Süper Lig devinden bomba transfer! Portekizli yıldızla anlaşıldı, imza an meselesi...

Transfer döneminin kapanmasına az bir süre kala Süper Lig ekiplerinin transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ne katılmasının ardından eksikliklerin giderilmesi için yönetimler sıkı çalışıyor. Beşiktaş Rafa Silvai Paulista, Ciro İmmobile'nin ardından kendini toparlayan takıma bir kan daha peşinde. Hermoso transferinde hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray, Avrupa Ligi için takviyeler yapmak zorunda. Fenerbahçe'de Jose Mourinho'nun gelişi sonrası gidenler ve gelenler özellikle merak edilirken, Avrupa'ya veda eden Trabzonspor'da transfer hareketliliği hız kesmiyor. Son transfer hamlelerini yapan devler için günün öne çıkan bomba haberlerini sizler için bir araya getirdik. İşte 1 Eylül 2024 önemli transfer haberleri

Süper Lig devinden bomba transfer! Portekizli yıldızla anlaşıldı, imza an meselesi...
BEŞİKTAŞ'TAN JOAO MARIO BOMBASI

Bu sezon Süper Lig’de şampiyonluk ve Avrupa’da başarı hedefleyen Beşiktaş, transferin son gününe kadar transferde ayağını gazdan çekmiyor. Portekiz’in ünlü gazetelerinden A Bola, Siyah-Beyazlılar’la ilgili flaş bir transfer iddiası ortaya attı. Haberde Kara Kartal’ın, Benfica’nın yıldızlarından Joao Mario’yu kadrosuna katmaya çok yakın olduğu iddia edildi. İki kulüp arasındaki transfer görüşmelerinin devam ettiği ve Kartal’ın, Mario ile her konuda anlaştığı ifade edildi. Kadrosunda Milli futbolcumuz Orkun Kökçü’yü de bulunduran Kırmızı-Beyazlılar’da 31 yaşındaki futbolcunun kulübüyle sözleşmesi 2026’da bitiyor.

Geçen sezon 51 maça çıktı

Şu anki verilere göre piyasa değeri yaklaşık 4 milyon Euro civarında olan tecrübeli futbolcu, orta alanda her iki kanatta da ve merkezde hücuma dönük oynayabiliyor. Geçen sezon Benfica adına 45’i ilk 11 olmak üzere toplamda 51 karşılaşmaya çıkan Portekizli futbolcu, rakip fileleri 9 kez havalandırırken, 4 de asist yapmıştı. Mario bu sezon ise şu ana kadar takımı adına ligde iki kez forma giydi. Milli formayla da Avrupa Futbol Şampiyonası ve UEFA Uluslar Ligi şampiyonlukları yaşayan deneyimli futbolcu, ülkesi adına 56 maçta oynadı ve 2 kez gol sevinci yaşadı.

BEŞİKTAŞ'A KÖTÜ HABER

Kara Kartal, transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un talebi doğrultusunda hücum hattını güçlendirme kararı alan idareciler, İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’nin Brezilyalı kanat oyuncusu Angelo Gabriel'i kadrosuna katmak istiyordu.

KARA HABER TEZ DUYULDU
Kadrosuna kanat transferi yapmak isteyen Beşiktaş'a Angelo Gabriel'den kötü haber geldi. Bonservisi Chelsea'de Brezilyalı sağ kanat, Suudi Arabistan basınından Ariyadhiah'ın haberine göre Al-Nassr yolunu tuttu. Chelsea ile Al-Nassr arasında son görüşmeler yapılırken oyuncunun 5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

CENGİZ İÇİN AYRILIK VAKTİ!

Geçtiğimiz sezon başında 15 milyon euroluk rekor bedelle Fenerbahçe'ye transfer olan Cengiz Ünder, beklentilerin altında kaldı. Sakatlıklarla ve inişli çıkışlı grafikle geçen ilk sezonun ardından, bu sezon Jose Mourinho'nun da gözüne giremeyen milli futbolcu gözden çıkarıldı.

RUSLAR YENİDEN DEVREDE

Takvim'in haber göre; Spartak Moskova yeniden Fenerbahçe'nin kapısını çaldı. Rus ekibi, 12 Eylül'de sona erecek transfer dönemi içerisinde Cengiz Ünder'i kadrosuna katmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Rus ekibinin Fenerbahçe'ye sunduğu teklif 8 milyon Euro. Fenerbahçe'nin bu rakamı 10 milyon Euro bandına çekmek istediği öğrenilirken, transfer birkaç gün içinde netleşecek. 

Haberin Devamı
İSMAİL'E DORTMUND KANCASI

Sabah'ta yer alan habere göre; Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, Fenerbahçe'den İsmail Yüksek'i radarına aldı. Nuri Şahin'i takımın başına getiren Alman devi, Fenerbahçeli orta sahayı kadrosuna katmak istiyor.

TEKLİF 16 MİLYON EURO

Alman basınında yer alan haberlere göre de sarı-siyahlıları İsmail Yüksek için Fenerbahçe'ye teklifi 16 milyon Euro. Yeniden satışta yüzde 25 hisseye sahip olacak olan Fenerbahçe ise teklife henüz yanıt vermedi.

KÖHN GİTTİ, JAKOBS GELİYOR!

Derrick Köhn ile yollarını ayıran Galatasaray, sol bek transferinde mutlu sona ulaştı.

BUGÜN GELİYOR

Sports Digitale'nin haberine göre; Sarı-kırmızılılar, Monaco'da forma giyen Ismail Jakobs ile anlaşma sağladı. Jakobs'un avukatı ve menajeri, bugün, Galatasaray ile sözleşme imzalamak için İstanbul'a gelecek. 25 yaşındaki futbolcu ise daha geç İstanbul'a gelecek.

SATIN ALMA OPSİYONU MADDESİ

Galatasaray'ın Ismail Jakobs'u Monaco'dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak kadrosuna katması bekleniyor.

CHELSEA'NİN GENÇ YILDIZI FENER'E

Takvim'in haberine göre sarı-lacivertliler, Chelsea'den Carney Chukwuemeka'yı yakın takibe aldı. Futbolcunun menajer tarafından Kanarya'ya önerildiği gelen bilgiler arasında. Sarı-Lacivertli kurmaylar, genç ismin durumuyla ilgili bir zirve gerçekleştirecek.

MOURİNHO'NUN NE DİYECEĞİ ÖNEMLİ

Bu toplantıda Portekizli hocanın tutumu çok önemli olacak. İngiliz ekibinde geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamayan 20 yaşındaki orta sahayla ilgili araştırmalar yapıldığı ifade ediliyor. Transfer için Teknik Direktör Jose Mourinho'nun raporuyla hareket edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı
HERMOSO'DA HAYAL KIRIKLIĞI

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı iddia edilen Mario Hermoso'dan kötü haber geldi...

Fabrizio Romano'nun haberine göre Roma, gece yarısı yıldız savunmacı ile anlaşmaya vardı. İlk başta taraflar arasında fiyat farkı olsa da Serie A ekibi bu farkı en aza indirgedi ve İspanyol stoperi ikna etmeyi başardı.

BRAGA'DAN BİR TRANSFER DAHA

Geçen sezon Braga formasıyla 41 maçta 23 gol atan ve 5 asist yapan Banza, Trabzonspor'a geliyor. Marsilya başta olmak üzere pek çok Avrupa ekibinin talip olduğu ancak kulübünün 20 milyon Euro bonservis talep ettiği Banza’yı Trabzonspor 1 yıllığına kiraladı. Piyasa değeri 18 milyon Euro olarak gösterilen 28 yaşındaki yıldız, akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.

Trabzonspor’da scout ekibinin tam not verdiği Banza’nın sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmadığı öğrenildi. 

BRAGA'DAN BİR TRANSFER DAHA

Fırtına, Banza’nın dışında Braga’dan bir ismi daha renklerine bağlıyor... Beşiktaş altyapısında yetişen ve 2022’nin yaz döneminde 1.5 milyon Euro bonservisle Portekiz ekibine giden Serdar Saatçi, yeni sezonda Trabzonspor formasını terletecek. 21 yaşındaki stoperle 4 yıllık sözleşme yapılacak.

Bonservis bedeli olarak da Braga’ya 2.5 milyon Euro ödenecek. Serdar Saatçi transferinin kısa zamanda resmiyet kazanması bekleniyor. 

YENİDEN RABİOT

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda İsviçre'nin Young Boys takımına elenen Galatasaray'da, yönetim eleştirilerin odağında transfer çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Ligi için eksiklikleri gidermek isteyen sarı-kırmızılı yönetimin gündeminde Rabiot ve Cherki var.

LYON’LA CHERKİ PAZARLIĞI

Kanat transferi için çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar, Lyon’dan Cherki’yle yeniden temasta! Şampiyonlar Ligi avantajı gidince bu transfer zora düştü ama Lyon oyuncu satmak zorunda olduğundan Galatasaray bu durumu lehine kullanmaya çalışıyor. Görüşmelerin hafta içerisinde netlik kazanması bekleniyor.

YENİDEN RABİOT

Sarı-kırmızılıların bir diğer ısrarcı olduğu isim ise Fransız yıldız Adrien Rabiot. Avrupa'nın 5 büyük liginden birinde oynamak isteyen Rabiot'un adı, Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Manchester United gibi kulüplerle de anılıyordu. Rabiot’u transfer etmek için Inter, Atletico Madrid ve Bayern Münih’in devreye girdiği ancak anlaşma sağlanamadığı aktarıldı.

GİRİŞİMLER ARTACAK

Sezona Arne Slot ile başlayan ve hiçbir yeni ismi kadrosuna katmayan Liverpool, 29 yaşındaki oyuncu için harekete geçmişti. Aslan’ın da gözdesi olan yıldız oyuncu bu nedenle uzun süredir teklifi bekletiyordu. Ancak resmiyete kavuşan bir gelişme olmaması Aslan’ı hareketlendirdi. Rabiot için de girişimler hızlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ