24 yaşındaki futbolcunun durumu soruldu.

Son iki sezonda 86 karşılaşmaya çıkarak çok istikrarlı bir dönem geçiren yıldız futbolcu, 5 gol kaydedip 35 de asist üreterek kalitesini ispatladı ve birçok beki kıskandırdı.

UZATMAK İSTEMİYOR

Galatasaray daha önce Gabriel Sara'yı aldığı Championship'ten bu kez de Laif Davis'i alarak kadrosunu güçlendirmek istiyor. Kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek İngiliz oyuncunun opsiyon maddesi var. Ancak bunu kulüp kullanmak istese de Davis bu düşünceye sıcak değil. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kozu ile bir transferi daha bitirmeye çalışacağı öğrenildi.

MOURINHO, BARCELONA'YI NASIL İKNA EDECEĞİNİ BULDU?

Barcelona'da yayın yapan El Nacional'in haberine göre; Fenerbahçe, İlkay Gündoğan'ı kadrosuna katmak istiyor.

Habere göre; Jose Mourinho, Katalan kulübünün Finansal Fair Play kapsamında oyuncu satışı ihtiyacı duymasından faydalanarak İlkay'ı transfer etmek istiyor. Barcelona'daki ilk yılında başarılı bir performans sergileyen Türk asıllı Alman Milli futbolcunun, birkaç ay sonra 34 yaşına gireceği ve mevkisinde alternatifi bulunmasından dolayı satılabileceği vurgulandı.

Haberin Devamı
GALATASARAY ALAMAMADI, FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ

Şampiyonlar Ligi'nde yer almak isteyen sarı-lacivertli yönetim, listesindeki oyuncularla tekrar iletişime geçerek görüşmelerde vites artırdı. Listesinin ilk sırasında olan Sofyan Amrabat için Fiorentina'nın 15 milyon Euro bonservis talep etmesi, oyuncunun da yıllık 5 milyon Euro'luk maaş beklentisi ve Manchester United'a gitme planları pazarlıkları yavaşlatmıştı.

Fenerbahçeli kurmaylar, bunun üzerine rotasını Burnley'den Sander Berge'ye çevirdi. Norveçli futbolcunun olumlu yaklaşımıyla görüşmeler sıklaştırıldı ve bu transfer için 15 milyon Euro gözden çıkarıldı.

ZENİT, WENDEL'DE YÜKSEK UÇUYOR

Listenin üçüncü sırasında ise Galatasaray'ın da çok istediği Wendel var… Zenit forması giyen Brezilyalı orta saha ile sarı-lacivertli kulübün temasa geçerek pazarlıkları başlatacağı öğrenildi. Başkan Ali Koç'un, Rus kulübüyle arasının çok yakın olduğu da biliniyor.

YORUM YAZ