(ÖZET) TÜRKİYE EURO 2024'TE SON 16'DA! Türkiye - Çekya maçı sonucu: 2-1

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçı Ay-Yıldızlılar 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Türkiye, EURO 2024'te adını son 16'ya yazdırdı ve Avusturya ile eşleşti.

TÜRKİYE SON 16'DA

Volkspark Stadyumu'nda oynanan maçı Ay-Yıldızlılar 2-1'lik skrola kazandı. A Milli Takımı'nın gollerini 51'de Hakan Çalhanoğlu ve 90+4'de Cenk Tosun attı. Çekya'nın golünü ise 66'da Soucek kaydetti. Bu sonucun ardından Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16'ya yükseldi ve Avusturya ile eşleşti.

CENK TOSUN SAHNEYE ÇIKTI

A Milli Futbol Takımı'nı rahatlatan gol geldi. Cenk Tosun'un sert şutunda top ağlarla buluştu. A Milli Futbol Takımı skoru 2-1'e getirdi.

ARDA VE KENAN OYUNDAN ÇIKTI

A Milli Takım'da Arda Güler ve Kenan Yıldız oyundan çıktı, Cenk Tosun ve Kerem Aktürkoğlu oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
SKOR EŞİTLENDİ

Ceza sahasında oluşan karambolde Mert Günok yerde kaldı. Mert Günok yerdeyken kale ağzında Samet Akaydin topu çizgiden çıkardı. Dönen topa Soucek vurdu ve top ağlara gitti.

Hakan Çalhanoğlu bu pozisyon sonrası itirazdan sarı kartla cezalandırıldı. Çalhanoğlu, sonraki maçta cezalı konuma düştü.

TEKLİKELİ POZİSYON

Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Çekya'da Provod ortayı yaptı, arka direkte bulunan Krejci yakın mesafeden kafayı vurdu, kaleci Mert Günok'un kurtarışının ardından Okay Yokuşlu topu uzaklaştırdı.

KALECİ SAKATLANDI

Çekya'da sakatlık yaşayıp maça devam edemeyen kaleci Stanek, yerini Kovar'a bıraktı. Aynı zamanda Chytil ve Hlozek oyundan çıktı, Kuchta ve Chory girdi.

Haberin Devamı
HAKAN ATTI, A MİLLİ TAKIM ÖNE GEÇTİ

Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası içi sol çaprazından sert şutunda top ağlarla buluştu. Bu golün ardından A Milli Futbol Takımı 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısı başladı. Kaan Ayhan, ikinci yarının başında Salih Özcan'ın yerine oyuna girdi.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Haberin Devamı
MERT GÜNOK'TAN KRİTİK KURTARIŞ

Çekya atağında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Jurasek, kaleci Mert Günok'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağıyla vuruşunu yaptı, Mert Günok topu çıkardı.

KENAN YILDIZ'A SARI KART

Milli Takım'da Kenan Yıldız, rakibine yaptığı hamle sonrası sarı kartla cezalandırıldı. Maçın hakemi Kovacs, Kenan Yıldız'a uyarıda bulundu.

SCHICK İTİRAZ ETTİ, KARTI GÖRDÜ

Çekya'da yedek kulübesinde bekleyen Patrik Schick, maçın hakemine şiddetli itirazda bulundu. Kovacs, Patrik Schick'e sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı
SALİH SARI KART GÖRDÜ

Hızlı atağa çıkan Chytil'i Salih Özcan formasından çekerek durdurdu. Maçın hakemi Kovacs, Salih Özcan'a sarı kart gösterdi.

SAMET GOLE YAKLAŞTI

Sol kanattan kazılan kornerde Arda Güler ortasını açtı, ön direğe hareketlenen Samet Akaydin sert bir kafa vuruşu yaptı, top az farkla auta gitti.

ARDA GÜLER'DEN VOLE

A Milli Takımı'nın atağında Kenan Yıldız sol kanattan ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı, top savunmaya takıldı. Daha sonra sol kanattan gelen ortaya Arda Güler ön direkte voleyi vurdu, yakın mesafeden savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı
ÇEKYA 10 KİŞİ KALDI

Çekya 10 kişi kaldı! Barak, orta sahada Salih Özcan'a yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı.

ARDA GÜLER UZAKTAN DENEDİ

Hızlı gelişen atakta Çekya yarı sahasına geçen A Milli Takım'da Arda Güler ceza sahası dışından sert vurdu, top yandan auta gitti.

BARAK'A SARI KART

Çekya'da Barak, Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

KENAN YILDIZ'DAN SERT ŞUT

A Milli Takım'ın atağında sol kanattan ceza sahasına giren Kenan Yıldız sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı, Coufal'a çarpan top kornere çıktı.

MERT GÜNOK ÇIKARDI

Çekya'nın atağında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Provod sol ayağıyla sert vurdu, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı.

MONTELLA'DAN KADRO AÇIKLAMASI

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Montella maçla ilgili, "Tekrar mükemmel bir seyirci var. Onlara bir mutluluk vermek için ekstra motivasyonumuz var. Çok fazla düşünmeden, hesap yapmadan ikinciliği garantilemek için, galibiyet için hazırlandık." dedi.

Vincenzo Montella ayrıca, "8 günde 3 maç oynadığınız durumlarda değişiklikler gerekiyor. Bazı futbolcularımız 3-4 günde bir maç oynamaya alışık değil. Dolayısıyla kadroda bu tarz değişiklikler yapmak zorunda kalıyorsunuz." yorumunu yaptı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Türkiye: Mert Günok, Merih Demiral, Samet Akaydin, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Coufal, Barak, Chytil, Provod, Jurasek, Krejci, Hlozek, Soucek

Taraftarlarımız, maç havasına girmeye başladı
Derrick Köhn'den A Milli Takım kampına ziyaret

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında bu akşam TSİ 22.00'de Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu'nda Çekya ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka öncesi Galatasaray'ın Gana asıllı Alman sol beki Derrick Köhn, A Milli Takım'ın Hamburg'da kamp yaptığı oteli ziyaret ederek sarı-kırmızılı takım arkadaşlarına başarılar diledi. 25 yaşındaki futbolcu, ziyaretin ardından, "Başarılar kardeşlerim" notuyla sosyal medya hesabından Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan ile beraber bir fotoğraf paylaştı.

Çekler, 2008 ve 2016'daki maçları unutamıyor!

A Milli Futbol Takımımız bu akşam EURO 2024’te yolumuza devam edebilmemiz için hayati önemde olan maçta Çekya ile karşılaşıyor. Ay-yıldızlar, Çekler ile daha önce Avrupa Şampiyonası’ndaki karşılaşmalardan sahadan hep mutlu ayrılmıştı. Aynı anda bu Çek tarafı için ise iki büyük yıkım anlamına geliyor. Çek basını bu akşamki Türkiye maçına ‘İntikam’ olarak bakıyor.

HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Türkiye-Çekya muhtemel 11'ler:

Türkiye: Altay (Uğurcan), Mert Müldür, Samet, Kaan, Ferdi, İsmail, Hakan, Barış, Arda, Kenan, Cenk

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Soucek, Barak, Provod, Doudera, Chytil, Hlozek (Kuchta)

Türkiye-Çekya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Hamburg Imtech Arena'da oynanan Türkiye-Çekya maçı saat 22:00'de başladı. TRT 1'den şifresiz yayınlanan EURO 2024 Türkiye-Çekya maçı ile ilgili tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak.

Milli Takımımız beyaz forma ile sahada olacak
Milli Takımlar hesabından 'Maç günü' paylaşımı
Euro 2024'te rakibimiz belli oldu: İşte tüm ihtimaller

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan tavan yaptı. Bugün oynanacak E ve F Grubu maçlarının ardından Son 16 Turu eşleşmelerinin hepsi belli olacak.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan bir üst tura yükselirken, en iyi üçüncüler de Son 16 Turu'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

İHTİMALLERİ VE RAKİPLERİMİZİN KİMLER OLACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Milli Takımlar hesabından taraftarla çağrı
Çekya efsanesinden Arda Güler'e övgü

Çekya Millî Takımı'nın eski stoperi Martin Jiranek, EURO 2024 F Grubu üçüncü hafta mücadelesinde bu akşam oynanacak Çekya - Türkiye karşılaşması öncesinde Fanatik'e konuştu.

Türkiye'nin en etkili oyuncularının sorulması üzerine ise Jinarek, "Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler" yanıtını verdi. Eski Çekya stoperi, Arda Güler için parantez açarak, "Büyük oyuncu! Harika bir sol ayağı var. Türk futbolunun geleceği olacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Rakamlarla Türkiye-Çekya maçları
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Yürekten inanıyoruz

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticiler, basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Büyükekşi, “Milli Takımımız’da uyum üst düzeyde. Onlara güveniyor, Çekya maçını da kazanacaklarına yürekten inanıyoruz. Turnuvanın en iyi taraftarına sahibiz. Dortmund’u Kırmızı Beyaz’a boyadık, şimdi sıra Hamburg’da. Montella ve oyuncularımız arasında son derece iyi bir iletişim var. Aksi bir hava yaratanlara hep birlikte gülüp geçiyoruz. Arda Güler ve Montella da aynı şekilde” diye konuştu.

Hamburg'da Türkiye zamanı

F Grubu’ndaki ilk iki karşılaşmasını Dortmund’da oynayan A Milli Takımımız’a büyük destek vardı. Ay-Yıldızlılar’ın hem maçları öncesinde hem de BVB stadında süper bir atmosfer yaratılmıştı. Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği coşkuya, bu kez Hamburg tanıklık edecek. Milliler, Çekya maçını 61 bin kişilik Volksparkstadion’da oynayacak. Yine maçtan önce stada doğru, dev bir yürüyüş yapılacak ve tribünde çoğunluk bizde olacak.

Hasek: Arda Güler'i boş bırakamayız

Çekya Teknik Direktörü Ivan Hasek, “Türkiye kaliteli bir takım. Arda Güler de, şampiyonanın en yetenekli gençlerinden. Real Madrid’de oynuyor ve sol ayağı çok kuvvetli. Ona boş alan bırakırsak, gol atabilir. Schick ise sakatlığı sebebiyle iki gün antrenman yapamadı. Maç günü durumuna bakacağız” dedi.

Hakan Çalhanoğlu: Sadece Milli Takım

Kaptanımız Hakan Çalhanoğlu, adının transferde Bayern Münih’le anılması sonrası, “Inter’de çok mutluyum. Şu anda bütün konsantrasyonum Milli Takımımız’ın başarısı üzerine. Tek düşündüğüm şey ülkemizin insanlarını mutlu etmek” diye konuştu.

2024’te tek galibiyet var

Ay-Yıldızlılar, 2024 yılındaki 7. karşılaşmasına çıkacak. Bu sene 4 hazırlık maçında galibiyet alamadık, iki resmi sınavımızda 1 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadık. Tek zaferimizi, EURO 2024’teki ilk maçta 3-1’lik skorla Gürcistan karşısında elde ettik.

Arda Güler konusu

“30 yılı aşkın süredir baskı altındayım. Baskı bizim işimizin parçasıdır. Amacımız gruptan çıkmak. Arda Güler’in bir önceki maça çıkmasına ben karar vermedim, doktorumuz ve personelimiz karar verdi. Risk almadan oynayabileceği bir süre vardı ve o kadar oynadı. Arda’yı riske etmemek adına 2 gündür belli antrenmanları yapıyor. Yarın (bugün) oynamazsa, sağlık sebebiyle olur. Üç tane bize garanti veren kalecimiz var. Savunma konusunda ise ilerideki oyuncularımız defansif görevlerini daha iyi yaparsa, savunmacılar da daha rahat oynar. Bu konuda çalıştık.”

Vincenzo Montella: Sahada cevabımızı vereceğiz

A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Vincenzo Montella, Çekya maçı öncesi şunları söyledi: “Öncelikle oyuncularımın benim düşünce şeklimi paylaşmalarını istiyorum. Eleştiri her zaman olur. Ama adil olmayan eleştiriler bizi eğlendiriyor, hırslandırıyor. Tek vücut olduk, motiveyiz, her şey bizim elimizde. Sadece önemli olan bizim maçımız. Sahada cevabımızı vereceğiz ve son 10 aydır bunu yapıyoruz. Oyuncularımın başarılarını tekrar etmeye gerek yok. Türkiye’nin başına geldiğimde endişem yoktu. Lider olarak elemelerden çıktık. Mücadele etmeye hazırız ve taraftarlarımızın yüzde 99.9’u bizi destekleyecektir. Bu takım Türkiye’yi temsil ediyor. Başka bir tane yok. Onları desteklemek gerekiyor.”

Abdülkerim cezalı

Portekiz maçında gördüğü kartla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı, kritik maçta oynayamayacak. Arda Güler’in ise ilk 11’de olması bekleniyor.

Beraberlik yetiyor

3-1'lik Gürcistan galibiyetiyle EURO 2024'e başlayan Ay Yıldızlılar, Portekiz'e ise 3-0 kaybetti. F Grubu’nda Ay-Yıldızlılar’ın ikinci sırayı garantilemesi için berabere kalması yeterli. Eğer grupta 2. olursak, son 16’daki rakibimiz D Grubu’nun lideri olacak. En iyi 4 üçüncüden biri olmamız halinde, B ya da C Grubu’nun liderlerinden biriyle karşılaşacağız.

A Milli Takımımız kader maçında

A Milli Takımımız, EURO 2024 F Grubu 3. maçında Çekya ile kader maçına çıkacak. Çekler’le daha önce 11 kez karşılaştık, 5 kez kazandık, 1 kez berabere kaldık ve 5 kez yenildik. Rakibimizi, tarih yazdığımız EURO 2008’deki son grup maçında 3-2 ve bir üst tur için yeterli olmayan EURO 2016’daki mücadelede 2-0 mağlup etmiştik.

YORUM YAZ