(ÖZET) TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE! Türkiye-Avusturya maçı sonucu: 2-1 | Bizim Çocuklar, Avusturya'yı yıktı ve Hollanda ile eşleşti

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. F Grubu'ndan ikinci çıkan Ay Yıldızlı ekibimiz, Avusturya engelini 2-1'lik skorla geçti ve adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı. A Milli Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi ise Hollanda oldu.

ÇEYREK FİNALDEYİZ!

Leipzig Stadyumu'nda oynanan maçı A Milli Futbol Takımımız Merih Demiral'ın golleri ile 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Ay Yıldızlılar, EURO 2024'te adını çeyrek finale yazdırdı ve Hollanda ile eşleşti. Avusturya ise turnuvaya veda etti.

MERT'TEN İNANILMAZ KURTARIŞ

Mert Günok'tan muhteşem kurtarış!  Prass'ın ortasında Baumgarter iyi yükselip kafayı vurdu ancak Mert Günok inanılmaz bir kurtarış yaptı.

FARK 1'E İNDİ

Avusturya farkı 1'e indirdi. Sağ taraftan kullanılan kornerde seken top Gregoritsch'in önünde kaldı. Gregoritsch sol ayağı ile topu ağlarla gönderdi: 1-2

Haberin Devamı
MERİH'TEN BİR GOL DAHA

Arda Güler'in kullandığı kornerde ceza sahası içinde bulunan Merih Demiral, topa iyi yükseldi ve kafayı vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu:0-2 

A MİLLİ TAKIM'DA DEĞİŞİKLİK

A Milli Takım'da İsmail Yüksek kenara geldi, Salih Özcan oyuna girdi.

MERT GÜNOK'TAN HARİKA KURTAIŞ

Posch'un pasında Arnautovic ceza sahası içerisinde Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Arnautovic sağ ayağıyla şutunu çekti, kaleci Mert Günok ayağıyla harika bir kurtarış yaparak topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Müsabakanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Heyecan dolu maçın ilk yarısı Türkiye'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İSMAİL YÜKSEK SARI KART GÖRDÜ

A Milli Takım'da İsmail Yüksek, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Milli futbolcu, gördüğü sarı kartla bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı
BARIŞ ALPER'DEN HIZLI ATAK

A Milli Takımı'nın atağında Barış Alper sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına ortasını açtı ancak top diğer kanada açıldı. Diğer kanatta topla buluşan Kenan bu kez ceza sahasına ortaladı ancak Avusturya savunması topu kafayla taca gönderdi.

MERİH GOLE YAKLAŞTI

Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Merih Demiral ön direkte kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

ARDA ORTADAN DENEDİ

Arda Güler, orta alanda kaptığı top sonrası kaleciyi önde gördü ve şutunu çekti, meşin yuvarlak sağ taraftan auta çıktı.

Haberin Devamı
ORKUN KÖKÇÜ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

A Milli Takım'da Orkun Kökçü, rakibine yaptığı faul sonrası gördüğü sarı kartla bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.

AVUSTURYA ETKİLİ GELDİ

Avusturya'nın sağ kanattan Schmid ile kullandığı köşe vuruşunda Lienhart iyi yükselip kafayı vurdu ancak top üstten autta gitti.

TOP AZ FARKLA DIŞARI GİTTİ

Avusturya'nın kullandığı köşe vuruşunda topa kimse dokunamadı. Baumgartner kale çizgisinde vuruşunu yapamadı. Top auta gitti. Baumgartner pozisyonda yerde kaldı.

Haberin Devamı
GOL PERDESİ AÇILDI

Merih Demiral attı, A Milli Takımımız öne geçti! Arda Güler'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasının uzaklaştırmadığı topa Merih Demiral çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1

MAÇ BAŞLADI

Heyecan dolu maçta ilk düdük geldi ve müsabaka başladı.

'ARDA GÜLER VE BARIŞ ALPER...'

İlk 11 hakkında konuşan Montella, "Şu an maça başlayabilecek en iyi 11'i çıkardık. Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz'ın farklı özellikleri var. Maç içerisinde pozisyon değiştirerek oynayabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Montella, maç öncesi konuşma yaptığını söyleyerek, "Son konuşmayı otelden ayrıldıktan sonra yaptık. Maça gelene kadar çok fazla detay eklenebiliyor. Burada da maça kadar konuşmayı devam ettireceğiz." sözlerini sarf etti.

MONTELLA: ÖZGÜVENLİ OLMAMIZ GEREKİYOR

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella maçla ilgili, "Maçın önemini hepimiz biliyoruz. Bunun bilincinde hazırlandık. Çok güzel bir maç bizi bekliyor. Bu maçta çok özgüvenli olmamız gerekiyor. Topa sahip olduğumuzda pas oyunumuzu göstermemiz gerekiyor. En çok gol beklentisi olan üçüncü milli takımız. Bu özgüvenle maçımıza çıkacağız." dedi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Avusturya: Pentz, Danso, Posch, Seiwald, Arnautovic, Sabitzer, Lienhart, Mwene, Schmid, Baumgartner, Laimer

Türkiye: Mert Günok, Merih Demiral, Orkun Kökçü, Arda Güler, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan

TARAFTARLAR STADA DOĞRU HAREKET ETTİ

Leipzig kenti meydanlarında maç saatine doğru kalabalık ve coşku artıyor. İki takım taraftarları coşkulu görüntülere sahne olurken; Türk taraftarlar marşlar eşliğinde Almanya'nın Leipzig kentini adeta Türkiye'ye çevirdiler. Daha sonra binlerce taraftar stadyuma doğru hareket etti.

EURO 2024’TE TEK MAĞLUBİYET PORTEKİZ KARŞISINDA


Ay-yıldızlı ekip, bu yıl ilk resmi maçını EURO 2024 grup aşamasında Gürcistan ile yaptı ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Turnuvadaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan milliler. gruptaki son karşılaşmasında Çekya'yı 2-1 yendi.

18. KEZ RAKİP 

İki takım tarihlerinde bugüne kadar 7’si hazırlık maçı olmak üzere 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 9’unu Avusturya kazanırken, milliler sahadan 7 kez galip ayrıldı. 1 mücadele ise 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

TRİBÜNLER TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Bu akşam Leipzig Stadı'nda A Milli Takım taraftarlarının oturacağı bölümdeki tribünler Türk bayraklarıyla donatıldı

ABDÜLKERİM DÖNÜYOR, 2 EKSİK VAR 

Ay-Yıldızlılarda, sarı kart cezası nedeniyle Çekya mücadelesinde forma giyemeyen Abdülkerim Bardakcı, formasına kavuşacak. Çekya maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin ise mücadelede forma giyemeyecek. Millilerde Hakan ve Samet dışında eksik isim bulunmuyor.

A MİLLİ TAKIM İÇİN EK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Ay-yıldızlıların çıkış yapıp, otobüse binecekleri alan diğer takımlardan farklı olarak çift katlı kafesle kapatıldı. Bu önlem daha önce sadece Cristiano Ronaldo ve Kylian Mbappe için alınmıştı.
Bunun yanı sıra taraftarlar takımdan ayrı bir şekilde stadyuma gidecek. Takımın olduğu bölgeye girişlere izin verilmeyecek. Güvenlik personelinin sayısı da artırılarak ek koruma sağlanacak.

Avusturya-Türkiye muhtemel 11'ler:

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Grillitsch, Laimer, Baumgartner, Sabitzer, Gregoritsch

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Kaan, İrfan Can, Arda Güler, Kenan, Barış Alper

Montella'nın planı hazır

Ay-Yıldızlılar’da teknik direktör Vincenzo Montella, Avusturya karşısında akıllı bir oyunla sonuca ulaşmak istiyor. EURO 2024’ün dikkat çeken takımlarından biri olan rakibimizle en son 26 Mart’ta Viyana’daki hazırlık mücadelesinde karşılaştık ve sahadan 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldık. Avusturya, bize karşı tarihindeki en farklı galibiyetini elde etti. Bu mücadeleden de gerekli dersleri çıkaran Montella, defansta sağlam durup, takım halinde iyi bir savunma yapmayı planlıyor. İtalyan hoca, hızlı oyuncularını kullanarak, Ralf Rangnick’in öğrencilerini hücumda ise hazırlıksız yakalamanın planlarını yapıyor.

Abdülkerim dönüyor

Milli Takım'da cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya'da ise Hollanda mücadelesinde ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı forma giyemeyecek.

Kaptan Hakan ve Samet yok, 10 isim sınırda

Avusturya karşılaşmasında Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin, cezalı oldukları için yoklar. A Milliler’de, zorlu mücadele öncesi kart sınırında ise 10 oyuncu bulunuyor; Kaan Ayhan, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Arda Güler, Mert Günok, Orkun Kökçü, Mert Müldür, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek.

Milli maç saat kaçta? Avusturya-Türkiye EURO 2024 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16)

Bu akşam Leipzig Stadı'nda oynanacak ve saat 22:00'de başlayacak Avusturya-Türkiye maçı TRT 1'den ekranlara gelecek. Karşılaşma ile ilgili tüm detaylar anbean fanatik.com.tr'de olacak.

Düdük Artur Soares Dias'ta

Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Portekiz'den hakem Artur Soares Dias düdük çalacak. Dias'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Ukrayna Futbol Federasyonundan Mykola Balakin olacak. Karşılaşmada Portekizli Tiago Martins ise VAR görevini üstlenecek.

Tek hedef çeyrek final!

F Grubu'nda Gürcistan ve Çekya'yı yıkan Ay Yıldızlılar, Avusturya'yı da geçip Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkmayı hedefliyor.

Milliler yine 'ev sahibi' gibi!

Bu akşam Leipzig Stadı, Türkiye’deki herhangi bir stattan farklı olmayacak, on binlerce taraftar Ay-Yıldızlı formalarla tribünde coşacak. Millilerimiz yine ‘ev sahibi’ atmosferinde sahaya çıkacak.

'Çılgın Türkler' Son 16'da sahada

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan A Milli Takımımız, Son 16'da sahaya çıkıyor. Rakip; Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu lider tamamlayan Avusturya.

YORUM YAZ