Cristiano Ronaldo'nun kariyerinde bir ilk! Fransa yarı finalde! (ÖZET) Portekiz-Fransa maç sonucu: 0-0 (Penaltılar: 3-5)

EURO 2024 çeyrek finalinde Cristiano Ronaldo'lu Portekiz ile Kylian Mbappe'li Fransa kozlarını paylaştı. Volkspark Stadı'nda oynanan maçın normal süresi ve uzatma dakikalarında eşitlik bozulmazken kazananı penaltılar belirledi. Rakibine 5-3 üstünlük kuran Fransa, yarı finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Cristiano Ronaldo'nun kariyerinde bir ilk! Fransa yarı finalde! (ÖZET) Portekiz-Fransa maç sonucu: 0-0 (Penaltılar: 3-5)
Ronaldo'dan buruk veda! Kariyerinde bir ilk...

Cristiano Ronaldo'lu Portekiz EURO 2024'e çeyrek finalde veda ederken 39 yaşındaki yıldız, turnuvayı gol atamadan tamamladı. Ronaldo, kariyerinde ilk kez bir büyük turnuvayı gol atamadan tamamladı.

Penaltılarda kazanan Fransa!

Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren Portekiz-Fransa maçında kazananı penaltılar belirledi. Seri penaltı atışlarında rakibini 5-3 mağlup eden Fransa, yarı finalde İspanya'nın rakibi oldu. Fransa'da Dembele, Fofana, Kounde, Barcelona ve Hernandez gole çevirdi. Portekiz'de Ronaldı, Bernardo Silva ve Mendes hata yapmazken Joao Felix direğe takılan isim oldu.

Kazananı penaltılar belirleyecek

120 dakikada gol sesi çıkmadı. Yarı finale yükselen takım, seri penaltı atışları sonrası belli olacak.

Haberin Devamı

Conceiçao'nun ortasına hareketlenen Felix'in sol çaprazdan yaptığı kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

İlk uzatma devresinde taraflar eşitliği bozamadı. 0-0'lık beraberlik devam ediyor.

Portekiz çok net bir fırsattan yararlanamadı. Fransa savunmasının açık verdiği pozisyonda Leao, kaleye çok yakın mesafede fırsatı yakaladı ancak istediği vuruşu yapamadı.

Haberin Devamı
90 dakikada eşitlik bozulmadı

90 dakikalık bölüm 0-0'lık eşitlikle tamamladı. 15'er dakikadan iki uzatma devresi oynanacak.

Dembele'nin pasında kaleyi tam karşıdan gören bir açıdan topla buluşan Mbappe'nin şutunda top kaleci Diogo Costa'da kaldı.

Etkili gelen Fransa, bir kez daha gole çok yaklaştı. Dembele, ceza sahasının sağında kontrol ettiği topu Pepe ve Mendes'in arasından Camavinga'ya aktardı. Yıldız oyuncunun çaprazdan attığı şutta top auta çıktı.

Haberin Devamı

Fransa gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kolo Muani, kaleci Diogo Costa ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu attı. Ruben Diaz, hayati bir müdahale yaparak topa dokunmayı başardı.

İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı ve devre 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Sol kulvarı çok etkili kullanan Kylian Mbappe'nin içeri çevirdiği topta kaleci Diogo Costa son anda müdahaleyi yaptı.

Haberin Devamı

Bruno Fernandes'in uzak mesafeden attığı sert şutta top direğin yanından az farkla auta çıktı.

İspanya'nın rakibi belli oluyor

İngiliz hakem Michael Oliver ilk düdüğü çaldı ve Portekiz-Fransa maçı başladı. Volkspark Stadı'ndaki dev maçı kazanan taraf, İspanya ile yarı finalde kozlarını paylaşacak.

Portekiz-Fransa ilk 11'ler:

Portekiz: Diogo Costa; Cancelo, Dias, Pepe, Mendes; Vitinha, Palhinha; Bernardo, Fernandes, Leao; Cristiano Ronaldo

Fransa: Maignan; Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez; Tchouameni, Kante, Camavinga; Griezmann; Kolo Muani, Mbappe

Haberin Devamı
Rekabette üstünlük Fransa'da

Portekiz ile Fransa, 29. kez kozlarını paylaşacak. İki ülke arasında daha önce oynanan 28 müsabakada Fransa'nın üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu maçlarda Fransa 19 galibiyet elde ederken, Portekiz 6 kez kazandı ve 3 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Fransa'nın 52 golüne Portekiz 31 golle cevap verebildi.

Portekiz-Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Bu akşam Volkspark Stadı'nda oynanacak ve saat 22:00'de başlayacak Portekiz-Fransa maçı TRT 1'den naklen yayınlanacak. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yöneteceği karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları fanatik.com.tr'de olacak.

Fransa çeyrek finale nasıl geldi?

Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele ederek başlayan Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, söz konusu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Fransa, son 16 turunda ise Belçika'yı 1-0 mağlup ederek adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Portekiz çeyrek finale nasıl geldi?

Türkiye ile birlikte F Grubu'nda yer alan Portekiz ise 2 galibiyet ve 1 yenilgi sonucunda 6 puanla grubu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Portekiz, üç maçta 5 gol atıp kalesinde 3 gol gördü. Portekiz, son 16 turunda Slovenya'yı penaltılarla geçti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde Portekiz ile Fransa, karşı karşıya gelecek. Turu geçen ekip, Almanya'yı deviren İspanya ile yarı finalde karşılaşacak.​​​​​​

YORUM YAZ