EURO 2024: Portekiz, 3 puanı 90+2'de kaptı! (ÖZET) Portekiz-Çekya maç sonucu: 2-1

A Milli Takımımızın yer aldığı F Grubu'nda Portekiz, geriye düştüğü maçta Çekya'yı 90+2. dakikada Francisco Conceiçao'nun attığı golle 2-1 mağlup etti. Cristiano Ronaldo ve Pepe'nin tarihe geçtiği maçı zor da olsa kazanan Portekiz, Ay Yıldızlı ekibimiz ile birlikte F Grubu'na 3 puanla başlayan taraf oldu.

EURO 2024: Portekiz, 3 puanı 90+2'de kaptı! (ÖZET) Portekiz-Çekya maç sonucu: 2-1
PORTEKİZ 3 PUANI 90+2'DE KAPTI!

EURO 2024 F Grubu'nda Portekiz ile Çekya'yı karşı karşıya getiren 90 dakika büyük bir heyecana sahne oldu. Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz, 90+2. dakikada Francisco Conceiçao'nun golüyle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve başlangıcı 3 puanla yaptı.

RONALDO'NUN DURMAYA NİYETİ YOK!

Portekiz'in süperstarı Cristiano Ronaldo bir rekor daha kırdı. Ronaldo, EURO 2024'le birlikte 6 Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen ilk oyuncu oldu.

 

PEPE TARİHE GEÇTİ!

Çek Cumhuriyeti maçına ilk 11 çıkan ve 90 dakika sahada kalan Pepe, (41 yaş 113 gün), Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu olup adını tarihe yazdıran bir diğer isim oldu.

Haberin Devamı
GOL VAR'A TAKILDI!

Portekiz'in Jota ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası Cristiano Ronaldo ofsayt olduğu için iptal edildi.

KENDİ KALESİNE ATTI!

Portekiz beraberlik golünü buldu. Vitinha'nın ortasına iyi yükselen Nuno Mendes'in yaptığı kafa vuruşunda Çekya kalecisi Jindrich Stanek'ten seken top Robin Hranac'a çarptı ve ağlara gitti.

SKOR PERDESİNİ PROVOD AÇTI

Vladimir Coufal'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top sol kanada gitti. Atağı devam ettiren David Doudera'nın ortasında ters tarafa açılan top Lukas Provod'un önünde kaldı. Çek oyuncu, düzgün bir vuruşla Diogo Costa'yı avladı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

 

Haberin Devamı
İLK YARIDA GOL YOK!

İlk yarıda eşitlik bozulmadı ve 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Ruben Dias'in sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutta son anda Pavel Sulc'un kayarak yaptığı müdahale ile top kornere çıktı.

Rafael Leao'nun sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Cristiano Ronaldo'nun kafa vuruşu yandan auta gitti.

Haberin Devamı

Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Vitinha'nın ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Tomas Soucek kafa vuruşuyla topu uzaklaştırdı.

Patrik Schick'in pasında topla buluşan Pavel Sulc'un sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Ruben Dias'ın müdahalesi sonrası top Pavel Sulc'un eline çarptı ve hakem Marco Guida serbest vuruşu verdi.

MAÇ BAŞLADI

A Milli Takımımızın Gürcistan galibiyetiyle başladığı F Grubu'nun diğer maçı başladı. Portekiz ile Çekya, 3 puan için kozlarını paylaşıyor.

Haberin Devamı
Roberto Martinez: 'Batıl inancım yok!'

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez'e, maç öncesi düzenlediği basın toplantısında herhangi bir batıl inanca/toteme sahip olup olmadığı soruldu.

Tecrübeli teknik adam ise, "Yok. Sıkıcı bir cevap olacak ama hiç yok. Batıl inançlarla işim olmaz" sözlerini sarf etti.

Soucek: 'Bize şans getireceğine inanıyorum'

Çekya Millî Takımı kaptanı Tomas Soucek, maç öncesi düzenlediği basın toplantısında Karel Poborsky'ye selam göndermeyi ihmal etmedi. West Ham'ın orta sahası, "Karel'i bir dakika önce gördüm, bize şans getireceğine inanıyorum. Onun [EURO 96'da] attığı gol Antonín Panenk'in penaltısıyla kıyaslanabilir. Nesiller boyu hatırlanacak bir anı. Benzer bir şeyi burada başarmak muhteşem olurdu" dedi.

 

Gözler Cristiano Ronaldo'da

Karel Poborsky'nin sözlerinin ardından gözler kritik maç öncesinde Cristiano Ronaldo'ya çevrildi. Geçtiğimiz sezon Suudi Pro Lig kulübü Al Nassr'da 50 gol atan 39 yaşındaki futbolcunun EURO 2024 performansı merak ediliyor.

Haberin Devamı
Karel Poborsky: 'Ronaldo en zayıf halka!'

Portekiz - Çekya maçı öncesinde Çekya Millî Takımı'nın efsanesi olan Karel Poborsky'nin açıklamaları gündem oldu. Cristiano Ronaldo'nun ilk 11'de oynamasının kendileri için avantaj getireceğini söyleyen eski futbolcu, "Uzun zamandır Ronaldo'nun en zayıf halkalarından biri olacağını söylüyorum. Her iki takımın taraftarları da onun için çıldıracak ama bu yaşta oyun kurma ve pres yapma konusunda genç takım arkadaşları kadar iyi değil. Bu yüzden takımımız onun ilk 11'de başlamasını tercih eder" ifadelerini kullandı.

Muhtemel 11'ler

Leipzig Stadyumu'nda oynanacak kritik maçta muhtemel 11'ler şu şekilde:

Portekiz: Diogo Costa, Cancelo, Pepe, Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Palhinha, Vitinha, Bernardo Silva, Leao, Cristiano Ronaldo.

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Jurasek, Soucek, Barak, Provod, Kuchta, Schick.

Portekiz - Çekya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

F Grubu'nun ilk hafta mücadelesinde Portekiz ile Çekya bu akşam karşı karşıya gelecek. Leipzig Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 22.00'de başlayacak. İtalyan hakem Marco Guida'nın yönetecek maç TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

SAHNE CONCEICAO'NUN!

Sol kanattan etkili gelen Neto'nun içeri çevirdiği topu Çekya savunması uzaklaştıramadı. Çapraz pozisyonda boşta kalan topa sert bir vuruş yapan Conceiçao, takımını öne geçiren isim oldu.

F Grubu'nda büyük heyecan

Türkiye'nin de yer aldığı EURO 2024 F Grubu'nda ilk hafta heyecanı başladı. Zengin kadrosu ile turnuvanın favorilerinden olan Portekiz, Çekya ile karşı karşıya geliyor.

YORUM YAZ